İlk kayınvalide vakamı yaşadım 😳

normalde arayıp nasıl dyie sohbet ediyorsan ara
ama bir sebep yokken ararsan totosu kalkarmı onu sen daha iyi bilirsin , benimki kv kalkar ve zor iner :KK48::KK48:
Benimkinin ki kalkmaz diye düşünüyorum.. Ama arayıp annecim özür dilerim falan yaparsam kesinlikle haklı olduğunu düşüneceği kesin.. O yüzden arayıp ne yapıyorsun anne ne var ne yok falan derim. Ya da kızımla ilgili birşey sorarım.. Hiç olmadı görüntülü ararım bebeğimi gösteririm.. Normalde beni şu ana kadar on kere aramış olması lazımdı 😂kızımı görmek için sürekli görüntülü arardı.

Kızlar inanılmaz şaşkın ve şok içinde hala olay sıcaklığını korurken yazıyorum bunu sizlere..

3 yıllık evli ve ufak tefek tatlış laf sokmalar haricinde kayınvalidem ile bir kez bile tartışma, ses yükseltme, hakaret vs gibi bir durum yaşamadım.. Hatta aramız beklenenin de üzerinde iyidir.. Ya da iyiydi bilemiyorum 😂😝

Bugün kv arkadaşları kendisine misafir geleceklerdi ve beni arayıp " sevmiyorsun biliyorum ama arkadaşlarım gelecek ve bebeğini merak ediyorlar, hediyeler almışlar bana gelebilir misin, eğer gelmek istemezsen başka bir zaman sana gelmek istiyorlar" dedi.. Bende hem kv yi kırmamak hem de daha sonra misafir ağırlama derdim olmasın diye tamam gelirim dedim..

Bu arada bahsedilen arkadaşlarını bende tanıyorum ama tahmin edersiniz ki o yaştaki kadınlarla bir arkadaşlığım yok..

Neyse gittim.. Sıkıla sıkıla kahve içiyorum bunlar muhabbet ediyor bende arada burada takılıp arada onlara katılıyorum.. 🙈

Bunların bi arkadaşı var, kocası bunu bir yıldır aldatıyor hem de böyle ev tutmalı metres yapmış diğer kadını.. Ben sadece dinliyorum bu arada.. Birisi "akıllı olsaydı kocasını bırakmazdı o kadına" diyor diğerleri başıyla onaylıyor.. Diğeri "hemen boşanmak da nedir, kaç yaşında çocukları var" diyor.. O sırada benimki " kadın dediğin mücadele edecek, yuvasını kurtaracak biraz akıllı olacak, erkeği çekip çevirecek" demesin mi 😳😳😳😳

Bende istem dışı diyemeyeceğim gayet istekli olarak ve şok içinde " Yok artık" dedim.. Kv bana dönüp " bana mı dedin" dedi. Bende evet sana dedim diye cevap verdim.. "noldu beğenmedin mi kızım, yanlış mı söylüyorum şimdi x seni aldatsa kocanı o or... puya mı bırakacaksın" dedi.. 😳😳

Ona dönüp, x beni aldattıktan sonra kimle olduğunun benim için hiç önemi yok dedim. Arkadaşlarına dönüp "yeni yetmeler böyle işte okuduk iş sahibi olduk diye hemen boşanma peşinde, artık yuvalar kolay dağılıyor, kadın dediğin............" gerisini yazmıyorum işte anladınız başta dediği şeylere benzer şeyler..

Sonra dedim ki aynı şeyi ben yapsam oğluna der misin mücadele et yuvan için, çocuğun var karını o adama bırakma diye.. Bana" sen öyle biri değilsin "diyor 🤦🏻 yani senin oğlun öyle bir adam mı ki bana bunu söylüyorsun o zaman dedim.. Uzun uzun anlatmıcam ama işte özetle diyor ki erkeklerin nefsi kadınlardan çok.. Yani" erkektir yapar " muhabbeti..🥴

O arada işte bana anlatıyor güya nasihat ediyor kocaya sahip çıkılmalı falan. Bende dedim niye senin oğlun bulunmaz hint kumaşı mı ki asla onu kaybetmemeliyim?

