• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk muayene :(

Amidalas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
157
63
118
34
Merhaba arkadaşlar...1yıl vajinismus derdiyle uğraştıktan sonra nihayet 2ay önce yendim.ama hala çok rahat sayılmam.yani çok konsantre olmam gerekiyor.yalnız yaşım 36 olduğu için bir an önce hamile kalmak istiyorum.bunun için doktora görünmek istedim.yaşım ileri olduğu için belki test falan yapılır diye.neyse bir arkadaşın tavsiyesi üzerine özel bir hastanede bi dr.a gittim ama çok kalabalıktı kapının önü.devlet hastanesinden beterdi.derdimi anlattım dr.a alttan muayene edebilr miyim dedi olur dedim ben de.içeri gir soyun dedi girdim ama o dış odada başka hasta kabul etti ben içerideyken aradaki kapıyı kapattım ben de.oturdum koltuğa dedim ki biraz çekiniyorum yavaş olur musunuz dedim tamam dedi ve eline maşa gibi bişey aldı ben şaşırdım tam o sırada pat diye kapı açıldı içeri biri daldı ama ben nasıl korktum amlatamam.gerildim ve kasılmaya başladım ve muayeneye izin veremedim malesef...dr.kızdı madem yaptırmayacaksın neden soyunuyorsun diye azarladı beni bide.acil giyin dışarıda bekleyenler var dedi.bir de bu muayeneyi olamıyorsan sen hala vajinismussun dedi. Benim elim ayağıma dolaştı giyinirken birkaç kez de daha giyinmedin mi keşke hiç soyunmasaydın dedi.ilk jinekolojik muayenem böyle travmatik oldu benim için.kızlar ben 1 yıldır vajinismus tedavisi görüyorum yendim ama çok yıprandım bunu da doktora söylediğim halde bana bu şekilde davrandı.sonra evli bir arkadaşıma anlattım ben de gerilirdim yerinde olsam dedi.unutmak istiyorum bu olayı ama bir daha böyle bir muayeneyi mecbur kalmadan yaptıramam heralde.ben mi abartıyorum acaba? Doktorun davranışları normal mi? İlk defa gittiğim için mi rahatsız oldum dersiniz? Böyle mi oluyor yani bu muayene?

Kendimi senin yerine koyuyorum ve düşünüyorum ben vajinismusu yeni yenmiş biri olsam ve doktor bana böyle davransa heralde orda kavga çıkardı :mad: birincisi ben muayenedeyken değil içeri biri dalıcak odaya bile kimse giremez senin yerinde kim olsa sıkılır kasılırdı bu doktorun suçu birini almakda neymiş sonuçta orası mahremiyet gerektiren bi yer.İkincisi azarlamakda neymiş o kim oluyor ki seni azarlıyor aksine seni rahatlatıp muayene etmesi gerekirken kolay yolu seçmiş baştan bırakmış hangi hastane bu ve hangi doktor söylermisin aklımızda bulunsun ona gitmeyelim yanlışlıkla :mad:

Böyle terbiyesizlik olamaz.. Vajinusmus olmaya gerek yokki kim olsa rahatsız olur.. Sonuna kadar haklısınız drun yaptığı çok yNlış bence sana bu şekilde davranmaya hakkı yok.. Bence araştıtırıp iyi bi dr bul biranönce herkes böyle değil

Özel hastaneye gideceğine keşke özel muayenehaneye gitseydin. Ayrıca erkek doktor tercih et. Onlar daha anlayışlı oluyorlar. Benim doktorum sakinleşmemi bekliyor hiç sıkılmadan, kendisine bu arada benimle konuşarak beni yatıştırmaya çalışıyor. canım yandı mı hemen bırakıyor.

Ayrıca doktor içerde hasta varken, odanın kapısını kilitliyor, kapıyı yıksa kimse giremez. Odada hemşire de oluyor tabi ama o sadece doktora asistanlık yapıyor, arkası dönük oluyor hiç bakmıyor.

