- 3 Mayıs 2015
- 13.258
- 48.610
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya kendime kızmalı mıyım sizce?? Bana cahil falan derken sustuğum için ya da bilsem almazdım bunu gelin diye dediğini ona söylemediğim için??Gelmiş kaynanalık yapmış, son sözü ben söylerim demiş ve gitmiş…
boşverin ama sizde bence mesafeli davranın. Ben sizin yerinizde olsam şirinlik falan yapmaz çekimser kalmazdım.
bu arada konunuzda size hakveriyorum. Kimse elaleme hava atmak için benim kabul edemeyeceğim şeyleri dikte edemez.
Olması gerektiği gibi davranmışsın, hem eğilip bükülmemişsin, hem de gereksiz tartışmaya girmemişsin o konuda. Onun oğlu ile arasındaki mesele artık, kaynana '' Ben onu korudum, menfaatini gözettim. Nasıl olur da benden taraf olmaz? '' diye kızıyor oğluna şu an. Bırak oğluna kızsın, onun kestiği acımaz senin vurduğun öldürür kaynanayı.Kızlar bu arada kv aradıktan sonra jet hızıyla geldi.. Ekler almış, kapıyı açar açmaz bana uzattı donuk bir ifade ile "seversin, bi kahve yap da içelim" dedi.. Bi hoşgeldin diyebildim ancak..
İçeri girdi kızı sordu.. Bebe uyuyordu. Balkona geçti bende mutfağa kahve yapmaya girdim, balkonda "kafa mı bıraktılar, hay Allah kahretsin" gibisinden söyleniyordu.. Ona bakmadığım için o an içimden bi eyvahhh dedim sonra ne oldu anne dedim.. Bi hışımla çantasını döktü masaya.. "sigaramı unutmuşum" dedi.. Bana bi rahatlama geldi Al anne diye benimkini uzattım "senin sigaranı sevmiyorum biliyorsun içmem ben onu" dedi.. Bende mecbur "Kahveyi koydum ama, istersen sen ilgilen ben hemen gidip alayım" dedim.. "yok neyse mecbur içerim gitme bi yere zaten çok kalmıcam bi kızımı görmeye geldim" dedi.. E peki o zaman diye mırıldanarak geçtim tekrar kahvenin başına..
Kahveleri içerken "o gün sen anlayamadın bana ayıp ettin orası ayrı ama cahilsin, okudum diye herşeyi biliyorsun sanıyorsun ama hayat tecrübesi kitaplarda yazmaz, zamanla anlarsın bunu" dedi. Bende neyse anne boşverelim sadece farklı düşünüyoruz diyerekten kıpkırmızı bir suratla zorlama bi gülümsedim.. Kıpkırmızı diyorum belki kırmızı değildir ama yüzüm ateş gibi cayır cayır yanıyordu..
Sonra işte o konuyla ilgili hiçbirşey konuşmadı.. Kız ne yapıyor, uykusu nasıl, kakasını hala yapmadı mı falan gibi şeyler sordu cevapladım.. Kahveler bitti kızım uyandı hemen kalktı yatağından aldı ve bana "mama yap getir bu kız acıkmış" dedi.. Sesinde bir ifade yok ama emir kipiyle konuştu.. Neyse ses etmedim mamasını yaptım yedirdi..
Bebeğimi severken yumuşamış olmalı ki artık gülmeye falan başladı normale döndü. Sonrasında işte daha normal davrandı ama ben çok gerildim.
Eşim bugün eve geç gelecekti babasıyla bir işi vardı bunu biliyordu muhtemelen.. Kızımın bir eşyası arabada kalmıştı bulamamış beni aradı bulamadım nerde falan.. Neyse sonra eşime dedim ki geliyor musun o da yarım saate gelirim dedi kapattık.. Kv hemen neyse ben kalkayım dedi
Dedim ki anne otur da x de görsün seni.. Zaten kaç gündür seninle konuşmak istiyordu açmadın telefonu.. "Sen benim gelinimsin, beni yanlış anlayabilirsin seni ben doğurmadım o yüzden takılmıyorum, ama onu ben doğurdum o bana yanlış yaptı" dedi.. Bende tekrar kalmasını söyledim.. "senlik bir durum yok
kızım ama ben x gelmeden gideyim" dedi.. Ve hemen gitti
Bilmiyorum merak eden oldu mu ya da olur mu ama hemen paylaşmak istedim..
