İlk kayınvalide vakamı yaşadım 😳

Bana göre sonucu değiştirmeyen her eylem gereksizdir. Dolayısıyla evet fikrinizi söylemeniz çok gereksiz olmuş. Onların zihniyetinde hiçbir şeyi değiştirmez çünkü bu bir. İkincisi siz ne anlattıysanız onu okuyup yorum yaptım. Kendiniz söylemişsiniz yok artık diyerek ben konuya kendim dahil oldum diye. Şimdi insanlar benimle aynı şeyleri yazdıkça çevirip şey demeye başladınız, ben uzaktan sadece dinliyodum o kendisi bana fikrimi sordu sen napardın diye, konuya öyle girdim demeye başladınız. Ha siz diyosanız ki bana göre gereksiz değil ben durduk yere de fikrimi söylerim, sonuç değişmese de söylerim, o zaman sonucuna da katlanırsınız mecbur. Etkiye tepki yani. O zaman kayınvalidenizin ağlaması da ona göre gereksiz değil. Size göre alınmak anormal olabilir, ona göre de normaldir. Size göre fikir söylemek normal ona göre anormaldir. Son olarak, konu açarak benim de fikrimi sormuş olduğunuz için fikir belirttim ama mesela ben de gereksiz bi hareket yapmışım onu fark ettim. Çünkü yorumlarınızın geneli şu " hayir ben haklıyım, özür dileyecek bi şey yapmadım, kayınvalidem çok komik, çok da iyi yaptım". O zaman sorun yok ortada bence. Fikir sormaya da gerek yok. Size göre sorun yoksa yoktur yani. Maalesef böyle fikir soruyomuş gibi konu açıp aslında kendisine aslansın kaplansın denilmesini isteyen üyelerdensiniz gördüğüm kadarıyla.
Madem okuduklarınıza yorum yapıyorsunuz bir daha okuyun 🤣🤣

Aslanım ben kaplanım🤣🤣🤣😝😝

Konuşmuşta konuşmuşsunuz masallah. E sonunun boyle olması normal. Bütün herkes konuşurken sadece kayınvalidenin lafına tepki verince tabi olay kızışmış. Bence hic bulaşmasaydınız veya en azindan konuyu kısa kesseymissiniz. Şuan.... gelini boyle boyle diyor dediklerini bildiği için kayınvalideniz bozulmuş. Konu unutulur ama sizin o tartışma daha unutulmaz geçmiş olsun 🤣

Neden gelinin susması gerekiyor anlamadım
Hadi aynı senaryoyu diğer türlü canlandıralım
Bir grup gelin oturmuş aldatılsa bile kadının boşanmaması gerektiğini savunuyor
Ortamda da bir tane kv var. O da kendi fikrini belirtiyor
O zaman kimse bence kvye her doğru her yerde söylenmez demezdi
Burada tek problem yaş
Kader veya tesadüf benden 30 yıl önce doğmuş olması benim susmamı gerektirmez
Kaldı ki gelin mutfaktayken bir anda muhabbete dalmamış. Zaten aynı ortamdalar.

Kv de o zaman destursuz. Ben kv olsam gelinim ortamda olsa aldatılan kadın çekecek tiradına girmezdim. Çünkü bu apaçık geline mesaj. Mesaj olmasa bile gelin oradan bir sürü mesaj çıkarır kendine.
Ortamda oğlunun karısı var ve kv sürekli aldatılan kadın boşanamaz vs diyor. E o zaman o da her doğruyu her yerde söylemesin?

Yürü black biz arkandayız:KK70:
👏👏👏👏 Ama o kayınvalide söyleyebilir..