Asla boyle muayene olmaz bazi doktorlar maalesf boyle ben olsam sdninle ayni hissedertim

Son düzenleme:
ah canım normal kadın bile böyle durumlarda kendini kasar...gittiğin yer hastane değil..yol geçen hanı olmuş..bir de özel olacak..büyük geçmiş olsun..üzüldüm senin adına...

O maşa dediğin şeyin adı spekulum ve rutin bir muayenede mutlaka olması gereken bişey
Keşke gitmeden önce bi okusaydın
İçeri dalan insan terbiyesizmiş kapı kapalı di mi git bi kapıyı çal be dalıon içeri

Teşekkür ederim cevaplarınız için.içim rahatladı biraz.Bir daha ihtiyacım olursa özel muayenehaneye gideceğim zaten.para falan umrumda değil,ben vajinismus illetinden kurtulmak için psikolog psikiyatrist derken tonla para döktüm zaten tekrar geri dönmeye niyetim yok.Bu olaydan sonra cinsel ilişkide problem yaşarım sanıştım ama Allahtan öyle birşey olmadı.Keşke doktorlar biraz empati yapabilse...

Özel den kastiniz nedir kizlar birakin yaa,önune gelen buldugu yere daliyor,,
Oyle yasalar ve kurallar geldiki herkeze heryer acik artik.bunu derken ayrmcilik yapmak istemiyorum ama bende dr. konularinda cok hassasim ve malesef parayla bile artik duzgun dr bulabilmek cok zor..

Merhaba arkadaşlar...1yıl vajinismus derdiyle uğraştıktan sonra nihayet 2ay önce yendim.ama hala çok rahat sayılmam.yani çok konsantre olmam gerekiyor.yalnız yaşım 36 olduğu için bir an önce hamile kalmak istiyorum.bunun için doktora görünmek istedim.yaşım ileri olduğu için belki test falan yapılır diye.neyse bir arkadaşın tavsiyesi üzerine özel bir hastanede bi dr.a gittim ama çok kalabalıktı kapının önü.devlet hastanesinden beterdi.derdimi anlattım dr.a alttan muayene edebilr miyim dedi olur dedim ben de.içeri gir soyun dedi girdim ama o dış odada başka hasta kabul etti ben içerideyken aradaki kapıyı kapattım ben de.oturdum koltuğa dedim ki biraz çekiniyorum yavaş olur musunuz dedim tamam dedi ve eline maşa gibi bişey aldı ben şaşırdım tam o sırada pat diye kapı açıldı içeri biri daldı ama ben nasıl korktum amlatamam.gerildim ve kasılmaya başladım ve muayeneye izin veremedim malesef...dr.kızdı madem yaptırmayacaksın neden soyunuyorsun diye azarladı beni bide.acil giyin dışarıda bekleyenler var dedi.bir de bu muayeneyi olamıyorsan sen hala vajinismussun dedi. Benim elim ayağıma dolaştı giyinirken birkaç kez de daha giyinmedin mi keşke hiç soyunmasaydın dedi.ilk jinekolojik muayenem böyle travmatik oldu benim için.kızlar ben 1 yıldır vajinismus tedavisi görüyorum yendim ama çok yıprandım bunu da doktora söylediğim halde bana bu şekilde davrandı.sonra evli bir arkadaşıma anlattım ben de gerilirdim yerinde olsam dedi.unutmak istiyorum bu olayı ama bir daha böyle bir muayeneyi mecbur kalmadan yaptıramam heralde.ben mi abartıyorum acaba? Doktorun davranışları normal mi? İlk defa gittiğim için mi rahatsız oldum dersiniz? Böyle mi oluyor yani bu muayene?

Kıyamam sana bunun vajinismusla ne alakası var? İçeriye pat diye hanzonun biri dalmış ve utanmışsın, bu çok doğal. Bu yüzden kasılmışsındır. Bu doktorlar da iyice anlayışsız olmaya başladı ya :19:

Beni de azarlamıştı başka bir şeyden :47:

Kadın doğumcu dediğin yatıştırıcı sakin olacak...

