İlk tanışma da Normal mi sizce?

israfın haram olduğunu belki sizden daha iyi biliyorumdur. Yaşam tarzımı , hayat görüşümü bilmiyorsunuz.
Bizim bahsettiğimiz ilk buluşma için eleştiriye açık bir davranış sergilemiş olması. Evet israf haramdır ama 2 lokma tatlıyı paket yaptırmakta bence görgü eksikliğidir. İsraftan kaçınıyorsa hepsini yeseydi şimdi dersinizki çok gelmiştir. 2 tatlı kaşığı profiterolü gözünüzde canlandırın derim bende.

Ben profiterol sevmem. Ama insanlarin hareketlerini kisitlamamaliyiz bence. Benim fikrim budur..

Ben profiterol sevmem. Ama insanlarin hareketlerini kisitlamamaliyiz bence. Benim fikrim budur..

Ama canım ya ilk buluşmada da yapılmaz ki bu. Karşı taraf ne düşünür sonuçta ilk buluşma..
Elinde poşeti sallaya sallaya iki tane tatlı için değer mi.. tutumluluksa tutumluluk bari o gün yapmasaymış.

ilk görüşmeyi bırakın sonrasında da yapılmaz bu.t türü şeyler olsa sokak hayvaları için falan derim de ,artığını bir insana vermek nedir?
Görgü çok önemli bir konu,görgü eksikliğini düzeltmeniz mümkün değil.

Ama canım ya ilk buluşmada da yapılmaz ki bu. Karşı taraf ne düşünür sonuçta ilk buluşma..
Elinde poşeti sallaya sallaya iki tane tatlı için değer mi.. tutumluluksa tutumluluk bari o gün yapmasaymış.

Bazi insanlar takintilidir. Mesela ben takintili bir insanim. Surekli duzenli olarak yaptigim seyler vardir. Feristahi gelse o seyi yapmadan duramam. Belki adam da takintilidir.
Ayrica ben rahatsiz olsam sorardim.
Neden paketleme geregi duydun diye.
Bence boyle seyleri konusmakta sorun yok.
Insan istediklerini yapabilmeli bana gore..

benide biriyle tanıştırmışlardı böyle..
mavi gömlek giymiş o ne öyle diye bir daha görüşmemiştim :KK49::KK49:
aklıma geldi birden.
Sdece mavi gömlek mi? başka şeyler de vardır
Gereksiz falan degil. Israf haramdir. Kisi istedigi kadar zengin olabilir ama bu zenginlik israf edecegi anlamina gelmez.
Ayrica ister azicik profiterol goturur isterse bi tanr patates kizartmasi goturur. kimi ne ilgilendirir? Baskasi yuzunden neden degissin adam?
Buyrun siz paranizla aldiginiz seyi almaya cekinin. Inanin boyle insan benim gozumde daha degersiz.

Karsisindaki insanin tuhaf bakislariyla karşılaşan adamin uydurmak zorunda kaldigi bir yalan.
Ister kendi artigindan ister baska seyden verir, millet hic vermiyor. Paylasmak guzeldir.
Ama dedigim gibi kendisi yemek icin goturecekti bakti ki karsisindaki kadin bunu yadirgiyor dede yalanini atti.
Insanlara yalan soylememeleri gerektigini soyleriz ama nedense yalana basvurmalarina hep biz neden oluruz.
Kendi paramla aldigim profiterolu neden birakayim orda?

Ayrica konu sahibinin hesabini kim odedi acaba? Adam odemisse kalkip da boyle konusmasi ayiptir ayip...
Ben hiç yalan söylediğini düşünmedim zaten düşünsem asla bir daha görüşmezdim. ama ben 100 kadar kişiyle görüştüm bu yaşıma kadar, hiç böylesiyle karşılaşmadığım için tuhaf geldi. niye ayıp olsun düşüncelerim fikirlerimi söylemek. fikir almak.. hesabı o ödeyecek tabi.. ben ödeseydim bitmişti bu iş. konu açamazdım :KK70:
evlenmek amaçlı görüştüğüm insanı irdeleyeceğim, hakkında da konuşacağım, neyi niçin yaptığıunı da düşüneceğim,araştıracağım tüm sülalesine kadar..
bende sevmem :-) neyse zamanla tanır zaten konu sahibi. Allah bahtını açık etsin.
amin. Allah razı olsun
evet azıcık şeyi elinde götürmesi bi ilginç te neyse artık..