Madem okuduklarınıza yorum yapıyorsunuz bşr daha okuyun 🤣🤣

Aslanım ben kaplanım🤣🤣🤣😝😝
[/QUOTE]
Onu anladım zaten, hani belki daha farklı bir canlı türü olsaydınız daha sağlıklı iletişim kurabilirdiniz. Neyse siz ormana doğru devamke 😂

Aynı durumun bir değişik halini 1 hafta önce yaşadım . Kaynim nişanlısı ile ayrıldı ama bu ortak karar idi ve ben ex eltim ile çok iyi anlaşan ve kızın gerçekten bu aileye özellikle kaynım kıza layık değildi,çiçek gibi bir kızdı vs ... Aradan 3bucuk sene geçmiş,kaynım olacak erkek canlısı nişanlı iken bile nişanlısını aldatmisken neyse daha fazla girmiyim kayınvalidem ,kayinpederim eşim ve ben yemek yerken durduk yere kızın muhabbetini kayınvalidem açtı ,işte o kadın olsa nişanlısını elinde tutardı bla bla ... Bende dedim anne nasıl tutmalıydi ?
Kayinvalidem ama kızım nişanlısı demiş saçını sarıya boya, boyamamis, nişanlısı açıl demiş açılmamış ne yani boşanmaya mi çıkılmalı dedi ... Ben buarada açığım ,eski eltim kapalı ev okul ve hiçbir ortam görmeyen açılmamış bir çiçek gibiydi . Dayanamadım dedim ne alaka ? O kızı siz bilinçli olarak neredeyse yalvavarak istediniz ailesinden ,sonradan sen ve oğlun kızı değiştirmeye çalıştınız ne yapabilirdi ? Dedim. Hemen kaldırdı topu bana attı ,ne yani şimdi oğlum sana dese ki saçını su renge boya boyamayacak misin, yoooo niye boyayayim dedim 😂😂 bende dedim senin oglunla 7 sene flört yapmışım bir gün olsun saçını su renge boya demedi kaldı ki diyemezde , ha bu yüzden sırf saçımı başımı degistirmiyorum diye bosanacaksa da boşansın dedim 😂😂😂 kayınpederim haklısın kızım sen dedi,kaynanam bozuldu,eşimde arayı yumuşatmaya çalıştı. Saçma ben eşimde 2 senelik evli 7 sene flört yapmışım ,kaldırıp bana surani buranı şöyle et derse zoruma gider ,birşey yapacaksam kendim yaparım milletin zoru ile değil . Saçma salak kaynana zorbalığı . Bir erkek ve bir kadın aldatırsa aldatır ,bu konunun ne güzellikle ne bakımla ne iyilikle ilgisi yok . Kötü kötüdür,iyi iyidir .net

Aynı durumun bir değişik halini 1 hafta önce yaşadım . Kaynim nişanlısı ile ayrıldı ama bu ortak karar idi ve ben ex eltim ile çok iyi anlaşan ve kızın gerçekten bu aileye özellikle kaynım kıza layık değildi,çiçek gibi bir kızdı vs ... Aradan 3bucuk sene geçmiş,kaynım olacak erkek canlısı nişanlı iken bile nişanlısını aldatmisken neyse daha fazla girmiyim kayınvalidem ,kayinpederim eşim ve ben yemek yerken durduk yere kızın muhabbetini kayınvalidem açtı ,işte o kadın olsa nişanlısını elinde tutardı bla bla ... Bende dedim anne nasıl tutmalıydi ?
Kayinvalidem ama kızım nişanlısı demiş saçını sarıya boya, boyamamis, nişanlısı açıl demiş açılmamış ne yani boşanmaya mi çıkılmalı dedi ... Ben buarada açığım ,eski eltim kapalı ev okul ve hiçbir ortam görmeyen açılmamış bir çiçek gibiydi . Dayanamadım dedim ne alaka ? O kızı siz bilinçli olarak neredeyse yalvavarak istediniz ailesinden ,sonradan sen ve oğlun kızı değiştirmeye çalıştınız ne yapabilirdi ? Dedim. Hemen kaldırdı topu bana attı ,ne yani şimdi oğlum sana dese ki saçını su renge boya boyamayacak misin, yoooo niye boyayayim dedim 😂😂 bende dedim senin oglunla 7 sene flört yapmışım bir gün olsun saçını su renge boya demedi kaldı ki diyemezde , ha bu yüzden sırf saçımı başımı degistirmiyorum diye bosanacaksa da boşansın dedim 😂😂😂 kayınpederim haklısın kızım sen dedi,kaynanam bozuldu,eşimde arayı yumuşatmaya çalıştı. Saçma ben eşimde 2 senelik evli 7 sene flört yapmışım ,kaldırıp bana surani buranı şöyle et derse zoruma gider ,birşey yapacaksam kendim yaparım milletin zoru ile değil . Saçma salak kaynana zorbalığı . Bir erkek ve bir kadın aldatırsa aldatır ,bu konunun ne güzellikle ne bakımla ne iyilikle ilgisi yok . Kötü kötüdür,iyi iyidir .net
Nasıl boyamazsın.. Sen kocanın isteğini nasıl yapmazsın.. Tapacaksın kocana.. O erkek evinin direği onu kaybetmeyeceksin akıllı olacaksın..