Ne oldu şimdi?? Birşey anlayan var mı?? Şimdi eşim mi kötü oldu???
Ama eşim çok üzülecek.. O yüzden ona söylemicem annesinin o geliyor diye gittiğini.. Ona kızgın olduğunu söyleyeyim ama dimi?? Onu da bilsin?? Gerçi bilmiyor da değil ben böyle anne oğul ilişkisi görmedim.. Ne oldu da bu kadar korunma ihtiyacı duydu..Olması gerektiği gibi davranmışsın, hem eğilip bükülmemişsin, hem de gereksiz tartışmaya girmemişsin o konuda. Onun oğlu ile arasındaki mesele artık, kaynana '' Ben onu korudum, menfaatini gözettim. Nasıl olur da benden taraf olmaz? '' diye kızıyor oğluna şu an. Bırak oğluna kızsın, onun kestiği acımaz senin vurduğun öldürür kaynanayı.
Bende onu anlayamadım.. Hiç de sormadım kv ye neden ona bu kadar öfkelisin diye.. Bilmediğim birşey mi oldu anlamadım ki.. Bu kadına ne oluyor böyle.Uzatmamanız iyi olmuş ama eşiniz bu kadar kötü ne yaptı ya?
Anasına mı sövdü?
Senden çıkmadı, kaynananın minnoş hamlesi elinde patladı, sanıyordu ki sen '' Bi o.. için tabi yuvamı yıkmam, nikahımı bırakmam. '' diyecektin olmadı. Oğlu '' Ah canım anacığım nasıl da beni düşünüyor, bir gün bi halt yeme ihtimalime karşı karımı beni boşamaması yönünde telkin ediyor. '' diyecekti demedi. Kendi hesabınca oğlunu korudu ama karşısına oğlu çıktı. Buna kırıldı.Ama eşim çok üzülecek.. O yüzden ona söylemicem annesinin o geliyor diye gittiğini.. Ona kızgın olduğunu söyleyeyim ama dimi?? Onu da bilsin?? Gerçi bilmiyor da değil ben böyle anne oğul ilişkisi görmedim.. Ne oldu da bu kadar korunma ihtiyacı duydu..
Bi de acaba bilmediğim başka bir atışmaları mı oldu diyorum Ama eşim asla öyle kırıcı olmadı annesine karşı şu zamana kadar. Aman bilmiyorum yaaa ama olay benden çıkmış gibi dimi?
Artık o da oğluyla arasında ben kahvemi içer bi de sigara yakarımSenden çıkmadı, kaynananın minnoş hamlesi elinde patladı, sanıyordu ki sen '' Bi o.. için tabi yuvamı yıkmam, nikahımı bırakmam. '' diyecektin olmadı. Oğlu '' Ah canım anacığım nasıl da beni düşünüyor, bir gün bi halt yeme ihtimalime karşı karımı beni boşamaması yönünde telkin ediyor. '' diyecekti demedi. Kendi hesabınca oğlunu korudu ama karşısına oğlu çıktı. Buna kırıldı.
Katılıyorum size.Her doğru malesef her yerde söylenmez. Evet bende sizin gibi düşünüyorum ama o kadar yaşlı ve geri düşünen kadının içinde söyledikleri şeyin ucu bana ve aileme dokunmuyorsa he he deyip geçerdim.
Valla ne desem boş.. İnanın bu zamana kadar hiç kaynanalık yapmadı.. Ama geldi bana yine cahilsin bilemem ne dedi.. Olsun artık napalım o da eşimin annesi sonuçta..Oğlu yanlış yapmışmışmış. Anne “bilsem gelin olarak almazdım” diyerek sen de bana yanlış yaptın demedin iyi ki. Ben olsam tutamazdım kendimi. Teyzeye zaten sinir oldum tam bir kaynana.
