İlk tanışma da Normal mi sizce?

konuyu yorumları baştan sona okudum
yadırgamayan arkadaşlara saygı duyarım
ama ben olsam bu adamla bir daha asla görüşmezdim
notunu verirdim çok açık karakterini belli etmiş
onun paket isteği iyi niyet ile değil pintilikle yapılmış sonrada çevirememiş yaşlı amcaya atmış
bundan sonra nereye giderseniz gidin ne yerseniz yiyin pot kırmamak adına paket felan istemeyecektir
renk vermemeye çalışacaktır.

Bu konuda takıldığım bir nokta oldu.

Biz geçen yaz babamın köyüne gittiğimizde bize yemek ikram ettiklerinde (örnek: tarhana çorbası) herkes kaşığını ortada duran aynı çanağa sokup içiyordu. Biz de adetlerine uyduk, kızlarımla içtik. AAAAA herkesin kaşığı değdi bu çorbaya, biz içmeyiz mi demeliydik?

Burada yorum yapan herkes sarayda mı büyüdü? Herkes her şeyi el değmemiş mi tüketiyor? Misafirlikte size ortadan ikram edilen şeyleri yemiyor musunuz? Ay çatalı değdi, ay kaşığı değdi mi diyorsunuz?

Şaşkınım.

Konuyla alakası yok ama bana ilginç geldi bu nokta.
Burada misafirlikte ortak yenen birseyden bahsedilmiyor..
Birine ince dusunup ikram goturulecekse kendi yedigi tatlinin yarisini gotrmesi...
Yani siz misafirlige yada boyle muhtac birine baklava gotururken ellerinizle ust kismini yiyip alt kismini goturur musunuz?? Yoksa cekinir misiniz aaa bu goturulur mu diye...
Ya da isirdiginiz pizzanin kalanini muhtac diye birine verir misiniz...
Burada bahsedilen ayrim bu..

Yoksa ayni tabaktan yemek degil soz konusu rahatsizlik...
Birine ikram gotururken bile ozenle kekleri kesiyoruz sariyoruz.. o zaman ortadan kirip rastgele verelim hic hos degil..
Madem.iyilik yapilacak 5tl fazla verir guzelce acilmamis porsiyon goturur.
Sadaka verir gibi davranilmaz.

dün tanıdık birisinin vasıtasıyla birisiyle tanıştım. Ben 31 o 34 yaşında. Konuştuk evlilikle ilgili fikirler vs. Sorun yok gibiydi. Gül almış , önüm de masada duruyordu. Ters bi şekilde.. Uzandı ve solmasın diye dikkatlice düzeltti. Biraz garibime gitti ayağa kalkıp uzanıp durduk yere öyle yapması. Neyse bunu problem yapmadım gerçi. Sonra Profitrol yedik o kendininkini bitiremedi yarısı duruyordu garsona bunu paket yaparmısınız dedi. Sonra bana bizim evin orda kimsesiz bi dede varda ona götürücem belki yer dedi. Ben de dedi sizin artığınızı mı yiycek madem bişey vermek istiyorsunuz yemek ısmarladaydınız fln dedim. Oda zaten arada onu da yaparım ama boşa gitmesin diye düşündüm dedi. Sonra garsona kalsın paket yapmayın dedi. Garson da paket yapmış getirmişti. Ya ayıp olur mu bunu napsam ki dedi tedirgin oldu. Bana sordu bi kaç kez . Ben de cvp vermedim siz bilirsiniz dedim. Kalktım sonra.. Bu hareketine gıcık oldum.
31 yaşındayım millet seçici olma artık diyor. Acaba görgüsüz biri mi ki bilmiyorum. Sizce ilk tanışma da çok önemli mi sizin için bu hareket?
İnsanlar gerçekten sapla samanı birbirine karıştırıyor.İsraf etmemek farklı birşey,ilk buluşmada karşında bir hanfendi varken tatlının yarısının hesabını yapmak ayrı birşey.Yarım tatlı da bir amcaya götürülmez.Her restoranda yarım kalan yemeklerimi toplayıp duracağız.Haklısın rahatsız olmakta