ilk görüşmeyi bırakın sonrasında da yapılmaz bu.t türü şeyler olsa sokak hayvaları için falan derim de ,artığını bir insana vermek nedir?
evet ya eski sözlüm görgüsüzdü, görgüsüz insanlar paraya değer veriyor, insana değer vermiyor. ama ilk buluşmalarımızda hiç böyle bişey yapmamıştı. ben anlamamıştım ailesiyle muhatap olana kadar.. o yüzden bu insana kesin görgüsüz diyemedim.
Bazi insanlar takintilidir. Mesela ben takintili bir insanim. Surekli duzenli olarak yaptigim seyler vardir. Feristahi gelse o seyi yapmadan duramam. Belki adam da takintilidir.
Ayrica ben rahatsiz olsam sorardim.
Neden paketleme geregi duydun diye.
Bence boyle seyleri konusmakta sorun yok.
Insan istediklerini yapabilmeli bana gore..
ben sormadan söyledi dede için paketlettiğini.. o dedenin adresini alıcam yardım etmek için. gidip bi göriyim :)

En azından düşünmüş adam kötü bir düşünce değil ki ha nasıl anlaşılır insanlar arasında orası ayrı ama bu adam görgüsüz değil bence biraz saf olabilir

Ben hiç yalan söylediğini düşünmedim zaten düşünsem asla bir daha görüşmezdim. ama ben 100 kadar kişiyle görüştüm bu yaşıma kadar, hiç böylesiyle karşılaşmadığım için tuhaf geldi. niye ayıp olsun düşüncelerim fikirlerimi söylemek. fikir almak.. hesabı o ödeyecek tabi.. ben ödeseydim bitmişti bu iş. konu açamazdım :KK70:
evlenmek amaçlı görüştüğüm insanı irdeleyeceğim, hakkında da konuşacağım, neyi niçin yaptığıunı da düşüneceğim,araştıracağım tüm sülalesine kadar..

amin. Allah razı olsun
sadece mavi gömlekti.
senin hoşlanmadığın gibi bende hoşlanmamıştım çünkü

aynen katiliyorum insana artik yemek mi verilir allah askina ne kadar uzuldum o dedeye allahim yardim etsin yoksul insanlara konu sahibi arkadas cok haklisin cok itici bir davranis

basından beri agzıma gelenı döktüm valla itici hareketıne ama boşver sen tatlı olayı iğrençti tamam kabul ettin zaten bunu...oldu gectı belkı saflıktı belkı gosterıs belki algısı öyle ya da neyse ne..
gelişmelerden haber ver..gorusucez dedın konusmalarından falan etkılendıgın bır yer oldu mu..madem bu kadar kararlısın denemeye artılarına bak bakalım varmıymış beklıyorum merakla

amin. Allah razı olsun
İlk buluşmada hesabı hiç tanımadığınız adama ödetirken sorun yok, ama adam kalan yemeğini paket yaptırırken görgüsüz.
Anlaşılıyor kimin ne olduğu.

kendine paket yaptırmıyor yalnız.
mahallelerinde muhtaç bir dede var ona götürüyor kalanını.
burda tutumu eleştirilen davranışı bu.
prifiretol zaten 3-4 top birşey adam yarısını dedeye götürmek üzere paketlettiriyor.
siz muhtaç birine kendinizden kalanı mı götürürsünüz yoksa 3-5 tl daha verir insani değer olarak ,düşünüp yenmemiş bir paket mi götürürsünüz?
Adam profiterolun ne olduğunu bile yeni öğrenmiş, kim bilir belki annesine ya da kendisine götürecekti söyleyemedi. Görgüsüzlük bu mudur? O yiyecek artık değildir ayrıca ben de kardeşlerimin yemeyip getirdiğini yerim. Dışarda yemekte bıraktığı yarım yiyeceklerini yerim. Hiç de gocunmadım. Asıl o tabakta kalırsa bana dokunur.

