bir insana artık yemek götürmek mi asil davraıBen size naçizane bir şey söyleyeyim. Bu yaptığı bende vicdanlı bir adam olduğu izlenimi uyandırdı ve bence bir erkek vicdanlıysa ondan iyi bir koca da olur, iyi bir baba da olur. Siz hoşlanırsınız hoşlanmazsınız tabiki özgürsünüz ama bence böyle ufak şeyleri kafaya takmayın bir daha görüşün. Sonuçta yarımsa yarım o tatlıyı paketletip o dedeye kadar götürecek bir zahmete girecek. Demek ki yüreğinde iyilik var. Ben böyle bakıyorum olaya. Forumdaki asilzadeler başka türlü görebilir.
Çoğu kişi gözden kaçırmış galiba konu sahibi "dedenin, görüştüğü kişiye yarım kalan yemekleriniz varsa bana getirin" dediğini de söyledi.
Ayrıca paketletip eve kendisi yemek için alacaksa ne olmuş siz dışarıda yiyemediğiniz hiçbir şeyi eve paket yaptırmıyor musunuz? Herkes cimri demiş adama. Paran çok olsa bile ziyan etmemek için yapılabilir.
Çoğu kişi gözden kaçırmış galiba konu sahibi "dedenin, görüştüğü kişiye yarım kalan yemekleriniz varsa bana getirin" dediğini de söyledi.
Ayrıca paketletip eve kendisi yemek için alacaksa ne olmuş siz dışarıda yiyemediğiniz hiçbir şeyi eve paket yaptırmıyor musunuz? Herkes cimri demiş adama. Paran çok olsa bile ziyan etmemek için yapılabilir.
bence de, tatlinin yarisini yiyip diger yarisini goturmek de ne ya, cok ayip, cok itici buldum
o oyle demıs olsa bile ılk bulusmada bu yapılmaz..baska zaman yapıversın hayrını.
kasık degmıs sey goturulmez..garıban dıye bu muameleyı hak etmıyor..adamın gonlunden artıgını vermek gecmıs..yenısını almak cok zor sankı mınıcık seyın..
ben hıc fakırlık yasamadım şükür durumum iyi..ama garıbanlar en hassas noktamdır...alısverısı severım ama kendıme yenı bıseyler alınca bıle alamayan var dıye oturup aglıyorum..eskilerimi de vermıyorum kımseye..ucuz olsun ama yenısını alalım onlara da cok zor değil artık uygun fıyata bırcok sey..
garıban dıye onlar artıgımızı yesın,eskımızı gıysın ohh en guzel yerlerı bız yıyelım fazla gelınce ancak vermek aklımıza gelsın di mi..belkı dişinde ıltıhap var belkı bısey var yahu..ısterse %100 saglıklı olsun yerı geldı anamızın babamızın tabagından yemıyoruz....
gosteriş yapmıs işte..
sankı gunah keçisiyiz gibi insanlar da yok asilzade yok ısraf eden sınıf falan demıs..pess
oldu olacak çiğnenmiş sakızı da versinler
kıza yardımsever insan imajı çizecek ya inek .işte insanlara abartı gelıyor bu soylenenler..gercekten kendımı tutamıyacagım hassas konulardan bırı..ne demişiler tok acın halınden ne anlar
bu zıhnıyete mı uzulmelı kızcagıza secıcı olma yas gecıyo dıyenlere mı yoksa kızın uzuldugune mı..
dün tanıdık birisinin vasıtasıyla birisiyle tanıştım. Ben 31 o 34 yaşında. Konuştuk evlilikle ilgili fikirler vs. Sorun yok gibiydi. Gül almış , önüm de masada duruyordu. Ters bi şekilde.. Uzandı ve solmasın diye dikkatlice düzeltti. Biraz garibime gitti ayağa kalkıp uzanıp durduk yere öyle yapması. Neyse bunu problem yapmadım gerçi. Sonra Profitrol yedik o kendininkini bitiremedi yarısı duruyordu garsona bunu paket yaparmısınız dedi. Sonra bana bizim evin orda kimsesiz bi dede varda ona götürücem belki yer dedi. Ben de dedi sizin artığınızı mı yiycek madem bişey vermek istiyorsunuz yemek ısmarladaydınız fln dedim. Oda zaten arada onu da yaparım ama boşa gitmesin diye düşündüm dedi. Sonra garsona kalsın paket yapmayın dedi. Garson da paket yapmış getirmişti. Ya ayıp olur mu bunu napsam ki dedi tedirgin oldu. Bana sordu bi kaç kez . Ben de cvp vermedim siz bilirsiniz dedim. Kalktım sonra.. Bu hareketine gıcık oldum.
31 yaşındayım millet seçici olma artık diyor. Acaba görgüsüz biri mi ki bilmiyorum. Sizce ilk tanışma da çok önemli mi sizin için bu hareket?
belkı parasının boşa gıtmesını ıstemedı.bizde yıyemediğimizi paket yaptırıyoruz. oda böyle düşündü ama sana diyemedi.Sizin düşünceleriniz bir tuhaf .gülü de o şekılde yapması ince nazık ve düşünceli olduğundan dır.Niye utanıyorsunuz artığı paket yaptırmasından bence kendısı yıyecektır.