Belki o doktor da vajinismustur.)) tey teyyy..

Arkadasim muayene den ben halen utanıyorum alışmak elde değil :((((((

özel hastanelere bişeyler olmuş insanlık yok bende dün yaşadım bizi bi dövmedikleri kaldı abartmıyorum doktoru ayrı manyak personel ayrı manyak allah cezalarını versin ve rabbim bunun gibilere böyle meslek nasip etmesin her konuda idare ediyosun ama iş sağlığa gelince okadarda değil yani
sana tavsiyem şikayet hattı var şikayet et noyu tam hatırlamıyorum 144 müydü yalan olmasın ben pazartesi arıycam şikayet edicem. vajinusmus falanda değilsin böyle doktor bozuntularının lafıyla moralini bozma olar sana hasta olarak değil müşteri olarak yaklaşmış at bunu kafandan
:34:

canım bende seninle aynı dertten muzdaribim bebiş istiyorum doktora gitmem lazım ama sırf şu muayene yüzünden korkuyorum.Allah anlayışlı dr la karşılaştırsın:25::18:

Kesinlikle ifsaa etmen lazim hangi hastane ve doktor ben calistigim yer itibari ile sana yardimci olurum.. boyle bisey aslaaaaaa !!!!!!! Yapilamazz... tek kelime suclularrr!!!!

Kesinlikle ifsaa etmen lazim hangi hastane ve doktor ben calistigim yer itibari ile sana yardimci olurum.. boyle bisey aslaaaaaa !!!!!!! Yapilamazz... tek kelime suclularrr!!!!

Antalyada bir özel hastane.İsim vermeyeyim şimdi ya...acaba bu doktorlara özel hastanelerde gün içinde belli bir sayıda hasta bakma şartı mı koşuyorlar diye düşünüyorum şimdi.çünkü biz eltimle birlikte gittik(hamîle o)randevuyu ben aldım 10 dakika arayla randevu verdiler bize ki biz gittiğimizde randevusuz hastalar da vardı.ve dr.çok acele hareket ediyordu.

canım bende seninle aynı dertten muzdaribim bebiş istiyorum doktora gitmem lazım ama sırf şu muayene yüzünden korkuyorum.Allah anlayışlı dr la karşılaştırsın:25::18:

Hamileyken gerekmedikçe alttan muayene edilmiyormuş.ama yenebildiysen vajinismusu hamile kalabilirsin bence.zaten birkaç aya düzelir ilişki de.

Canim.antalya da m ile baslayan ve larada bulunan bir hastanenin ust duzey yoneticisiyim eyer konu burasi ile alakaliysa lutfen bana bildir.. seni anlatmadan gerekeni yapmak.isterim.. sonucta sende ki.sorun psikolojik kokenli bir sorunken bunu sana kim olursa olsun yapamaz.. sahsen bana yapilsa o saniye hastaneyi ayaga kaldiridim.. ve sirf bu susmalar yuzunden basimiza boylr insanlar geliyor.. hic bir doktor kendini ilah olarak goremez ...

Canim.antalya da m ile baslayan ve larada bulunan bir hastanenin ust duzey yoneticisiyim eyer konu burasi ile alakaliysa lutfen bana bildir.. seni anlatmadan gerekeni yapmak.isterim.. sonucta sende ki.sorun psikolojik kokenli bir sorunken bunu sana kim olursa olsun yapamaz.. sahsen bana yapilsa o saniye hastaneyi ayaga kaldiridim.. ve sirf bu susmalar yuzunden basimiza boylr insanlar geliyor.. hic bir doktor kendini ilah olarak goremez ...

Teşekkürederim biliyorum o hastaneyi ama orası değil.bu başka bir semtte a ile başlayan bir hastane.ilgine çok teşekkür ederim yine de...

Back