- 16 Ağustos 2015
- 60
- 62
- 30
-
- Konu Sahibi bayanharika
sözlükle alakam yok, nedenkikonu sahibi sözlük yazarı filan olsa gerek.
başkaları insan çıkacaksa eğer eyvallahilk sevgilimle evlenmeyi hiç istemezdim. biraz yaşamak lazım. başka insanlar başka dünyalar.. bu kadar aceleye ne gerek var.
patateside hiç kabul etmiyorum doğrusu
düşünceleriniz düşüncelerimdir güzel kaleme almışsınız tebrik ederim :)İlk sevgiliyle evlenmemek epey yüceltilmiş hatta sanki ilk tercihi doğru zamanda doğru insan olan hiç yokmuş gibi ilk sevgilisiyle evlenenlere uzulenler olmuş, enteresan.
Oysa kimse acı tecrübeler yaşamak, yanlış tercihler yapmış olmak istemez, elini gore gore atese sokup acı veren bir yanıkla 'oh be ısınmış oldum' demez ısınmanın daha makul yolları varken mesela, elbette acısını unutmak için kendini avutmuyorsa, hal böyleyken 'onu da denedim, bunu da denedim, böylesi iyi oldu' tespiti gerçekçi gelmiyor bana.
Erkeklerde en çok elestirdigimiz konuların başını çeker bu sayısı abartılmış beraberlikler, eskilerden biri hortlayacak, sosyal hesaplarda eskileri kurcalayacak diye ödü kopar birçok kadının demek ki bu durum o kadar da arzu edilir bir şey değil, kişinin kendi olmasa anıları hayatında kalmaya devam edecektir çünkü.
O yüzden 'ilki olmadığı iyi oldu' demek kişinin kendi hatasına atfidir olsa olsa, olgunlaşmadan, aklı başına gelmeden, gerçekleri gormeden, kendini gelistirmeden ya da etrafa kulak tıkayarak yanlış tercihler yapmasının pismanligidir yoksa ilk tercihi doğru ve onunla mutlu olacak olsa sırf tecrübe kazanmak için ayrılacak değildir sanırım.
Bunun dışında her kadının birçok sanciyi yaşamadan, geceleri yastığı islanana kadar ağlamadan, varlığına sukrettigi son sevgilisinin en başta karşısına çıkmasını isteyeceginden eminim.
Aksi teselli olur, kim hak etmeyen hatta uc kurus etmeyen adamlari varlığıyla onurlandırıp onlara kendisine acı çektirme, ezme ya da az da olsa mutsuz etme luksu vermekten mutlu olur ki...
Insallah canım valla kendi annem bile arada birakiyo beni. Olan bizlere oluyo...Bu olaylar beni benden alıyo zaten altınmış bilezikmiş kaynanalara allah hepten akıl fikir versin zaten.. İnşallah sen de dilediğin mutluluğa ulaşırsın :)
karamsarlıktan ölmezsem iyi :)bekarken bende böyle düşünürdüm bazı zamanlar. ama tamamen karamsarlık bu. olmayan her şey de hayır varmış aslında evlendiğimde anladım. iyi ki olmamış çok şükür dedim bir çok şeye. sizde böyle düşünün her şey de bir hayır vardır şansızım diyip kendini daha çok karamsar bir ruh haline sokma
her şey yoluna girer inşallah..Insallah canım valla kendi annem bile arada birakiyo beni. Olan bizlere oluyo...
peki bir şey sorucam bu kadar olumsuzluk içerisinde insan umudunu kaybetmeden pozitif enerji verebilir ki dünyaya. bazen olan biteni boşverebiliyorsun ama çoğu zaman öyle olmuyo malesefevett dünyanın bir enerjisi vardır ve sen yansıtırsan sana geri dönüş yapar bir şeyi çok istediğinde ona odaklan veee kafanda ki olumsuz kodlamaları sill ona gerçekten adapte ol ve o anı hep hayal et...
veee hayatta olmasını istediğin şeylerin bir listesini yap ve bunları yaradandan iste sürekli aklında olsunlar
bu düşüncelere sahip olabilmek için belli bi yaşa erişmek gerekiyo diye düşünüyorum 17 18 yaşında siz de bu şekilde düşünmüyo olabilirdiniz ben düşünmüyodum açıkcası. bu düşüncelere ulaşana kadar da iş işten geçmiş oluyo zatenBen o kadar sevgili degistirmeyi dogru bulmuyorum. Erkenden bu tarz arayislara gerek yok ki. Herkrs sonucta kaderini yasiyor, kaderindekiyle evleniyor. Vakti zamani gelince o kisi karsina cikiyor. Hatta ailelerin tanidigi buldugu bile daha iyi olabiliyor. O yuzden ilkle evlenmek guzel bir sey bence de. Ama 20 yasinda bunlari dusunmeye gerek yok. Su an hayat sana guzel, hayatini yasa. Nasibin karsina cikacak emin ol.
aşk olsun benim düşüncelerim komik mi insanlar gülecek :)Yani şmdi belki gülüceksiniz ama bende konu sahibiyle aynı düşünüyorum.
hiç yorulmadan ilk sevgiliden doğruyu bulmak.
Büyük bi şans bence.
Bizden patates bile olmaz olsa olsa maydanoz olur
evet olumlu yönleri es geçtiğimin farkındayım .. :)Şanssızım diyen insanların çoğu hayatta hep daha iyi örneklerle kendilerini kıyaslayanlar oluyor benim gördüğüm. Böyle bir eğilimleri oluyor ama verdikleri örnekler sadece yüzeysel bakıldığında şanslı oluyor. Yani ben şanssızım bak o ne kadar şanslı diye düşünen insanlar kendilerini o konumda görmek istiyorlar sanki içten içe. Hayatının olumlu yönlerini inanılmaz bir ısrarla görmezden geliyorlar. Bunun sonucunda da hem gerçekten bazı şanssızlıklar onları buluyor hem de kendileri şanssızlık diye yorumluyor bazı şeyleri işte o yüzden üzerlerinde ekstra bir talihsizlik varmış gibi görünüyor.
Ama bu durumu ben şanssızım diyen birine anlatmak inanılmaz zor. Ben şanslıyım diye kendinize söyleyin gibi öneriler de çok yersiz oluyor zaten bunu yapabilse yapacak. Her şeye rağmen en azından ne kadar şanssız olduğunuzu düşünmeyi bırakın. Yani optimist olun demiyorum realist olun yeter. Şans da şanssızlık da bakış açısına göre şekilleniyor. Bu kavramlar üzerine kafa yormamaya çalışırsanız belki zamanla aslında ne kadar şanslı olduğunuzu görebilirsiniz.