Kekler - Pastalar ilk şeker hamurlu pastalarım

kUtahya

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
2.740
318
40
Uzun zamandır şeker hamurlu pasta yapma istegim vardı glikoz jelatin aramak zor gelmişti lokumlu tarifi görunce denemek istedim buyrunn...

hepinizin bildigi fincan keklerinden yapıyoruz...birtanede kucuk pandispanya soguyunca içine pudıng dısına krem santı sürüyoruz, lokum pudra sekeri nisaşta ile 3 renk seker hamuru kırmızı boya(bende sadece o vardı=) kakao ve sade.....benım şeker hamurum fazla sıvı oldu sekıl vermekte pek basarılı olamadım daha fazla nişasta koymak gerekli

fincan kek:1 yumurta 1 cay bardagı seker 1 cay bardagı süt 2 cay bardagı un1 kaşık kakao kabartma tozu vanılya

pandispanya:
3 yumurta
3 kahve fincanı seker
4 kahve fincanı un kabartma tozu vanılya kıvama göre yag süt eklenebilir

şeker hamuru

15 adet sade lokum

3 kasık nisasta

3 kasıkpudra sekeri

yarım puding 1 krem santi süt

keklerimizi pişirip sogutuyoruz sıra geldi eglenceli kısıma şeker hamurumuzla hayal gücümüzü başbaşa bırakıyoruz

Son düzenleme:
436.jpg

Son düzenleme:
ellerine saglik cok cici cok tatli olmuslar...ilk denemen icinde cok basarili olmussun seker hamuruyla ugrasmak gercekten cok eglenceli oluyor..

yalniz benim merak ettigim seker hamurunu nasil yaptigin lokumla mi??? yoksa glikos pudra sekeriylemi falan mi??

şeker hamurunuz erimiş pudra sekerini az kullannıp acarken pudra sekeri kullanırsanız yararınıza

X