İlk tanışma da Normal mi sizce?

kendine paket yaptırmıyor yalnız.
mahallelerinde muhtaç bir dede var ona götürüyor kalanını.
burda tutumu eleştirilen davranışı bu.
prifiretol zaten 3-4 top birşey adam yarısını dedeye götürmek üzere paketlettiriyor.
siz muhtaç birine kendinizden kalanı mı götürürsünüz yoksa 3-5 tl daha verir insani değer olarak ,düşünüp yenmemiş bir paket mi götürürsünüz?
valla yediğim , kaşıkladığım tatlının kalan artıklarını yaşlı bir adama götürmek normalse ben normal değilim. net

Ful hesap çekmem, kendim ne yediysem onu oderim. Tanımadığım adams hesap odetmem ilk günden. Önemli olan ne biliyor musunuz, adamın 'dedeye goturecem' diye açıklama yapmak zorunda hissetmesi kendini. Utanıyor çünkü insanların çok buyuk çoğunluğu burda olduğu gibi paket yapmayı gorgusuzluk olarak görüyor. Gorgu kuralıdır bence.

Rant yapmaya çalışmamış adam, utanmış ve neden paket yaptığını açıklamak zorunda kalmış. Neden bunu açıklamak zorunda önce bunu tartışalım. Karşısındaki insandan dolayı.

tabi sen de haklısın utandıgı konularda yalan söylemeli insan bu cok normal,, hey yarabbım ya
oyle kendı yedıgımı oducem dıyene de gulerler canım merak etme
adam: garson hesap lütfen
garson : buyrun efendım 10 tl
kız: aa ben kendı yedıgımı öderım
adam: yok artık daha neler alman hesabı mı yapıcaz

orda bazı erkekler de kızın ne kadar saçma bı tavırla ılk gunden paramı ödetmem ayagına gırdıgını dusunebılır bılmem anlatabıldım mı?
kendını ne sanıyor bu kıbırlı de dıyebılır yani
ya da herkes yedıgını odesın kardesım daha arada samımıyet yok gıbılerınden
olacagı varsa da samımıyet ilerlemez zaten

erkek arkadasımla bulustugumda çok lüks bı yerde yemek yedık
ama öyle böyle değil lüks
öküz gıbı hesap geldi ben zaten dırek odemeye kalkıştım durumum yeterli zaten,,, ama o çok alındı bakısları degıstı kırıldı resmen
ve ılıskı ılerleyınce ogrendım kı o ay aşırı derece eksıdeymıs ona rağmen ödedi
sen gelmıs burda hem ufacık seyın hesabını yapıyosun hem de yalancılıgı onaylıyosun :KK66:

images
bu tatlıdan bahsediyoruzz...
kendine ya da kim için paket yaptırdığı fark etmez.
o tatlı evine gidene dek vıcık vıcık olurdu zaten.
buluştuğu bayan mı dedeye götürüyorum yalanına sevk etti beyfendiyi..
burda pide ya da pizzadan bahsetmiyoruz..
ki pizzayı ısırarak yiyenler var. eve götürcem dese belki kişi yadırgamaz. dedeye götürüyorum diye izlenimi kendi kendine yerle bir edenler var.
evet ilk buluşmada hele de böyle bir tatlıda paket istemek görgüsüzlüktür.

Ben de kalanlarımı paket yaparım ama kendim yerim. Hic unutmuyorum bir gün elimde bir şey yiyorum suriyeli bir çocuk gördüm duzgunce koparıp yarısını ona uzattım annesi tip tip bakıp eliyle istemiyorum yaptı. Bu, sokakta yaşayan ve üstü başı dökülen bir kadının hareketi ve isirdigim değil kopardigim yiyeceği bile istemiyor. Arkadaşıma uzatsam ya da bana uzatsa alır yerim yani. O yüzden adamın yaptığı garip geldi. Kendisine paketle se garipsemem ama. Atılmasın yani israftır.

images
bu tatlıdan bahsediyoruzz...
kendine ya da kim için paket yaptırdığı fark etmez.
o tatlı evine gidene dek vıcık vıcık olurdu zaten.
buluştuğu bayan mı dedeye götürüyorum yalanına sevk etti beyfendiyi..
burda pide ya da pizzadan bahsetmiyoruz..
ki pizzayı ısırarak yiyenler var. eve götürcem dese belki kişi yadırgamaz. dedeye götürüyorum diye izlenimi kendi kendine yerle bir edenler var.
evet ilk buluşmada hele de böyle bir tatlıda paket istemek görgüsüzlüktür.
:kk77: Anlaşılmıyorsa şekille mi anlatalım dediniz.Ne yazık ki kimsenin fikri değişmiyor.Canım çekti vallaha.Bir saraylı olarak.