Kayınvalidene de boyatmam falan demeyeceksin.. O kocanın annesi.

😝😝🙈🙈

Nasıl boyamazsın.. Sen kocanın isteğini nasıl yapmazsın.. Tapacaksın kocana.. O erkek evinin direği onu kaynetmeyeceksin akıllı olacaksın..

Kayınvalidene de boyatmam falan demeyeceksin.. O kocanın annesi.

😝😝🙈🙈
He canımmm ya tapacaz,ayaklarını yıkayıp suyunu icecez koca ve annelerinin ...😑Valla o bana top atarsa bilinçli olarak bende ona füze atarım . Çok fena benimki , gül gibi kızın ayağından tut her şeyi ile dalga geçti geride ve ben şok oluyordum kêza benle daha çok geçmiştir .kimse kimsenin hayat tarzını değiştiremez,o kız öyle görmüş öyle kendisini rahat hissetmiş vs . Yok boşanma lafına girerse oğlunun yanında sırf bana göz dağı vermek icin,benim gözüm hiç korkmaz . Eskiden çok saf ve aptalmışım,yıllar geçtikçe insan kendi sacmaliklarina üzülüyor . Birgün olsun saygısızlık yapmam hiç kimseye karşı ama haksızlığa asla gelemiyorum artık .

Kızlar inanılmaz şaşkın ve şok içinde hala olay sıcaklığını korurken yazıyorum bunu sizlere..

3 yıllık evli ve ufak tefek tatlış laf sokmalar haricinde kayınvalidem ile bir kez bile tartışma, ses yükseltme, hakaret vs gibi bir durum yaşamadım.. Hatta aramız beklenenin de üzerinde iyidir.. Ya da iyiydi bilemiyorum 😂😝

Bugün kv arkadaşları kendisine misafir geleceklerdi ve beni arayıp " sevmiyorsun biliyorum ama arkadaşlarım gelecek ve bebeğini merak ediyorlar, hediyeler almışlar bana gelebilir misin, eğer gelmek istemezsen başka bir zaman sana gelmek istiyorlar" dedi.. Bende hem kv yi kırmamak hem de daha sonra misafir ağırlama derdim olmasın diye tamam gelirim dedim..

Bu arada bahsedilen arkadaşlarını bende tanıyorum ama tahmin edersiniz ki o yaştaki kadınlarla bir arkadaşlığım yok..

Neyse gittim.. Sıkıla sıkıla kahve içiyorum bunlar muhabbet ediyor bende arada burada takılıp arada onlara katılıyorum.. 🙈

Bunların bi arkadaşı var, kocası bunu bir yıldır aldatıyor hem de böyle ev tutmalı metres yapmış diğer kadını.. Ben sadece dinliyorum bu arada.. Birisi "akıllı olsaydı kocasını bırakmazdı o kadına" diyor diğerleri başıyla onaylıyor.. Diğeri "hemen boşanmak da nedir, kaç yaşında çocukları var" diyor.. O sırada benimki " kadın dediğin mücadele edecek, yuvasını kurtaracak biraz akıllı olacak, erkeği çekip çevirecek" demesin mi 😳😳😳😳

Bende istem dışı diyemeyeceğim gayet istekli olarak ve şok içinde " Yok artık" dedim.. Kv bana dönüp " bana mı dedin" dedi. Bende evet sana dedim diye cevap verdim.. "noldu beğenmedin mi kızım, yanlış mı söylüyorum şimdi x seni aldatsa kocanı o or... puya mı bırakacaksın" dedi.. 😳😳

Ona dönüp, x beni aldattıktan sonra kimle olduğunun benim için hiç önemi yok dedim. Arkadaşlarına dönüp "yeni yetmeler böyle işte okuduk iş sahibi olduk diye hemen boşanma peşinde, artık yuvalar kolay dağılıyor, kadın dediğin............" gerisini yazmıyorum işte anladınız başta dediği şeylere benzer şeyler..

