Sevgili öğretmen hanımlar, ben henüz atanamamış bir İngilizce öğretmeniyim. Haziranda mezun oldum. 2017 kpss mağduruyum henüz atama yapılmadı maalesef. kpss den 80 aldım. Branşım İngilizce. Atanma ihtimalim yüksek diye düşünüyorum. Bakan müsteşarının yaptığı açıklamaya göre ağustosta atama bekliyorum. Belki güvenlik soruşturması ile birlikte en erken Ekim gibi iş yaparım.
Biliyorsunuz ki sadece doğu illerini açıyorlar ve muhtemelen memleketimden uzakta bir yere gideceğim. Orada gider gitmez ev kiralayıp aboneliklerimi açtırıp en temel ihtiyaçlarımı karşılamak zorundayım.
Bir emekli maaşı alıyoruz çok da bir maddi durumumuz yok. Ücretli öğretmenlik yapıyorum. Para biriktirsem bile çok olmayacak. Biliyorsunuz zaten üç kuruş alıyorum o da okulum evime uzak, yollarda çar çur oluyor. Allah kısmet ederse atanıp gidersem biriktirdiğim yetmeyecek muhtemelen. İlk maaşlar ne zaman alınıyor? İlk maaşımı oraya gitmeden alamazsam gidişimi erteleme şansım var mı? Uzun oldu biraz. Zaman ayırıp okuyanlara teşekkür ederim.
Ben 2013 Eylül atamasıyım.9 eylülde atandım.11 eylülde hesap açtım başlama işlemlerini yaptım.20 is gibi yattı.Arkadaşım daha geç başlamıştı Eylül ekim maaşı ve eylül sonu yatan eğitim öğretim ödeneğini ekim 15te aldı
En geç şu tarihte öğretmenler yerlerinde olsun deniyor.Sanırım biraz para biriktirmeniz mantıklı
canım devlete atanınca çalışacağın ayın maaşını alırsın. atıyorum ayın 20sinde atandın, takip eden ayın 15ide önümüzdeki bir ayın tam maaşını artı 20sinden 15ine kadar çalıştığın kısmın yani 25 günlük maaşını alırsın. bir atan da gerisini düşünme Allah bir şekilde yardım eder
Hocam ablam atandıığı için biliyorum. Tarihten emin değilim ama ona ilk gittiğinde çift maaş yattı. Bir de kırtasiye adı altında 900 tl gibi bir para veriyorlar. Çok sıkıntı yaşamazsınız gibi geliyor ama ekimde gidince onu verirler mi bilmiyorum. Bu arada ben de 2017 mağduruyum ama sizin kadar puanım iyi değil ne yazık ki.İnşallah çok iyi olur sizin için ama kafanıza çok takmayın bence ha bir de devlet yol parası da veriyor gibi bir şey hatırlıyorum çok emin olmamakla birlikte :) (belki çift maaş ondandır )
Hocam ablam atandıığı için biliyorum. Tarihten emin değilim ama ona ilk gittiğinde çift maaş yattı. Bir de kırtasiye adı altında 900 tl gibi bir para veriyorlar. Çok sıkıntı yaşamazsınız gibi geliyor ama ekimde gidince onu verirler mi bilmiyorum. Bu arada ben de 2017 mağduruyum ama sizin kadar puanım iyi değil ne yazık ki.İnşallah çok iyi olur sizin için ama kafanıza çok takmayın bence ha bir de devlet yol parası da veriyor gibi bir şey hatırlıyorum çok emin olmamakla birlikte :) (belki çift maaş ondandır )
çift maaş dediğin olay yukarıda anlattığım olay canım, yatan ayın+çalıştığın kısmın maaşı. ilk atamada yol harcırahı olmaz, tayinde olur.
gönlünüzce olsun her şey
çift maaş dediğin olay yukarıda anlattığım olay canım, yatan ayın+çalıştığın kısmın maaşı. ilk atamada yol harcırahı olmaz, tayinde olur.
gönlünüzce olsun her şey
aa o yüzden mi olmuşş :) doğru diyorsunuz tayin istediğinde verdiler yol parasını. Tabi bilmediğim için kulaktan dolma yorumlamış olmuşum, inşallah sizin gibi olursak öğreniriz :)
Aminn sizin de inşallah :)
Takip eden sürede ayın 15inde maaş alirsin. Bir de kırtasiye parası yatacak. Doğu'da hayat çok pahalı değildir diye tahmin ediyorum. İnsallah iyilerle karsilasirsin.