erkekler kadınlar kadar ince düşünceli olamıyor malesef bunu artık kabul edelim..
üniversitede beraber yemek yediğimiz erkek arkadaşlar hep bizim kalan yemeklerimizi yerlerdi..
hemen hemen hepside aynıydı..
onlar artık diye düşünmüyor... bana sizi etkilemek istemiş gibi geldi ama eline yüzüne bulaştırmış :KK70:

tabi sen de haklısın utandıgı konularda yalan söylemeli insan bu cok normal,, hey yarabbım ya
oyle kendı yedıgımı oducem dıyene de gulerler canım merak etme
adam: garson hesap lütfen
garson : buyrun efendım 10 tl
kız: aa ben kendı yedıgımı öderım
adam: yok artık daha neler alman hesabı mı yapıcaz

orda bazı erkekler de kızın ne kadar saçma bı tavırla ılk gunden paramı ödetmem ayagına gırdıgını dusunebılır bılmem anlatabıldım mı?
kendını ne sanıyor bu kıbırlı de dıyebılır yani
ya da herkes yedıgını odesın kardesım daha arada samımıyet yok gıbılerınden
olacagı varsa da samımıyet ilerlemez zaten

erkek arkadasımla bulustugumda çok lüks bı yerde yemek yedık
ama öyle böyle değil lüks
öküz gıbı hesap geldi ben zaten dırek odemeye kalkıştım durumum yeterli zaten,,, ama o çok alındı bakısları degıstı kırıldı resmen
ve ılıskı ılerleyınce ogrendım kı o ay aşırı derece eksıdeymıs ona rağmen ödedi
sen gelmıs burda hem ufacık seyın hesabını yapıyosun hem de yalancılıgı onaylıyosun :KK66:
Yalancılığı onaylamadım. Lanet olsun bu durumda yalan söylemesi olan sebeplere dedim.
Beni ilgilendirmez, benim boğazımdan geçen lokmayı tanımadığım birine ödetmem. Prensip meselesi. Açıklamamı da yaparım karşımdaki akıllı biriyse anlar.

Yalancılığı onaylamadım. Lanet olsun bu durumda yalan söylemesi olan sebeplere dedim.
Beni ilgilendirmez, benim boğazımdan geçen lokmayı tanımadığım birine ödetmem. Prensip meselesi. Açıklamamı da yaparım karşımdaki akıllı biriyse anlar.
bunun akılla alakası yok erkek arkadasım akılsız mı benım hesap ödedi o sıkışık durumunda diye..
bu ıncelıktır ınsanlıktır sen kendi hesabını ödüyorsan öde
ama anlasılan baska bır ınsana da vıcık vıcık artıgını goturenlerdensın onayladıgına göre
o yüzden benım sana daha fazla cevap vermeme gerek yok
bence frekanslar farklı okey haydi iyi gunler :KK66:

Bizim lisede bir hocamız anlatmıştı bize. İleride aklınıza gelsin diye anlatıyorum demişti. Bir kız aileler aracılığıyla biriyle tanışıyor. Kız çayı şekersiz içiyor ve çaylarından artan şekerleri adam topluyor ziyan olmasın diyor. Kız da kibarca red ediyor sonra. Çünkü ilk görüşmede kendini frenlerken bile bunu yapan adam benim lokmamı sayar ileride diyor.
Kesinlikle bu benim de kulağıma küpe oldu. Doğru bir şey.
Biriyle ilk görüşmende bir tatlının yarısını hesaba katan adam ileride üç kuruş için neler yapar.
Ki bizim kapıcımıza bile yarım karpuz vermeye utandığımızdan annemle karpuz yiyemiyoruz yarısı çöpe gidiyor diye. Kimseye de yarısı yenmiş şey verilmez. Ki karpuz kesilen bir şey ona rağmen biz veremiyoruz bu tatlı gibi kaşıkla yenen görüntüsü bozulan bir şeyi birine veriyorsa zaten görgüsüzdür de. Bu iyilik de değil ayrıca durumu olmayanı mahcup etmektir.
Ya tamamını yersin yada iyilik edeceksen de yeni bir tane alır götürürsün o dedeye. Kimse senin ağzından çıkan kaşığın değdiği şeyi yemek zorunda değil.
Bu adam ya cimri ya görgüsüz.
İlk buluşmada bunları hesaplayan ve ilk görüşmedeki ilk intibaaya önem vermeyecek kadar görgüsüz bir adamla ömür geçer mi?
çok haklısın arkadasım..... kesinlikle katılıyorum. herkes ne var bunda minvalinde yorum yazmış.. ilginç...

çok haklısın arkadasım..... kesinlikle katılıyorum. herkes ne var bunda minvalinde yorum yazmış.. ilginç...

Buraya geldiğimden beri kendimi çok cadı biri gibi hisseder oldum. Her konuda var bu herkes çok anlayışlı ve iyi niyetli.
Adamın ilk buluşmada yarım tatlıyı hesaplayınca israfa karşı olan, tutumlu, düşünceli olmuyor bildiğin cimri oluyor. Hele onla bir de düşkün bir insana yardım (!) da bulunuyorsa sadece cimri değil görgüsüz de oluyor bence. Çok ayıp yarısı yenmiş tatlıyı başkasına verebilmek insan utanır yani.

Buraya geldiğimden beri kendimi çok cadı biri gibi hisseder oldum. Her konuda var bu herkes çok anlayışlı ve iyi niyetli.
Adamın ilk buluşmada yarım tatlıyı hesaplayınca israfa karşı olan, tutumlu, düşünceli olmuyor bildiğin cimri oluyor. Hele onla bir de düşkün bir insana yardım (!) da bulunuyorsa sadece cimri değil görgüsüz de oluyor bence. Çok ayıp yarısı yenmiş tatlıyı başkasına verebilmek insan utanır yani.
görgüsüzlükten öte bana göre. terbiyesizlik

aynen öyle. bence burda yazarken böyle söylüyor çoğu insan. bu olayı bizzat yaşasalar bizler gibi tepki verirler. eğer böyle düşündüğüm gibi değilse vay halimize.

bunun akılla alakası yok erkek arkadasım akılsız mı benım hesap ödedi o sıkışık durumunda diye..
bu ıncelıktır ınsanlıktır sen kendi hesabını ödüyorsan öde
ama anlasılan baska bır ınsana da vıcık vıcık artıgını goturenlerdensın onayladıgına göre
o yüzden benım sana daha fazla cevap vermeme gerek yok
bence frekanslar farklı okey haydi iyi gunler :KK66:
Başka bir insana vıcık vıcık attığımı goturmem çünkü artık diye tabir ettiğimiz nimeti ben tabağımda bırakmam. İnsanlık dediğiniz sevgilimin yediğini ödeyeyim kadar basit bir kavram değil canım :) kaldı ki bu adam bu kadının sevgilisi değil, sizinle aynı konumda hiç değil bunu far edememenizi zekanıza bağlıyorum :) sıkışıklık falan değil burda konu, frekanslar tutmuyor değil sizin bir frekansınız yok zaten optum canım :)

Başka bir insana vıcık vıcık attığımı goturmem çünkü artık diye tabir ettiğimiz nimeti ben tabağımda bırakmam. İnsanlık dediğiniz sevgilimin yediğini ödeyeyim kadar basit bir kavram değil canım :) kaldı ki bu adam bu kadının sevgilisi değil, sizinle aynı konumda hiç değil bunu far edememenizi zekanıza bağlıyorum :) sıkışıklık falan değil burda konu, frekanslar tutmuyor değil sizin bir frekansınız yok zaten optum canım :)

ay allah askına yok '' akıllı ınsansa'' '' yok zekanıza baglıyorum '' deyıp duruyosun

Ama unutma bır ınsan diline en cok hangi lafı doluyorsa o onda eksik olan birşey oldungundandır..

yanı neyın eksıkse onu cumlelerınde en cok kullanıyosundur anladın ? :))))))
ben de öptüm canım baaayyy

Ben de öyle düşünüyorum. Bazen de ben mi şüpheci davranıyorum diyorum. Ne düşüneceğimi de şaşırdım. Allah hayırlı afiyetli daim olan kişiyi eşim olarak nasip etsin. Nasip olmayacağı da hemen göstersin. Rabbime dua ediyorum. Sonuçta kimseyi bilemeyiz.

X