Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bugün ilk kez nöroloji muayenesine gittik.Oğlum düzeltilmiş 15 günlük.Doktor masaya ayaklarını bastırdı ve adım atması gerekirdi dedi.benim yavrum hiç bişii yapmadı.Masanın kenarına ayağını sürdü (o bölge metaldi) oğlum tepki vermedi.Sanırım soğuğa tepki veriyor mu diye baktı içerisi inanılmaz sıcaktı bebeğim ferahlamıştır belki.:)Evde soğuk bi şeye dokundurduk tepki verdi.gülmüyo dedi halbuki evde kendi kendine gülüyo.acaba birine gülmeyi mi kasetti.anlamadım.kranial usg istedi.Kafam karıştı.Tecrübeliler ilk nörolojik muayeneniz ne zamn olmuştu doktor nelere bakmıştı.zaten hastanenin şartlrı hiç hoş değildi galiba en iisi özel bi prof a gitmek.Yazar mısınız lütfen ilk muayenenizde neler yaşadınız?
canım sakın üzülme...benim oğlum düzeltilmiş 6 aylık oldu hala adım atmıyor ama herşey çok normal sağlıklı...böyle şeyleri takma daha hiç birşey yapamaz 15 günlük bebek...benim oğlum 4 ayda anca gülmeye başladı düzgün bişekilde..öbürtürlü tabi arada gülüyodu ama...şöyle 4..5.. aylık olsun ondan sonra bişeyler belli olur....sakın ama sakın usg falan çektirme bize bunu prof..söyledi..böyle bişeye gerek yok çünkü bişey varsa bile beyine müdehale edilemiyor..daha çok erken..ilerde gerçekten bi sorun varsa çekilir...bebeğin ne kadarlık doğdu ve yoğun bakımda bir sorunu oldumu..beyin kanamsı geçirdimi....böyle bişey yoksa hiç kafana takma ve büyümesini bekle...benim bebeğim 15 günlükken hiç bir tepki vermiyordu hatta birkaç ay vermedi çünkü 26 haftalık doğdu..ama şimdi görsen o kadar akıllı ve tatlıki herşey çok güzel...sakın ama sakın üzülme...
canım bebeğin daha çok küçük..
adım atmasını bekleme..benim oğlum daha yeni 1 haftadır adım atmaya başladı..
bune acele ya..doktora bak..
biz 6 aylıken nörolojiye götürdük ilk..
o zaman bile adım atamyıordu drun zoruyla attı..
herşey normal dedi..
bilinçli gülmesini 5 aylıkken yaptı..
sen bebeğini 15 günlük olarak düşün..
15 günlük bebek adım atarmı..
özle doktora götür canım...
Canım endişelenme sadece bebeğini iyi bir nöroloji doktoruna götür.
Bebekler ilk doğduklarında adım atma refleksiyle doğarlar. Bu bir yenidoğan refleksi koltukaltından tutup ayaklarını yere değdirdiğinde bir adımını diğerinin önüne atar. Hatta bazı insanlar aaa bizim bebeğimiz yürümeye çalışıyor diye sevinir aslında bu refleks yenidoğan bütün bebeklerde vardır ve bebek 2 aylık olduğunda kaybolması beklenir. 2 aylık bebek adım atmadığında da acaba adım atmayı unuttu mu diye endişelenirler asıl adım atma olayı bebeklerde ayaklarını üstünde durmayı öğrendikten sonra yeniden başlar. Bu da 7-9 aylar arasındadır genelde.
Gülme refleksine gelince bebeklerin melaikelere güldüğünü söyler büyüklerimiz. Yenidoğan bebekte bilinçli olmayan bir gülme refleksi vardır. Bebek 1.5 aylık olduktan sonra bilinçli olarak etrafındakilere gülmeye başlar.
Kranial usg normalde prematüre bebeklerde doğumdan sonra yapılır bundan endişe duyma.
Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
arkadaşlar cok teşekkür ederim inanılmaz moral oldu.Bebeğim 3 ay erken doğdu ve yoğun bakımda kanaması olmadı.Kaslarının güçsüz olması benim için zaten sürpriz olmayacak.Ama yine de insan her şeyin yolunda gitmesini istiyor tabii.Allah hepimizin yavrusuna şifa versin.