Anket İlk reglinizi kaç yaşında oldunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi newlife
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

İlk reglinizi kaç yaşında oldunuz?

• 9 yaşında

OY: 4 2,6%
  • 10-12 yaşları arası

OY: 61 39,1%
  • 12-15 yaşları arası

OY: 91 58,3%

• Ankete Katılan
    156
  • Anket Kapalı .
N

newlife

Ziyaretçi
Ben 5. sınıfı yeni bitirmiştim..9 yaşında yani..:utangac:

13 Yaşımdaydımgamyoncuiremsu
9 yaş baya erken bir yaşCADIARZU

akdeniz cografyası insanları olark ergenlik dönemine erken adım atıyoruz bunda da iklim şartlarının etkisi var yani eksi 30,eksi40 dereceleri gören ülke kadınları rusya,norvec,irlanda gibi 15-20 yaş arası ilk reglisini oluyo menstruasyon dönemiyle büyüme hormonu salgılanımı zayıflıyor üzgünüm kızlar bundan dolayı o hatunlardan enaz 10cm kısayız ve 10yaş ilerde gözüküyoruz

13 Yaşımdaydımgamyoncuiremsu
9 yaş baya erken bir yaşCADIARZU

evet canım..erken ergenlikdi benimki..çocukluğumu yaşıyamadım o yüzden çünkü yaşıtlarıma göre hem fiziksel hemde ruhsal olarak çok ilerdeydim..göğüslerim büyümüştü vucudum dirileşmişti.o çocuk görünümüm kaybolmuştu..ruhsal olarakda kendimi yaşıtlarımdan hep büyük hissettim..o ergenlik travmalarını çok küçük yaşta yaşadım..19 yaşında bi uzmanla konuştum bu durumu..ve erken ergenliğimin tamamen psikolojik ve ailevi sorunlardan başlamış olduğunu söyledi..hormonlarım çabuk reaksiyon göstermiş ve sonuç 9 yaşında adet dönemi..9 yaşından beri çok düzenli adet görüyorum ama...ailemde 13 yaşından önce adet olmuş kimse yok bu arada..

9 yaş ta 5e gidiyorum demişsin o nasıl oluyor bende ilkokul 4 ü bitirmiştim 5 e geçmiştim daha 10 yaşındaydım olduğumda

4.sınıfının sonunda 10 yaşında.... kardeşmde 12-13 yaşlarında olmuştu........

10 yaşında.............................

15 yaşında liseye başlamıştım ,olmuyor diye ağlıyordum:a015: butun arkadaşlarım regl olmuştu çünkü..

12 yasimda :)

benim bi arkadasimda 9 yasinda olmustu ama gercekten cok erken bi yas

kuzenimde nerdeyse 15. yasini bitiryodu oldugunda oda gec sayilir yani

normali 12-13 yas arasi diye biliyorum ben

15 yaşımda oldum :1closedeyes:
arkadaşlarımın hepsi çoktaaaan olmuştu benle dalga geçiyolardı sen daha çocuksun diyeÇok üzgünüm çoook

12 yaşımda oldum ;
ağlamıştım ne diye ağladım aceba...
benim arkadaşımda 10 yaşlarında falan oldu vücut olarak bizden baya ilerideydi hormon bozukluğu varmış kendisinde

7.sınıf bitmişti benim iLk oLduğumda,yaz tatiLiydi..
ayy ya nasıL ağLamıştımm :)

12 yaşında ydım bende. asla unutamam o günü bir kurban bayramıydı ,misafirliğe gittiğimiz bir akrabamızın evinde olmuştum ilk, tuvalet kağıtlarıyla falan çok uğraşmıştım yaaaaaaa!!! annemede söylemedim utandım sanki ne varsa. varya dün gibi de aklımda dır o sahneler.ama kızıma utanmaması gerektiğini mutlaka anlatacağımmmmmmmmmmm!!!...:utangac::emir_bebek:

13 yaşındaydım gününü saatini herşeyini hatırlıyorum ne çok ağlamıştım nedense?

11 yaşındaydım..dünyam başıma yıkılmış gibi hissetmiştim agladım bide..cocukluk işte..dün gibi hatırlarım valla..

bende 13 yasinda olmustum
hatirliyorumda heyecandan olecektim

Back