İlk buluşmada hesabı hiç tanımadığınız adama ödetirken sorun yok, ama adam kalan yemeğini paket yaptırırken görgüsüz.
Anlaşılıyor kimin ne olduğu.

ne alaka canım görgüsüzlük mü oluyor ufacık tatlıyı ödemesı..tanımak ısteyen bu adam ,önerilen de bu kız.. bır de kız mı ödesin denedıgı erkegın yedıgı tatlıyı..yarısını da erkek paketlesın yalayıp yalayıp artıgını dedeye goturcem dıye..
herhalde erkek ödeyecek siz heralde ılk tanısmada full hesabı cekıyorsunuz :/

adam gıbı kendım yıcem demelı o zaman kendım yıcem demeye utanıyor da neden dedeyı kullanıyor...bu da yalancılık o zaman

insan beğenmeyince her hareket yanlış anlaşılıyor ama hoşlanmış olsaydınız'ne ince bi adam yoksul komşusunu düşünüyor 'v.s die düşünürdünüz...

uzun lafın kısası elektirik alamamışsınız işte:KK39:

basından beri agzıma gelenı döktüm valla itici hareketıne ama boşver sen tatlı olayı iğrençti tamam kabul ettin zaten bunu...oldu gectı belkı saflıktı belkı gosterıs belki algısı öyle ya da neyse ne..
gelişmelerden haber ver..gorusucez dedın konusmalarından falan etkılendıgın bır yer oldu mu..madem bu kadar kararlısın denemeye artılarına bak bakalım varmıymış beklıyorum merakla
aslında tel. de konuşurken ince düşünceli gibi konuştu, ileride olursa eğer, sen nerede oturmak istersen orada otururuz dedi.. kendi işlerini kendi yapıyor ütüsünü falan annesine yaptırmıyor yani. yemek yapmayı biliyormuş :KK70:
ne alaka canım görgüsüzlük mü oluyor ufacık tatlıyı ödemesı..tanımak ısteyen bu adam ,önerilen de bu kız.. bır de kız mı ödesin denedıgı erkegın yedıgı tatlıyı..yarısını da erkek paketlesın yalayıp yalayıp artıgını dedeye goturcem dıye..

adam gıbı kendım yıcem demelı o zaman kendım yıcem demeye utanıyor da neden dedeyı kullanıyor...bu da yalancılık o zaman
ağzına sağlık. duygularıma tercüman olmuşsunuz.

Adam profiterolun ne olduğunu bile yeni öğrenmiş, kim bilir belki annesine ya da kendisine götürecekti söyleyemedi. Görgüsüzlük bu mudur? O yiyecek artık değildir ayrıca ben de kardeşlerimin yemeyip getirdiğini yerim. Dışarda yemekte bıraktığı yarım yiyeceklerini yerim. Hiç de gocunmadım. Asıl o tabakta kalırsa bana dokunur.
yeni öğrenmiş mi ?
ilk defa tadına bakmıştır.
ayrıca evet siz de ne güzel diyorsunuz kardeş ,ana-baba yer çünkü o senin ailen.
ama durumu olmayan birine kaşık soktugun akışkan tatlıyı götürüp iyilik yaptım ,vicdanlıyım ,merhametliyim ayaklarını yemezler!!
evet bu davranış görgüsüzlüktür.
burda börek çörek götürmüyor.
dedeye götürüyorum kısmı yalan ise madem israfçılık yapılmıyor adam gibi evde yiyeceğim diyebilmeli bir insan.
Muhtaç birinin üzerinden rant yapmaz..

Son düzenleme:

Ful hesap çekmem, kendim ne yediysem onu oderim. Tanımadığım adams hesap odetmem ilk günden. Önemli olan ne biliyor musunuz, adamın 'dedeye goturecem' diye açıklama yapmak zorunda hissetmesi kendini. Utanıyor çünkü insanların çok buyuk çoğunluğu burda olduğu gibi paket yapmayı gorgusuzluk olarak görüyor. Gorgu kuralıdır bence.

yeni öğrenmiş mi ?
ilk defa tadına bakmıştır.
ayrıca evet siz de ne güzel diyorsunuz kardeş ,ana-baba yer çünkü o senin ailen.
ama durumu olmayan birine kaşık soktugun akışkan tatlıyı götürüp iyilik yaptım ,vicdanlıyım ,merhametliyim ayaklarını yemezler!!
evet bu davranış görgüsüzlüktür.
burda börek çörek götürmüyor.
dedeye götürüyorum kısmı yalan ise madem israfçılık yapılmıyor adam gibi evde yiyeceğim diyebilmeli bir insan.
Muhtaç birinin üzerinden rant yapmaz..
Rant yapmaya çalışmamış adam, utanmış ve neden paket yaptığını açıklamak zorunda kalmış. Neden bunu açıklamak zorunda önce bunu tartışalım. Karşısındaki insandan dolayı.

X