Valla bana kavgacı diyen arkadaşlardan sonra çok iyi geldinizTüm mesajları okudum. Bence şu ana kadar aranızda sorun olmaması tamamen sizin eseriniz. Yoksa kaynananız tam kaynana potansiyeline sahip ama siz çok ılımlı ve yapıcı davranıyorsunuz.
Ben olsaydım mesela aramız kötü olurdu kesin çünkü dümdüz cevap veren bir insanım
Kaynanalik yapmis gitmis. Konuyu acmaya calismis. Seni cahil olmakla da itham etmis, araya sıkıştırmış. Sen konuyu kapatmissin. Hani filler tepişir olan çimlere olur ya, kayinvalide de bu olayda aynen oyle yapmis: faturayi esine kesmis. Ozetle anasinin tarafini tutmadigi icin esinle olan davasi biraz daha surecek. Yani aslinda psikolojik baski yoluyla ogluna su mesaji veriyor: "bundan sonra ben ne dersem o. Gelinle benim aramda sorun oldugunda benim tarafimi tutmazsan, benden yana olmazsan bu olayda oldugu gibi bunun acısını cikaririm" demek istiyor. Oglunun anasinin arkasinda degil de senin arkanda olmasini hazmedememis.Kızlar bu arada kv aradıktan sonra jet hızıyla geldi.. Ekler almış, kapıyı açar açmaz bana uzattı donuk bir ifade ile "seversin, bi kahve yap da içelim" dedi.. Bi hoşgeldin diyebildim ancak..
İçeri girdi kızı sordu.. Bebe uyuyordu. Balkona geçti bende mutfağa kahve yapmaya girdim, balkonda "kafa mı bıraktılar, hay Allah kahretsin" gibisinden söyleniyordu.. Ona bakmadığım için o an içimden bi eyvahhh dedim sonra ne oldu anne dedim.. Bi hışımla çantasını döktü masaya.. "sigaramı unutmuşum" dedi.. Bana bi rahatlama geldi Al anne diye benimkini uzattım "senin sigaranı sevmiyorum biliyorsun içmem ben onu" dedi.. Bende mecbur "Kahveyi koydum ama, istersen sen ilgilen ben hemen gidip alayım" dedim.. "yok neyse mecbur içerim gitme bi yere zaten çok kalmıcam bi kızımı görmeye geldim" dedi.. E peki o zaman diye mırıldanarak geçtim tekrar kahvenin başına..
Kahveleri içerken "o gün sen anlayamadın bana ayıp ettin orası ayrı ama cahilsin, okudum diye herşeyi biliyorsun sanıyorsun ama hayat tecrübesi kitaplarda yazmaz, zamanla anlarsın bunu" dedi. Bende neyse anne boşverelim sadece farklı düşünüyoruz diyerekten kıpkırmızı bir suratla zorlama bi gülümsedim.. Kıpkırmızı diyorum belki kırmızı değildir ama yüzüm ateş gibi cayır cayır yanıyordu..
Sonra işte o konuyla ilgili hiçbirşey konuşmadı.. Kız ne yapıyor, uykusu nasıl, kakasını hala yapmadı mı falan gibi şeyler sordu cevapladım.. Kahveler bitti kızım uyandı hemen kalktı yatağından aldı ve bana "mama yap getir bu kız acıkmış" dedi.. Sesinde bir ifade yok ama emir kipiyle konuştu.. Neyse ses etmedim mamasını yaptım yedirdi..
Bebeğimi severken yumuşamış olmalı ki artık gülmeye falan başladı normale döndü. Sonrasında işte daha normal davrandı ama ben çok gerildim.