cimrilikle de ilgili olabilir yaptığı şey ya da gerçekten yardım amaçlıdır bence bir iki kez daha görüş zaten anlarsın ne kadar cimri olup olmadığını. ama bende garipserdim çünkü profiterol yarısı yedikten sonra verilebilecek bir şey değil. baklava tarzı bir şey olsa çatalını değdirmediği kalan parçaları alıp götürebilir elbet hatta çok güzel bir davranış olur yaşlı birini düşünmesi. ama böyle arta kalan parçaları götürmesi karşısındakine yardım etmek isterken onu küçük düşürmesine neden olur. nasıl ki birine giyecek yardımı yaparken yırtılmış,rengi atmış,eskimiş parçaları vermek ayıpsa artık yemekleri götürmek de aynı şekilde ayıptır. belki o an düşünememiştir ya da dediği gibi dede hiç önemsemiyordur bunu. hemen ön yargılı davranmayın birkaç kez daha buluşun iyice gözlemleyin :KK66:

İlk buluşma için son derece riskli ve itici bir davranış bence. Bakın hemen cimrimi diye düşünmüşsünüz. Bende acaba derdim.
Ayrıca iyi niyetli diyenlere katılmıyorum. Dede hikayesi yalan eve kendine götürdüğü belli. Kimse yardım için artık götürmez. O yemek üstünden yendikten sonra artıktır.

Bu konuda takıldığım bir nokta oldu.

Biz geçen yaz babamın köyüne gittiğimizde bize yemek ikram ettiklerinde (örnek: tarhana çorbası) herkes kaşığını ortada duran aynı çanağa sokup içiyordu. Biz de adetlerine uyduk, kızlarımla içtik. AAAAA herkesin kaşığı değdi bu çorbaya, biz içmeyiz mi demeliydik?

Burada yorum yapan herkes sarayda mı büyüdü? Herkes her şeyi el değmemiş mi tüketiyor? Misafirlikte size ortadan ikram edilen şeyleri yemiyor musunuz? Ay çatalı değdi, ay kaşığı değdi mi diyorsunuz?

Şaşkınım.

Konuyla alakası yok ama bana ilginç geldi bu nokta.
Ben de çok şaşkınım.Bu zamanda insanların hala bazı konularda eğitilememesinden.Hele ki çorba gibi sulu bir yemeği aynı çanaktan yiyecek kadar medeniyetin ve hijyenin köylerimize gidememesinden üzgünüm.

Bunu adet olarak görülmesinden,bir annenin bu zamanda bulaşıcı hastalıklar kol gezerken,insanların ağız hijyenlerinin ne olduğunu bilmezken,kendi ağız hijyenizmizden bile emin olamazken,çocuklarını da ynı kaptan içirmesinden dolayı üzgünüm.

Bu çağda,bu hijyen kurallarına dikkat edenleri saray da mı büyüdünüz diye eleştirilmesinden ötürü şaşkınım.Misafirlikte ortadan birşey ikram edilse ve eğer başkası da aynı şeye çatalını değdiriyorsa, nazikçe geri çeviririm.Herkesin prensipleri yaşam tarzı alışkanlıkları ve kendince hijyen kuralları vardır.

Eleşetiri olarak kabul etme,ama böyle şeylere lütfen ama lütfen dikkat edelim.Bunun hava cu-ıvayla saraylı olmakla insan küçümsemekle alakası yok.

Cok itici olmus..ilk gorusmede insan bir sey bile yiyemez dpgru durust heyecan kaynakli...bu tarz davranan biri heyecanli degil bir kere...basta bu kadar rahat davranana guven olmaz....ilk gorusme bu yani..burda cok normal diyen arkadaslar acaba kendilerinin basina böyle bir sey gelse ne yapardi ? Kadiniz ve biliyoruz ki her seye dikkat ediyoruz...bence eksi puan kesinlikle.....

Valla evet biraz tuhaf olmus.Belki beyefendi sizin gözünüze girmek istemistir..ve de yalnis adim attiginin farkina varmistir..Evde ki yemekten paylasimlar olurda yemedigi tatlidan paylasim tuhaf olmus..ama bazi insanlar böyledir..Iyi bir sey yapmak ister ama usulünü bilemez..isterse 40 yasinda olsun..Biraz daha bak incele derim..Kimse mükemmel degildir..

