Kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum. Diyelim ki ayın 1inde regl olduk. 6sında bitti ve 8inde pik gördük. Bu demek oluyoki hamile kalmazsak kesin 14 gün sonra yani ayın 22sinde regl mi olcaz anlamına geliyo? Yani8inde piki görüp 30unda da regl olamaz mıyız?
Olabiliriz.
Örnek veriyorum kendimden;
28 günde bir döngüm.
Sanılanın aksine 14. Gün yumurtlamıyorum.
12-13. Gün yumurtlamış oluyorum ama hala döngü sürem 28.
Zira geç yumurtlama denilen olayda bu. Adet görmeden hemen önce veya hemen sonra yumurtlamada olabiliyor. 14 gün kuralı şart değil ama ortalamadır.
Adetten 14 gün geri gidilerek ortalama olan yumurtlama gününe ulaşılmış olur.
Olabiliriz.
Örnek veriyorum kendimden;
28 günde bir döngüm.
Sanılanın aksine 14. Gün yumurtlamıyorum.
12-13. Gün yumurtlamış oluyorum ama hala döngü sürem 28.
Zira geç yumurtlama denilen olayda bu. Adet görmeden hemen önce veya hemen sonra yumurtlamada olabiliyor. 14 gün kuralı şart değil ama ortalamadır.
Adetten 14 gün geri gidilerek ortalama olan yumurtlama gününe ulaşılmış olur.
Doruk noktası.
Yumurtlamayı ovulasyon testiyle takip ettiğinizde t çizgisi c çizgisinden koyu olunca pik yaptı denir. Bu da lh hormonunun en üst seviyede salgılandığını yani yumurtanın çatlayacak olgunluga geldiğini gösterir. Test tekrar silikleştiğinde yumurtlama gerçekleşmiş demektir.
Doruk noktası.
Yumurtlamayı ovulasyon testiyle takip ettiğinizde t çizgisi c çizgisinden koyu olunca pik yaptı denir. Bu da lh hormonunun en üst seviyede salgılandığını yani yumurtanın çatlayacak olgunluga geldiğini gösterir. Test tekrar silikleştiğinde yumurtlama gerçekleşmiş demektir.