- 9 Eylül 2008
- 1.054
- 842
Evet zaten buna da şaşırdımYaa ben bir seyi merak ettim.Standart profiterol porsiyonu oyle cok cok degildir demi e bir de bunun yarisini yemis o zaman cok bir seyde kalmamistir ki.Onu dedeye goturse ne goturmese ne??
Sanırım öyle. Ya da millet takmıyor sapını çöpünü. Neye dikkat edip etmeyeceğimi de şaşırdım.Ben de aynıyım. Bize de fazla saplı çöplüler geliyor demek ki
Evet hislerim doğru çıkıyor çoğu zaman. Telefonda dede ye götürdün mü diye sordum evet çok sevindi dedi. Abisi dedeye huzur evi ayarlayacakmış. Daha önce ayarlamış ama kaçmış gelmiş mahalleye.the cimribaşka birşey değil :/ kendi evine götürcekti bence :/ bebeim birşeyler hissettiysen emin ol hissettiklerin eninde sonunda doğru çıkar. hiç deneme bile bence baştan notunu vermişsin zaten,
ben de cimri diye düşündüm ama yemeğe gidelim diye çok ısrar etti. Anlayamadım bu hafta yemeğe gidicez inşallah yine paket yaptırmaz:)bilmiyorum da bana çekici gelmezdi bu davranışlar,bu tamamen elektrikle alakalı.ilk buluşma sonuçta erkek hoşlanıyors heyecanlı olur herhalde,dede falan düşünmezki.ne malum dede olduğu.öyle biri yoksa yalanda olur işin içinde.gülü düzeltmesi solmasın diye sanırım,adam cimri olabilir otomatikman gülü düzeltme ihtiyacı hissetmiş kendini engelleyememiş olabilir bunları ancak bir kaç buluşmada çözebilirsin
Siz kendi yazınızın içinde cevap vermişsiniz zaten. Millet çöpten yemek arıyor ve ben çok üzülüyorum. Böyle olunca da aman görgüsüz demesinler diye tabağımdakini israf edincekalmış 2 kaşık tatlıyı eve götürmüyorum.
burda ziyan da yapılmıyor.
görgüsüzlüğün dibine vuruluyor.
vicdanlı olalım derken karşı tarafı da yerin dibine sokalım.
madem iyilik yapılacak tam yapılsın.
millet çöpten yemek arıyor yahu!
bu adamın yaptıgı davranısın bundan ne farkı var.
kendi çöpünü başkasına layık görüyor resmen! adı da vicdanlılık , iyi niyet oluyor!
Siz kendi yazınızın içinde cevap vermişsiniz zaten. Millet çöpten yemek arıyor ve ben çok üzülüyorum. Böyle olunca da aman görgüsüz demesinler diye tabağımdakini israf etmek hoş olmuyor. Bence zaten o eve götürmek için paketletmişti ilk başta da söylemiştim ama konu sahibi sorunca utandı dedeye götüreceğim dedi. Adam gibi israf olmasın diye eve alıyorum deseydi daha iyiydi eğer öyleyse.o oyle demıs olsa bile ılk bulusmada bu yapılmaz..baska zaman yapıversın hayrını.
kasık degmıs sey goturulmez..garıban dıye bu muameleyı hak etmıyor..adamın gonlunden artıgını vermek gecmıs..yenısını almak cok zor sankı mınıcık seyın..
ben hıc fakırlık yasamadım şükür durumum iyi..ama garıbanlar en hassas noktamdır...alısverısı severım ama kendıme yenı bıseyler alınca bıle alamayan var dıye oturup aglıyorum..eskilerimi de vermıyorum kımseye..ucuz olsun ama yenısını alalım onlara da cok zor değil artık uygun fıyata bırcok sey..
garıban dıye onlar artıgımızı yesın,eskımızı gıysın ohh en guzel yerlerı bız yıyelım fazla gelınce ancak vermek aklımıza gelsın di mi..belkı dişinde ıltıhap var belkı bısey var yahu..ısterse %100 saglıklı olsun yerı geldı anamızın babamızın tabagından yemıyoruz....
gosteriş yapmıs işte..
sankı gunah keçisiyiz gibi insanlar da yok asilzade yok ısraf eden sınıf falan demıs..pess
Bence tamamen kendini iyi birisi olarak göstermeye çalışmış yeme tatlım bu numaraları
O an çok sinirlenmiştim ama burdaki yorumlar yumşattı beni .İlk buluşma ve yediğinin yarısını dedeye götürme isteği çok saçma. ya aşırı cimri ya da şov yapmak istedi hani çok yardımseverim falan diye. dedeye götüreceksen yeni tatlı al da götür. ayrıca bu bile ilk görüşmede çok gereksiz bir davranış. burdan sinir oldum bu kişiye.
Bu akşam konuştuk yardım ediyor etrafındaki kişilere ama düşünme şekli hoşuma gitmediAdam çok mantıklı bir kere kendisi yese de başkası yese de en azından düşünüyor cimrilikle ne alakası var bunun adam sırf size cimri(!) görünmemek için israf mı etsin ? İlki sonu yok bunun,şimdi ilki diye kızıyorsunuz ileride ''hep yapıyor'' diye kızarsınız.
Hoşlanmamışsınız bence bahane bulmayın.
şov değildi heralde .. O an aklına öyle geldi öyle yaptı sanırım. Erkeklerden bazıları aklına ne gelirse pat söyleyip yapıyor heralde. dedeyi sordum bugün konuştuk, azıcık tatlıya sevindiğine göre baya açtır yemek falan götürmüyor musunuz dedim bugün hiç bakmadım gidip baksammı ki dedi. Neyse uyumuştur heralde dedi saat 21.30 falandı.İlk buluşma ve yediğinin yarısını dedeye götürme isteği çok saçma. ya aşırı cimri ya da şov yapmak istedi hani çok yardımseverim falan diye. dedeye götüreceksen yeni tatlı al da götür. ayrıca bu bile ilk görüşmede çok gereksiz bir davranış. burdan sinir oldum bu kişiye.
sizinle aynı fikirde olduğumu düşünüyorumdün tanıdık birisinin vasıtasıyla birisiyle tanıştım. Ben 31 o 34 yaşında. Konuştuk evlilikle ilgili fikirler vs. Sorun yok gibiydi. Gül almış , önüm de masada duruyordu. Ters bi şekilde.. Uzandı ve solmasın diye dikkatlice düzeltti. Biraz garibime gitti ayağa kalkıp uzanıp durduk yere öyle yapması. Neyse bunu problem yapmadım gerçi. Sonra Profitrol yedik o kendininkini bitiremedi yarısı duruyordu garsona bunu paket yaparmısınız dedi. Sonra bana bizim evin orda kimsesiz bi dede varda ona götürücem belki yer dedi. Ben de dedi sizin artığınızı mı yiycek madem bişey vermek istiyorsunuz yemek ısmarladaydınız fln dedim. Oda zaten arada onu da yaparım ama boşa gitmesin diye düşündüm dedi. Sonra garsona kalsın paket yapmayın dedi. Garson da paket yapmış getirmişti. Ya ayıp olur mu bunu napsam ki dedi tedirgin oldu. Bana sordu bi kaç kez . Ben de cvp vermedim siz bilirsiniz dedim. Kalktım sonra.. Bu hareketine gıcık oldum.
31 yaşındayım millet seçici olma artık diyor. Acaba görgüsüz biri mi ki bilmiyorum. Sizce ilk tanışma da çok önemli mi sizin için bu hareket?
aynı şeyi düşünmüşüzbize yaptığı davranış ters geldi diye "asilzade"mi olduk...!!!
lütfen bir gönderme yapacaksanız da yerinde yapın.
burda yapan kişinin tıyneti bize göre farklı size göre olmayabilir..
size içilmiş yarım çorba,ekmek bandırılmış yemeği birine "iyilik" adı altında verilmesi normal geliyorsa bize normal gelmiyor.
burda et yemeği ya da dokunulmamış baklavadan bahsetmiyoruz.
akışkan puding tarzı yiyecekten bahsediyoruz.
Birine iyilik yapılacaksa tam yapılmalı "artık"götürmek iyilik ,vicdan değil bana göre.
sokakta gördüğünüz ayağı çıplak çocuklara yarım ekmek tavuk mu yaptırırsınız yada ısırıp ısırıp yarısını yiyemeyince vicdanliyim diye ısırmış ekmeği mi verirsiniz?
yoksa sokak hayvanlarına kaba mı koyarsınız onu..
vicdan apayrı birşey.