Burada misafirlikte ortak yenen birseyden bahsedilmiyor..Bu konuda takıldığım bir nokta oldu.
Biz geçen yaz babamın köyüne gittiğimizde bize yemek ikram ettiklerinde (örnek: tarhana çorbası) herkes kaşığını ortada duran aynı çanağa sokup içiyordu. Biz de adetlerine uyduk, kızlarımla içtik. AAAAA herkesin kaşığı değdi bu çorbaya, biz içmeyiz mi demeliydik?
Burada yorum yapan herkes sarayda mı büyüdü? Herkes her şeyi el değmemiş mi tüketiyor? Misafirlikte size ortadan ikram edilen şeyleri yemiyor musunuz? Ay çatalı değdi, ay kaşığı değdi mi diyorsunuz?
Şaşkınım.
Konuyla alakası yok ama bana ilginç geldi bu nokta.
İnsanlar gerçekten sapla samanı birbirine karıştırıyor.İsraf etmemek farklı birşey,ilk buluşmada karşında bir hanfendi varken tatlının yarısının hesabını yapmak ayrı birşey.Yarım tatlı da bir amcaya götürülmez.Her restoranda yarım kalan yemeklerimi toplayıp duracağız.Haklısın rahatsız olmaktadün tanıdık birisinin vasıtasıyla birisiyle tanıştım. Ben 31 o 34 yaşında. Konuştuk evlilikle ilgili fikirler vs. Sorun yok gibiydi. Gül almış , önüm de masada duruyordu. Ters bi şekilde.. Uzandı ve solmasın diye dikkatlice düzeltti. Biraz garibime gitti ayağa kalkıp uzanıp durduk yere öyle yapması. Neyse bunu problem yapmadım gerçi. Sonra Profitrol yedik o kendininkini bitiremedi yarısı duruyordu garsona bunu paket yaparmısınız dedi. Sonra bana bizim evin orda kimsesiz bi dede varda ona götürücem belki yer dedi. Ben de dedi sizin artığınızı mı yiycek madem bişey vermek istiyorsunuz yemek ısmarladaydınız fln dedim. Oda zaten arada onu da yaparım ama boşa gitmesin diye düşündüm dedi. Sonra garsona kalsın paket yapmayın dedi. Garson da paket yapmış getirmişti. Ya ayıp olur mu bunu napsam ki dedi tedirgin oldu. Bana sordu bi kaç kez . Ben de cvp vermedim siz bilirsiniz dedim. Kalktım sonra.. Bu hareketine gıcık oldum.
31 yaşındayım millet seçici olma artık diyor. Acaba görgüsüz biri mi ki bilmiyorum. Sizce ilk tanışma da çok önemli mi sizin için bu hareket?
Ben de çok şaşkınım.Bu zamanda insanların hala bazı konularda eğitilememesinden.Hele ki çorba gibi sulu bir yemeği aynı çanaktan yiyecek kadar medeniyetin ve hijyenin köylerimize gidememesinden üzgünüm.Bu konuda takıldığım bir nokta oldu.
Biz geçen yaz babamın köyüne gittiğimizde bize yemek ikram ettiklerinde (örnek: tarhana çorbası) herkes kaşığını ortada duran aynı çanağa sokup içiyordu. Biz de adetlerine uyduk, kızlarımla içtik. AAAAA herkesin kaşığı değdi bu çorbaya, biz içmeyiz mi demeliydik?
Burada yorum yapan herkes sarayda mı büyüdü? Herkes her şeyi el değmemiş mi tüketiyor? Misafirlikte size ortadan ikram edilen şeyleri yemiyor musunuz? Ay çatalı değdi, ay kaşığı değdi mi diyorsunuz?
Şaşkınım.
Konuyla alakası yok ama bana ilginç geldi bu nokta.
benim aklıma da karakteri oturmamış mı acaba diye geldi. Gülü sevgililer günü diye almış sanırım sevgili değiliz ama.neyse bi kere daha görüşcem. Mesaj atıyo napıyosun günün nasıl geçti vs. Baya ilgili davranmaya çalışıyo Yine de etkilenmiyorum şu an.Bütün yorumları okumadım belki yazan olmuştur ama bence arkadas show yapmaya çalışmış sizi etkilemek adına..baktı ki tutmadı geri adım atmış..yani ilk görüşmeye gülle gelmek yok sokakta bi dede vardı hikayesi falan bana 34 yaşına gelmiş ama karakteri oturmamış imajı verdi..bu tarz biriyle görüşmüştüm ikici görüşmemize 11 beyaz 1 kırmızı gülle gelmişti görgüsüz gibi hemen açıklama yaptı ( 11 temmuz dogum günüm) 11 beyaz gül ayın 11 ini ortada ki kırmızı gül beni temsil ediyomuş..ha bide ben Lale severim hollandadan Lale siparişi verecekmiş mevsimi olmadığı için yetişmez diye gül almış bıdı bıdı...ben düşünceli ve romantik degil gayet tribüne oynamaya çalışan bi insan görmüş hızla uzaklaşmıştım..
Sana da bak ne kadar yardım severim imajı çizmek için acemice bi adım atmış..öyle göze soka soka iyiylik yapılmaz zira..
Sabret canım bakalım o senden hoşlanmış sanki ilgilendiğine göre. Bir de artık mı vereceksin filan demen bile alınmamış, iyi niyetli gibi görünüyor bence canım şans ver.benim aklıma da karakteri oturmamış mı acaba diye geldi. Gülü sevgililer günü diye almış sanırım sevgili değiliz ama.neyse bi kere daha görüşcem. Mesaj atıyo napıyosun günün nasıl geçti vs. Baya ilgili davranmaya çalışıyo Yine de etkilenmiyorum şu an.