• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk kez uçmak

esra_78

Guru
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
413
284
323
Arkadaşlar nasip olursa çarşamba akşamı ilk kez uçağa bineceğim sabiha gökçen havaalanından inşallah, çok heyecanlıyım ayrıca biraz da endişeliyim, internetten biletimi aldım şimdi nasıl bir yol izleyeceğim, biletimi nasıl kestireceğim, valize ne koyabilirim; tablet, fotoğraf makinesi götürebilir miyim valizim ufak bagaja vermezsem olur mu, nerede söylemem lazım vermeyeceğimi, kol çantamda parfüm, deodorant, roll-on, krem götürebilir miyim; bir de kolumda altın bilezikle x-ray dan geçerken çıkarttırırlar mı veya kol çantama alsam bir sorun çıkar mı, dönerken de yöresel yiyecek getirebilir miyim hiç bilmiyorum; yardımcı olursanız sevinirim

Valizinizi yaniniza alirsaniz sivi sokamazsiniz. Bileziklerinizi cikarttirirlar. Havalimanina girince giselere gidiyosunuz. Valizinizi tartiyorlar check-in yapiyorlar. Sonra guvenlikten gecip kapi numaraniza gidiyorsunuz. Sonra tekrar guvenlik var, kimlik gosterip ucaga biniyorsunuz. Heyecanlanmayin tadini cikarin :)

Havaalanında bagajınızı teslim etmeden check in yapıyorsunuz ordan biletinizi veriyorlar. Tablet vb götürebilirsiniz, genelde 8 kiloyu geçmediği sürece kabin bagajı olarak yanınıza alabiliyorsunuz. Check in yaptırdığımız yerde söyleyebilirsiniz. Kol çantanızda su hariç sıvı taşıyamıyorsunuz diye biliyorum. Yani parfüm vb. Su bende hiçbir zaman sıkıntı olmadı o yüzden öyle söylüyorum.
Yöresel yiyeceklerİn ne olduğuna bağlı. Kabin bagajında öyle kavanozda sıvı vb bulunduramazsınız. İyi bir şekilde paketlendiği sürece normal bagajda gelebilir diye biliyorum.
Altın vb sorun oluşturmuyor diye biliyorum,uçakta takabilirsihiz. En kötü xray den geçerken çıkarıp tekrar takarsınız. İyi yolculuklar :)
NOT: genelde bagajınız 15 kiloyu geçince kilo başına 8 tl ekstra ücret alınıyor.

Uçağın kalkmadan once hangi firmadan aldiysan sıraya girip biletini alacaksın. Tabiki tablet fotoğraf makinesi gotutebilirsin. Sıvı seyleri almıyorlar sadece. Küçük valizleri yanimiza alabiliyoruz. Biletini aldigin kişiye söyleyeceksin. Parfüm alip almadiklarini suan bilmiyorum. Bi ara almıyorlardi bi ara da alıyorlardi. Ama galiba el çantasında almıyorlar. Bi kadinin tum altinlarini cikartirmislardi bikere xraydan geçerken. Girişte geçmiş sonra ucagin kapısının oldugu bölmeye geçerki x rayda cikarttilar. Çantana koy bosver. Yöresel yemeğin çeşidine baglidir belki. Kadayif alıyorlar mesela ama zeytinyağini cope attirmislardi.

havalimanına uçuştan 1 saat önce girmelisin.. girer girmez check-in denilen gişeye gidip kimlik vereceksin.. valizini verip vermeyecegini burada söyleyeceksin.sorrlar zaten..altın sorun çıkarmaaz.. bagajın çok büyük değilse yanına alabilirsin ama sıvı şeyler götürme.. dönerken de aynı şekilde akıcı şeyler alma. aldıklarınıda uçak seyahati diye paket yaptır.. iyi uçuşlar

havalimanına uçuştan 1 saat önce girmelisin.. girer girmez check-in denilen gişeye gidip kimlik vereceksin.. valizini verip vermeyecegini burada söyleyeceksin.sorrlar zaten..altın sorun çıkarmaaz.. bagajın çok büyük değilse yanına alabilirsin ama sıvı şeyler götürme.. dönerken de aynı şekilde akıcı şeyler alma. aldıklarınıda uçak seyahati diye paket yaptır.. iyi uçuşlar
Evet kesinlikle kimliğinizi unutmayın. Yoksa imkanı yok uçamazsınız. Aman diyeyim

tablet fotograf makinesi götürebilirsin ama bagaja verme yanına al.kırılabilir

Back