Eşim bugün eve geç gelecekti babasıyla bir işi vardı bunu biliyordu muhtemelen.. Kızımın bir eşyası arabada kalmıştı bulamamış beni aradı bulamadım nerde falan.. Neyse sonra eşime dedim ki geliyor musun o da yarım saate gelirim dedi kapattık.. Kv hemen neyse ben kalkayım dedi
Dedim ki anne otur da x de görsün seni.. Zaten kaç gündür seninle konuşmak istiyordu açmadın telefonu.. "Sen benim gelinimsin, beni yanlış anlayabilirsin seni ben doğurmadım o yüzden takılmıyorum, ama onu ben doğurdum o bana yanlış yaptı" dedi.. Bende tekrar kalmasını söyledim.. "senlik bir durum yok
kızım ama ben x gelmeden gideyim" dedi.. Ve hemen gitti
Bilmiyorum merak eden oldu mu ya da olur mu ama hemen paylaşmak istedim..
Ne oldu şimdi?? Birşey anlayan var mı?? Şimdi eşim mi kötü oldu???
Aslında eşim benim arkamda da durmadı ama kv kendi arkasında durmasını istemiş belli.. Ne yani doğuruyoruz diye yanlış da olsa bizi mi savunacak bu evlatlar..Kaynanalik yapmis gitmis. Konuyu acmaya calismis. Seni cahil olmakla da itham etmis, araya sıkıştırmış. Sen konuyu kapatmissin. Hani filler tepişir olan çimlere olur ya, kayinvalide de bu olayda aynen oyle yapmis: faturayi esine kesmis. Ozetle anasinin tarafini tutmadigi icin esinle olan davasi biraz daha surecek. Yani aslinda psikolojik baski yoluyla ogluna su mesaji veriyor: "bundan sonra ben ne dersem o. Gelinle benim aramda sorun oldugunda benim tarafimi tutmazsan, benden yana olmazsan bu olayda oldugu gibi bunun acısını cikaririm" demek istiyor. Oglunun anasinin arkasinda degil de senin arkanda olmasini hazmedememis.
Yeri geldiğinde veya konusu açıldığında bence eşinizde yanındayken fikrinizi beyan etmelisiniz . Bilsem almazdım çok ağır bana göre.Ya kendime kızmalı mıyım sizce?? Bana cahil falan derken sustuğum için ya da bilsem almazdım bunu gelin diye dediğini ona söylemediğim için??
Eşine anlattım bütün olanları.. Ama eşim geliyor diye gittiğini söylemedim sadece.. Daha da annesine bilenmesin diye.. Zaten ben tutamam ya önemli önemsiz herşeyi eşimle paylaşırımYeri geldiğinde veya konusu açıldığında bence eşinizde yanındayken fikrinizi beyan etmelisiniz . Bilsem almazdım çok ağır bana göre.
Sen kimsin pardonda.
Ayrıca eşinizle bu son konuşmaları anlattığınızı ümit ediyorum.
Çünkü bazı insanlar bir sürü olay yaşıyorlar ve asla eşine anlatmıyorlar ve sonunda patlama noktasında ‘senin sinirlerin bozulmuş aslında’ herşey mükemmelmiş ama sorunlu taraf olarak kalıyorsun.
ama sorunlarını şikayet vıdı vıdı tarzında değil sohbet eder gibi anlat.
Eşine anlattım bütün olanları.. Ama eşim geliyor diye gittiğini söylemedim sadece.. Daha da annesine bilenmesin diye.. Zaten ben tutamam ya önemli önemsiz herşeyi eşimle paylaşırım
Ben de yaşlıların her durumda hos görülmesi gerekmediğini düşünüyorum ne dediğini biraz bilmeli kesinlikle haklısınızBazi seyler agizlarina vurmuş oluo artik baska seylere susmaktan çünkü. Nedeni kendi dediklerinden menkul. Ona sus buna sabret, yaslaninca boyle ulu orta sacmalarsin sonra gelin bozunca da çocuk gibi aglarsin. Kimseye yasindan dolayi saygi duymicaksin aslinda mal ayni mal 70ine gelse de.