- 14 Aralık 2007
- 2.740
- 318
- 40
Uzun zamandır şeker hamurlu pasta yapma istegim vardı glikoz jelatin aramak zor gelmişti lokumlu tarifi görunce denemek istedim buyrunn...
hepinizin bildigi fincan keklerinden yapıyoruz...birtanede kucuk pandispanya soguyunca içine pudıng dısına krem santı sürüyoruz, lokum pudra sekeri nisaşta ile 3 renk seker hamuru kırmızı boya(bende sadece o vardı=) kakao ve sade.....benım şeker hamurum fazla sıvı oldu sekıl vermekte pek basarılı olamadım daha fazla nişasta koymak gerekli
fincan kek:1 yumurta 1 cay bardagı seker 1 cay bardagı süt 2 cay bardagı un1 kaşık kakao kabartma tozu vanılya
pandispanya:
3 yumurta
3 kahve fincanı seker
4 kahve fincanı un kabartma tozu vanılya kıvama göre yag süt eklenebilir
şeker hamuru
15 adet sade lokum
3 kasık nisasta
3 kasıkpudra sekeri
yarım puding 1 krem santi süt
keklerimizi pişirip sogutuyoruz sıra geldi eglenceli kısıma şeker hamurumuzla hayal gücümüzü başbaşa bırakıyoruz
hepinizin bildigi fincan keklerinden yapıyoruz...birtanede kucuk pandispanya soguyunca içine pudıng dısına krem santı sürüyoruz, lokum pudra sekeri nisaşta ile 3 renk seker hamuru kırmızı boya(bende sadece o vardı=) kakao ve sade.....benım şeker hamurum fazla sıvı oldu sekıl vermekte pek basarılı olamadım daha fazla nişasta koymak gerekli
fincan kek:1 yumurta 1 cay bardagı seker 1 cay bardagı süt 2 cay bardagı un1 kaşık kakao kabartma tozu vanılya
pandispanya:
3 yumurta
3 kahve fincanı seker
4 kahve fincanı un kabartma tozu vanılya kıvama göre yag süt eklenebilir
şeker hamuru
15 adet sade lokum
3 kasık nisasta
3 kasıkpudra sekeri
yarım puding 1 krem santi süt
keklerimizi pişirip sogutuyoruz sıra geldi eglenceli kısıma şeker hamurumuzla hayal gücümüzü başbaşa bırakıyoruz
Son düzenleme: