Bi tuhaflik var ama iste tam olarak cozemedim.
Olasiliklar
ya kendisi yiyecekti hemen dayiyi onu surdu sen oyle bakinca.
Ya dikkat cekmek icin yapti, bak ne merhametli bi insanim diye.
Yada gercekten merhametli.
Ben olsam ne yapardim, basta garipserdim.
restoranda olacak sey degil.
Sonra eger gercekse merhametli bi insana enziyor diye yuzume bi gulumseme sarardi.
Ama bi zaman gectikten sonra yukaridaki olasiliklardan birini netlestirdikten sonra kararimi verirdim.
benim bu olaydan sonra ilk izlenimim olumsuzdu.. ama çevreden normal karşılayanlar olunca, bir kere daha görüşeyim iyice anlayayım dedim.
konu sahibi eğer bu kişiyle 2. görüşme olursa yaz.
haa bir de ben sırf meraktan o dedeyi görmeye gitmek isterdim sizin yerinizde olsam...
dede yarım yemekleriniz kalırsa getir demiş te acaba hangi vicdanlı insan bir başkasına artığı götürür!
komşu komşunun külüne muhtaç sözünü çok farklı boyutta algılanılmış sanırım.
dede bunamış ama ben olsam evde pişen yemeklerden götürürdüm. aklıma bile gelmezdi onu paket yaptırmak :)
bu cumartesi yemeğe gidelim dedi, tamam dedim orda daha iyi gözlemlerim inş..
yıllardır dışarda yerim daha bi kere de "yiğenim şu kalanı sar hele" demedim. diyenide görmedim bizim buralar fazla mı müsrif yoksa tenezzül mü etmişor anlamadım
biz de de adet değil. özellikle bi kızla buluşulduysa ve paket yaptırıldıysa çok ayıplanır. ama farklı görüşte insan çokmuş.
Kim ne derse desin daha öncede yazdım sebebi ne olursa olsun ilk buluşma için son derece riskli ve itici bir davranış.
evet ben de çok itici buldum. bakalım bu haftada itici bi hareket yaparsa şutlarım
Biraz tanıyın bana kalırsa hemen ön yargılı olmayın, görüşün konuşun izleyin onu ona göre kararınızı verin ama unutmayın kimse dört dörtlük değil bu hayatta kusur aramak isterseniz herkeste muhakkak bir kusur bulursunuz
kusur aramamıştım aslında ama gözüme sokar gibi yapıyor bazı insanlar, ben kusurluyum dercesine.. dört dörtlük olmuyor ama dört üçlük bari olsun :)
sanırım en cok mesaj yazdıgım konulardan bırı buu..incinmez miyiz ya
tanımadıgım ınsanlara bıle ozenıyorum yemek koyarken, kendımın de basına gelir hayat bu dıyorum..
mesela erkek arkadasım cok zor bır cocukluk gecırmıs suan tabı aylıgı oldukça iyi ama cocuklugunda yoksulmuş.
bu yüzden de yıyemeyen cocuklar var dıyıp restoranda tabagını ıyıce bıtırır hatta diğer elemanlarımıza bile aşıladı herkes tabagını bıtırıyor dokmuyor falan..
ama kımseye de artık vermeyiz özenle koyarız çalışanlara binadakı hayvanlara dahi..
bana ters gelıyor ıncınır ya ınsan cok acıksa, canı cekse bıle der kı Allahım bu gunlerı neden yasıyorum dıye sorgular bence herkes temız yasam ıster ...muhtaçlık dıye bır kavram olmaz olsun
dede bunamış diye bi açıklama yaptı ama yine de kötü bi durum, hoş karşılamıyorum hala..
Forumdaki diğer asilzadelerin yorumlarına katılıyorum.
Görgüsüz ya dedeye götürme olayınıda geçtim 2 lokma şeyi kendi yese ne olucak hadi büyük birşey olsa anlıycamda ilk buluşmada bun yapması çok itici olmuş
evet ilk buluşma değil evliyken bile hoş değil aslında :)
Okypete dostum, bence dede isi filan hikaye, herif kalani da yerim diye dusundu, bizim kizin bakislarini hissedince de boyle bir zirva uydurma geregi duydu :)) Size soyluyorum kizlar, dede hikaye :) Ote yandan simdi dusundum de, ilk bulusmaya yeterince ozen gostermemis abimiz, ne gerek var bu harekete, insan etkilemek istedigi kadinin yaninda boyle mi davranir ?