Sonra dedim ki aynı şeyi ben yapsam oğluna der misin mücadele et yuvan için, çocuğun var karını o adama bırakma diye.. Bana" sen öyle biri değilsin "diyor 🤦🏻 yani senin oğlun öyle bir adam mı ki bana bunu söylüyorsun o zaman dedim.. Uzun uzun anlatmıcam ama işte özetle diyor ki erkeklerin nefsi kadınlardan çok.. Yani" erkektir yapar " muhabbeti..🥴

O arada işte bana anlatıyor güya nasihat ediyor kocaya sahip çıkılmalı falan. Bende dedim niye senin oğlun bulunmaz hint kumaşı mı ki asla onu kaybetmemeliyim?

Sonrası biraz aynı muhabbet derken konu kapandı gayet iyi devam ettik.. Sinir oldum ama uzatmadım o da hiçbirşey yokmuş gibi davrandı.. Misafirler gitti kapıdan uğurladık başladı ağlamaya😳😳

Eşim de geldi o sırada olayı anlatıyor ama bi taraftan hıçkıra hıçkıra ağlıyor.. Özetle ben onu küçük düşürmüşüm arkadaşlarına karşı.. Eşim de şaşkın tabi "anne Allah aşkına bende Black sana birşey yaptı sandım neden bu kadar ağlıyorsun" dedi.. Arada bana da bakıyor birşey de diye ama ne diyeyim?? Ne diyebilirim ki..

Sonra kurtarıcı prensesim uyandı ağlamaya başladı hemen kaçtım.. 😁 Annesi eşimle de konuşmuyor benle de.. "siz evinize gidin dedi" bizde evimize geldik..

Eşim yolda biraz güldü ama sonra "annem öyle çocuk gibi ağladı ya gerçekten üzüldüm, niye böyle yaptı bu kadar" dedi.. Eşim arıyor açmıyor. Babasını aradı gelmedi telefona..

Eşimde sen ara anne böyle yapma sadece fikrimi söylemiştim de diyor ama niye arayayım ki?? Ya da arasam mı ki?? Arasam da ne dicem bilmiyorum..??
Düşüncelerinizde yüzde yüz haklısınız ama o zihniyet öyledir ve değişmez. Salla baş yapıp günü kurtarma derdiyle geçiştirecektiniz. Hem kv ile aranız bozulmazdı hem de evinize mutlu giderdiniz. Şimdi bu olay büyür de büyür. Ben salla baş yapıyorum. Çok rahat oluyor. Karşımdakinin zihniyetine bakıyorum, heee bu böyle tamam uğraşmaya değer mi? Değmez sallaaaaaaa

Düşüncelerinizde yüzde yüz haklısınız ama o zihniyet öyledir ve değişmez. Salla baş yapıp günü kurtarma derdiyle geçiştirecektiniz. Hem kv ile aranız bozulmazdı hem de evinize mutlu giderdiniz. Şimdi bu olay büyür de büyür. Ben salla baş yapıyorum. Çok rahat oluyor. Karşımdakinin zihniyetine bakıyorum, heee bu böyle tamam uğraşmaya değer mi? Değmez sallaaaaaaa
İşte bi kere yok artık demiş bulundum 🙈

Ama bilmiyorum dediğiniz gibi yapamazdım herhalde.. Kv benden onay bekler gibi bakınca bende öyle demiş bulundum..

Ama inşallah dediğiniz gibi olmaz.. Olay büyümez.. Hiç sevmiyorum böyle şeyleri.. Gerçi kim sever ki 🤣 neyse yaa ben yarın öbür gün ararım kv zaten.. Özür dilenecek birşey yaptığımı düşünmediğim için özür dilemem ama hiçbirşey olmamış gibi konuşurum . En azından içim rahat yaa susup kalsaydım bi nevi onun fikrini kabul etmek gibi gelirdi bana.. Aman bilmiyorum işte.. Ne olaylı bir gündü yaa.. 🥴

Ay daha 4 sayfa okuyabildim, başka diyen oldu mu bilmiyorum ama kayınpederiniz kayınvalidenizi aldattı/ aldatıyor da bu normalleştirme çabası ondan mı acaba? Hani boşanmaya cesareti yok da başka bir kadını suçlayıp belki de örnek gördüğü gelinine de bu hastalıklı değer yargısını tüm çevresi önünde onaylatmak istedi de ondan mı bu dev hüsran?

Konudaki tek ayıp ve yanlış olan, sözde arkadas oldukları kadının durumundan malzeme çıkarıp bir de aralarında dedikodu yapmalari.

Özür dilenecek birşey yok bence kuşak farkina hiç girmiyorum bile onlar öyle yaşamış olabilir zamanın da herkes kendi seçimini yapar.

Aynı konu bizde de olmuştu bende o yaparsa bende yapayım o zaman demiştim eltim de benimle aynı fikirdeydi hatta aynı anda söylemiştik🤭🤭 oluyor arada böyle muhabbetler konu konuyu açıyor.

Kızlar inanılmaz şaşkın ve şok içinde hala olay sıcaklığını korurken yazıyorum bunu sizlere..

3 yıllık evli ve ufak tefek tatlış laf sokmalar haricinde kayınvalidem ile bir kez bile tartışma, ses yükseltme, hakaret vs gibi bir durum yaşamadım.. Hatta aramız beklenenin de üzerinde iyidir.. Ya da iyiydi bilemiyorum 😂😝

Bugün kv arkadaşları kendisine misafir geleceklerdi ve beni arayıp " sevmiyorsun biliyorum ama arkadaşlarım gelecek ve bebeğini merak ediyorlar, hediyeler almışlar bana gelebilir misin, eğer gelmek istemezsen başka bir zaman sana gelmek istiyorlar" dedi.. Bende hem kv yi kırmamak hem de daha sonra misafir ağırlama derdim olmasın diye tamam gelirim dedim..

Bu arada bahsedilen arkadaşlarını bende tanıyorum ama tahmin edersiniz ki o yaştaki kadınlarla bir arkadaşlığım yok..

Neyse gittim.. Sıkıla sıkıla kahve içiyorum bunlar muhabbet ediyor bende arada burada takılıp arada onlara katılıyorum.. 🙈

Bunların bi arkadaşı var, kocası bunu bir yıldır aldatıyor hem de böyle ev tutmalı metres yapmış diğer kadını.. Ben sadece dinliyorum bu arada.. Birisi "akıllı olsaydı kocasını bırakmazdı o kadına" diyor diğerleri başıyla onaylıyor.. Diğeri "hemen boşanmak da nedir, kaç yaşında çocukları var" diyor.. O sırada benimki " kadın dediğin mücadele edecek, yuvasını kurtaracak biraz akıllı olacak, erkeği çekip çevirecek" demesin mi 😳😳😳😳

Bende istem dışı diyemeyeceğim gayet istekli olarak ve şok içinde " Yok artık" dedim.. Kv bana dönüp " bana mı dedin" dedi. Bende evet sana dedim diye cevap verdim.. "noldu beğenmedin mi kızım, yanlış mı söylüyorum şimdi x seni aldatsa kocanı o or... puya mı bırakacaksın" dedi.. 😳😳

Ona dönüp, x beni aldattıktan sonra kimle olduğunun benim için hiç önemi yok dedim. Arkadaşlarına dönüp "yeni yetmeler böyle işte okuduk iş sahibi olduk diye hemen boşanma peşinde, artık yuvalar kolay dağılıyor, kadın dediğin............" gerisini yazmıyorum işte anladınız başta dediği şeylere benzer şeyler..

Sonra dedim ki aynı şeyi ben yapsam oğluna der misin mücadele et yuvan için, çocuğun var karını o adama bırakma diye.. Bana" sen öyle biri değilsin "diyor 🤦🏻 yani senin oğlun öyle bir adam mı ki bana bunu söylüyorsun o zaman dedim.. Uzun uzun anlatmıcam ama işte özetle diyor ki erkeklerin nefsi kadınlardan çok.. Yani" erkektir yapar " muhabbeti..🥴

O arada işte bana anlatıyor güya nasihat ediyor kocaya sahip çıkılmalı falan. Bende dedim niye senin oğlun bulunmaz hint kumaşı mı ki asla onu kaybetmemeliyim?