Bütün yorumları okumadım belki yazan olmuştur ama bence arkadas show yapmaya çalışmış sizi etkilemek adına..baktı ki tutmadı geri adım atmış..yani ilk görüşmeye gülle gelmek yok sokakta bi dede vardı hikayesi falan bana 34 yaşına gelmiş ama karakteri oturmamış imajı verdi..bu tarz biriyle görüşmüştüm ikici görüşmemize 11 beyaz 1 kırmızı gülle gelmişti görgüsüz gibi hemen açıklama yaptı ( 11 temmuz dogum günüm) 11 beyaz gül ayın 11 ini ortada ki kırmızı gül beni temsil ediyomuş..ha bide ben Lale severim hollandadan Lale siparişi verecekmiş mevsimi olmadığı için yetişmez diye gül almış bıdı bıdı...ben düşünceli ve romantik degil gayet tribüne oynamaya çalışan bi insan görmüş hızla uzaklaşmıştım..
Sana da bak ne kadar yardım severim imajı çizmek için acemice bi adım atmış..öyle göze soka soka iyiylik yapılmaz zira..

Bütün yorumları okumadım belki yazan olmuştur ama bence arkadas show yapmaya çalışmış sizi etkilemek adına..baktı ki tutmadı geri adım atmış..yani ilk görüşmeye gülle gelmek yok sokakta bi dede vardı hikayesi falan bana 34 yaşına gelmiş ama karakteri oturmamış imajı verdi..bu tarz biriyle görüşmüştüm ikici görüşmemize 11 beyaz 1 kırmızı gülle gelmişti görgüsüz gibi hemen açıklama yaptı ( 11 temmuz dogum günüm) 11 beyaz gül ayın 11 ini ortada ki kırmızı gül beni temsil ediyomuş..ha bide ben Lale severim hollandadan Lale siparişi verecekmiş mevsimi olmadığı için yetişmez diye gül almış bıdı bıdı...ben düşünceli ve romantik degil gayet tribüne oynamaya çalışan bi insan görmüş hızla uzaklaşmıştım..
Sana da bak ne kadar yardım severim imajı çizmek için acemice bi adım atmış..öyle göze soka soka iyiylik yapılmaz zira..
benim aklıma da karakteri oturmamış mı acaba diye geldi. Gülü sevgililer günü diye almış sanırım sevgili değiliz ama.neyse bi kere daha görüşcem. Mesaj atıyo napıyosun günün nasıl geçti vs. Baya ilgili davranmaya çalışıyo Yine de etkilenmiyorum şu an.

Bu adam cimri, görgüde de sıkıntısı var. Hiç üzerinde düşünme. Dedeye verecekmiş. Adam senin tabağındaki artıkları mı yiyecek yardımı ne kadar da yanlış anlamış. İlk buluşmada da insan özünde bile olsa yapmaz.

benim aklıma da karakteri oturmamış mı acaba diye geldi. Gülü sevgililer günü diye almış sanırım sevgili değiliz ama.neyse bi kere daha görüşcem. Mesaj atıyo napıyosun günün nasıl geçti vs. Baya ilgili davranmaya çalışıyo Yine de etkilenmiyorum şu an.
Sabret canım bakalım o senden hoşlanmış sanki ilgilendiğine göre. Bir de artık mı vereceksin filan demen bile alınmamış, iyi niyetli gibi görünüyor bence canım şans ver.

Bence normal değil çok itici bir davranış alacaksan al dedeye bir tane tatlı nedir yani.. Cimrilikte tavan yapmış

evli hanimlar beni daha iyi anlar. Erkekleri bi anneleri bir de hayatinda ki kadin ayrica buyutur. bizim gibi degiller karakterini degistiremezsin ama yon verebilirsin.ayrica ilk bulusmalar hep tuhaf gecer normal de yapmayacagini da yaparsin sans tani bence.kim mukemmel ki.

Bunda bir tuhaflik var. Artik yemek goturmek fazlaca itici...gulu de sana vermis artik. Solsa da solmasa da bu senin problemin olmali. Bu kadar ince hesapci olmasi bence normal degil. Iyilik yapiyorsa yeni bir tatli alabilirdi.

Hadi gul neysede, ne bileyim ilk bulusma sana odaklanmali, aklina paketlemeyi getirmis.
Karsisinda etkilemeye calisaci bir bayan karsisinda ben bu hareketi itici buldum :110: hem alt tarafi tatlinin yarisi bile degilmis, kalaydi orda.