Arkadaşlar çocuklarınız ilkokula gideceği zaman nasıl karar verdiniz okuluna yada beğenmediniz diyelim ne yaptiniz? Bizim adrese düşen birtane ilkokul var komşumun kızının durumu için gitmistim üç yıl once ve okulu hiç beğenmedim.simdi benim çocuğumun ilkokula gitme vakti geldi kaygilaniyorum o okula giderse diye.bitane beğendiğim okul var fakat adresi birazcık başka mahallede.birde neye göre beğeniyorumki iyi okul olup olmadigindan eminde değilim.hic giden tanıdığım yok ama hani okulun ismini yazarsınya puanı biraz yüksek,bizim yakindaki okulun puanı çok düşük birde okul mevcudu çok fazla.diger okulun mevcudu daha sakin.mesela 825 kişi.digeri 1200 kişi gibi..inşallah öğretmeni ve okulu iyi olur bana yol gosterirmisiniz?
İlkokulda öğretmen önemli bir faktör . 40 kişi İstanbulda mevcutlar ortalama . Benim büyük oğlum ilkokuldan mezun olacak az kaldı
Ben kendi çalıştığım okulun ilkokul kısmına verdim . Benle gidip gelmesi kolay olsun diye . Ama en yakın okul en iyi okul olabilir . Çevrede tanınmış öğretmenler vardır , onların sınıflarına aldırma şansınız varsa onu değerlendirin . Gerçi okul idaresinin yüzü asılır ama olsun siz yine de biraz bağış yapın okula .
İlkokulda annenin görevi çok fazla . Her şeyi siz öğretiyorsunuz gibi .
* devlet okulunda İngilizce öğrenemez .
* yüzme , jimnastik , drama vs kulüpler yoktur . Kendiniz götürmelisiniz .
* Sınıf epey kalabalıktır , çocuğun çok hassas olmaması lazım. Söz isteyince ve öğretmen kaldırmayınca küsmemeli .
* yemekhanesi olan bir okul varsa tercih edebilirsiniz. Tam gün okul demektir bu . İstanbulda çoğu okul sabahçı - öğlenci çünkü .
* Özel okula veren arkadaşlarımın çoğu bakıcıya vereceğimize özele göndeririz diye gönderdi . Çok bir beklentiye girmediler . Yine anneler benim kadar ilgilenmek zorunda kaldı.
* Devlet okulunda okuturken bir sürü okuma setleri aldım , her ay 10 kitap okuttum . Sorularını çözdürdüm. Konu tekrar testleri ve deneme sınavları aldım , haftasonu çözdürdüm . Yüzmeye götürdüm , Bilsem’e götürdüm , karateye götürdüm , gitar kursuna götürdüm , diksiyon kursuna götürdüm okul sonrasında . Epey zahmet çektik yani . Harcadığım para hemen hemen özel okulla denkti . Çünkü hep özel öğretmenlerle çalıştı . Bence daha etkili oldu. Seslendirme stüdyosundan çağırmışlardı pandemi öncesi
Yüzmeyi çok iyi bilir , at biner , bisiklet biner , gitar ve bağlama çalar gerçi müziği sevmiyor artık gitmem diyor .
Demem o ki anne hep ilgilenmeli . Özelde de olsa , devlette de olsa . Yoksa çocuklar kopup gidiyor .