Sonrası biraz aynı muhabbet derken konu kapandı gayet iyi devam ettik.. Sinir oldum ama uzatmadım o da hiçbirşey yokmuş gibi davrandı.. Misafirler gitti kapıdan uğurladık başladı ağlamaya😳😳

Eşim de geldi o sırada olayı anlatıyor ama bi taraftan hıçkıra hıçkıra ağlıyor.. Özetle ben onu küçük düşürmüşüm arkadaşlarına karşı.. Eşim de şaşkın tabi "anne Allah aşkına bende Black sana birşey yaptı sandım neden bu kadar ağlıyorsun" dedi.. Arada bana da bakıyor birşey de diye ama ne diyeyim?? Ne diyebilirim ki..

Sonra kurtarıcı prensesim uyandı ağlamaya başladı hemen kaçtım.. 😁 Annesi eşimle de konuşmuyor benle de.. "siz evinize gidin dedi" bizde evimize geldik..

Eşim yolda biraz güldü ama sonra "annem öyle çocuk gibi ağladı ya gerçekten üzüldüm, niye böyle yaptı bu kadar" dedi.. Eşim arıyor açmıyor. Babasını aradı gelmedi telefona..

Eşimde sen ara anne böyle yapma sadece fikrimi söylemiştim de diyor ama niye arayayım ki?? Ya da arasam mı ki?? Arasam da ne dicem bilmiyorum..??
Yani yanlış yapmışsınız. Kv orada kendi arkadaslarıyka otururken Siz sanki kendi yasıtınız gibi lafa dahil olup sonra işi atısmaya Vardır mısınız. Her doğru hwryerde söylenmez. Mahcup olmuş hissetmiş. Yani dedikleriniz doğru ama bu olay olmasa iyiymiş.

Haklısın söyledıklerınde ama zamanlaman yanlıs. Fazlaca sert olmus. Fikrini belirtmek istiyorsan belirtirdin ama oda kayınvalidenın fıkrı yanlıs olsada. Arkadaslarının yanında mahcup olmus üstelik aranızda hiç sorun yokken. Belki bu zamana kadar ben gelınımle cok ıyı anlasırım aramızda tartısma olmaz vs diye anlatıyordu kadın 🤷‍♀️

Zaten aldatan erkeklerin eşleri de baya Güzel oluyor hatta metres ler eş e göre daha az güzel oluyor genelde.

Aynısını yaşadım kısa bir süre önce ama sanırım üslüpta çok önemli. Bir de benim yanımda genç kadınlar da vardı direkt beni desteklediler ve konu o şekilde devam etti. Başta evet sana söylüyorum değil de hepinize söylüyorum deseydiniz veya senin oğlun bulunmaz hint kumaşı mı demeseydiniz belki sadece konu hakkında düşüncelerinizi iletmiş olurdunuz ama sizin bu tavrınız sanırım konudan sapılmasına ve kayınvalideye karşı gibi görünmenize neden olmuş. Neyse onların zihniyetleri değişmese de en azından onlar gibi düşünmediğimizi bilsinler. Eşinizde yanınızdaymış ne güzel

Ay daha 4 sayfa okuyabildim, başka diyen oldu mu bilmiyorum ama kayınpederiniz kayınvalidenizi aldattı/ aldatıyor da bu normalleştirme çabası ondan mı acaba? Hani boşanmaya cesareti yok da başka bir kadını suçlayıp belki de örnek gördüğü gelinine de bu hastalıklı değer yargısını tüm çevresi önünde onaylatmak istedi de ondan mı bu dev hüsran?
Tabi kimseye kefil olamam ama öyle bir durum olduğunu ya da olabileceğini sanmıyorum..

İşin garip yanı.. Kayınvalidem aldatılsa bir dakika durabilecek karakterde bir insan değil gibi duruyordu.. Normalde de eşiyle arasında olsun genel fikirleri olsun gayet benim fikrime uygun bir insandı.. Gerçekten şok oldum bugün. Neden öyle konuştu anlayamıyorum hala.. Hatta kızı ile eşi arasında bir durum olmuştu o konudaki tutumu da hiç kadını ezikleyici değildi.. Normalde fikirlerini takdir ettiğim bir insandır.. Ne bilim yaaa nasıl oldu bugün böyle anlam veremiyorum..

X