Size soyledim kizlar dede hikaye , o meseleye yorum yapmak icin agzinizi yormayin :)
ama bu kadar hikaye nasıl yazacak bi anda, huzur evinden tut kızını oğlunu bile anlattı dedenin :)
ya dediğim gibi cherry ılk bulusmada ınsan yanı herseyı yapamaz ki..sevgilimle ılk bulusmamda yani yemek yiyişime bile dıkkat ettım ne bilim çatalı tutusuma tıka basa yememeye..
ve ben gercekten yoksul ınsanlar konusunda cook hassas ve zayıfım dırek aglayan bırıyım buna rağmen sevgilim boyle bırı oldugumu daha yenı yenı ogrendı 2nci senemızın sonları düşünün cunku hayrın gosterişi olmaz burda soyluyorum ama kız anlasın dıye...
hıc te yumuşamasın zaten akıskan değilmiş falan ulen hiç değilse al bimden acılmamış paket yani öff
yumşadığımdan değil profiterol deyince benim de aklıma akışkan bişey gelir ama burdaki çok katıydı midem bulandı.. hayatımda hiç profiterolü bitiremediğim olmamıştı. çok severim. o adını ilk defa duymuş, bir iki kere sordu bunun adı neydi diye ..
yapılan hayrın gösterişi olmaz ki bu hayır değil.. bu baya görgüsüzlük..
gülü de verdiğim para boşa gitmesin diye gözünüze sokmak için düzeltmediyse ben de bişi bilmiyorum...
ben de biraz görgüsüz gibi hissettim, belki cimri değil bunu bilmiyorum
konu sahibi etrafından etkilenıyor hoş burda %95 onaylamadı da reel cevresı farklı onun..yası 31 kendisini 51 gıbı hıssedıyor...
bu kez de secenekler azaldı dıye bardaga dolu tarafından bakıp artılarını da gorursun dıyenlerı dınlıyor....kendisi bilir...ama hıc dert edılecek bır yası yok..benım de hayalım 25 yasında gelınlık gıymekti daha genc dınamık bır goruntumle ama sımdı 31 yasına da gelsem yine dusunmucem hedeflerımden once asla..hep cevre mahvedıyor ınsanları ya :/ ben aştım artık bunları gayet guzel bır yaş yani
dert etmeye başladım ama seçici olmaktan kendimi alamıyorum :) üni arkadaşlarımla buluştuk tek bekar bendim
hepsi yanlarında çocuklarını getirmişler.insan kendini kötü hissediyor. erkeklerde evleniyor yaşıtlarım azaldı.. hoş 25 yaşındayken de problemli insanlarla görüşmüştüm.
zaten hep o müthiş çevre faktörü bu hale getiriyor.
bence de gayet güzel bir yaş.
ben 26ımda evlendim.
bazen acaba erken mi evlendim deyip pişmanlık yaşayabildiğim oluyor.
evlilik daha fazla sorumluluk daha fazla çevre vs vs.
birey olarak mutlu olmalıyız.
sorumluluk açısından bekarlıktan rahatsız olmuyorum ama gelecek endişesi var işte..
evet o sorumlulugu erken almak zor tabi...hayatı kendımızı mutlu eden seylerle doldurmak varken 2,3 kısının lafına gelıyoruz...
yanı az kalsın ben bıle gelecektım ama silkelendım aştım bunları bir kaç yıldır..
sevgılıyken ne zaman nişan evlenınce ne zaman cocuk doğum yapınca ne zaman ikinci cocuk soruları sorulur hep.....
halbukı onların umrunda bıle değilsin...
gecesı gunduzu senı dusunmek gıbı davrananlar laf olsun dıye sorup kaç kısıyı kışkırtıyor...bu üzücü
etrafımda benle yaşıt bekar çok az. onlar bişey demesede rahatsız oluyorum ister istemez. bide nasıl bir insan karşıma çıkcak bilemem. erken evlenseydim demiyorum ama vakti geldi geçiyor sanki.. çoğu zaman benden küçük ya da benden çok büyük kısmetler çıkıyor. küçüklerde yaşımı öğrenince gidiyor zaten. küçük gösteriyorum ama giderek yaşlanıyoruz tek şansım bu insan değil tabi ki.. değerlendirmeye çalışıyorum.. bir de tel. de konuştuk 2 defa, her şey istediğin gibi olsun kıvamında.. mesela evi var , beğenmezsen orayı kiraya veririz senin beğendiğin evde otururuz.. alışverişine, maaşına hiç karışmam, istediğin kişiye yardım et.. gerçi onunda 2 kız kardeşi fakirmiş onlara yardım ediyormuş biraz. kıyafetine karışmam diyor, gereksiz kıskançlığı yokmuş, evlenince yardımcı tutarım belki dedim :) önce kardeşlerim yardım eder istersen dedi.. ben de herkesin kendine göre işi vardır öyle bi yardım istemem dedim, oda sen nasıl uygun görürsen öyle yaparsın dedi. tabi bunlar arada geçen laflar.. yemek yapmayı severmiş ben de yaparım diyor, ütülerini kendisi yaparmış ya da babası.. annesi ütü yapmazmış. temizlikte de evlenince beraber yaparım eşimle fln.. ne biliyim anlayamadım
hepsini yazdığım şekilde arka arkaya sıralamadı , arada geçen konuşmalar.