Sonrası biraz aynı muhabbet derken konu kapandı gayet iyi devam ettik.. Sinir oldum ama uzatmadım o da hiçbirşey yokmuş gibi davrandı.. Misafirler gitti kapıdan uğurladık başladı ağlamaya😳😳

Eşim de geldi o sırada olayı anlatıyor ama bi taraftan hıçkıra hıçkıra ağlıyor.. Özetle ben onu küçük düşürmüşüm arkadaşlarına karşı.. Eşim de şaşkın tabi "anne Allah aşkına bende Black sana birşey yaptı sandım neden bu kadar ağlıyorsun" dedi.. Arada bana da bakıyor birşey de diye ama ne diyeyim?? Ne diyebilirim ki..

Sonra kurtarıcı prensesim uyandı ağlamaya başladı hemen kaçtım.. 😁 Annesi eşimle de konuşmuyor benle de.. "siz evinize gidin dedi" bizde evimize geldik..

Eşim yolda biraz güldü ama sonra "annem öyle çocuk gibi ağladı ya gerçekten üzüldüm, niye böyle yaptı bu kadar" dedi.. Eşim arıyor açmıyor. Babasını aradı gelmedi telefona..

Eşimde sen ara anne böyle yapma sadece fikrimi söylemiştim de diyor ama niye arayayım ki?? Ya da arasam mı ki?? Arasam da ne dicem bilmiyorum..??
Bu kadar zaman sen onun gönlünü hoş etmişsin oda senin. Bence böyle bir meseleden tatsızlık olmasındansa ara kusura bakma anne de geç.Senin fikrine bende katılıyorum ama o jenerasyon öyle.Gelmiş kaç yaşına kafa hayatta değişmez.He de geç boşver

Bir kadinin "erkek bu nefsi kadin gibi degildir, kadin yuvasini kurtarmak icin alttan almali" demesi kadini onusuzlastirmaktir, gurursuzlastirmaktir. Olaya kadin erkek olarak degil, insan olarak bakmak lazim. Aldatan adama yuva kurtarmak igruna tekrar sans vermek omur boyu suphelerle yasamaya kendini mahkum etmek demektir. Bunun cezasini kadin neden ceksin ki? Aldatma varsa zaten sadakat, guven, yuva hersey biter otomatikman bitmistir. Hicbirsey eskisi gibi olmaz.
Bunu savunan hanim teyzelerin yaninda susmak da onlara katilmaktir bir nevi. Fikrini soylemek saygisizlik degildir. O kadar kadinin icinde fikrini soyleyerek onu arkadaslarina karsi mahcup ettigini dusunuyorsa, kayinvalide de aslinda yanlis fikri savundugunun icten ice farkinda bence.
Aldatma ile, baska bir ev acma ile evlilik birlikteligi bitirilmis zaten. Kagit uzerinde evli gorunmek mi savunulacak sey? Kadinin evde oturup kocasinin hangi eve gidecegini dusunerek pencere onunde o adami beklemesi, bekletilmesi, o insana yapilacak en buyuk zulumlerden birisidir. Bitmis bir evliligi onursuzca evde bekleyerek gecirmek o evliligi kurtarmaz. Adamin karakteri bozuksa kadinin adamin basini beklemesi yuvayi yuva yapmaz.
Yanlisa susmak da en az yanlisi savunmak kadar hatadir bana gore. Bir insana zulum sadece siddetle olmaz. O insanin yeni bir hayat kurma yepyeni hayata baslama imkani varken omrunu adamin birgun yuvaya donecegini bekleyerek gecirtme de zulumdur.
Acmiyorsa acmasin telefonu. Sanki aldatilan kendisiymis gibi asiri bir kaprise girismis, olayi cok icsellestirmis. Telefon acmamalar, aglamalar falan....ilkokul cocugu gibi...bu kapris neyin kaprisi, bu kadar abartilacak ne var anlamis degilim.

Son düzenleme:
Bir kadinin "erkek bu nefsi kadin gibi degildir, kadin yuvasini kurtarmak icin alttan almali" demesi kadini onusuzlasyirnaktir, gurursuzlastirmaktir. Olaya kadin erkek olarak degil, insan olarak bakmak lazim. Aldatan adama yuva kurtarmak igruna tekrar sans vermek omur boyu suphelerle yasamaya kendini mahkum etmek demektir. Bunun cezasini kadin neden ceksin ki? Aldatma varsa zaten sadakat, guven, yuva hersey biter otimatikman. Hicbirsey eskisi gibi olmaz.
Bunu savunan hanim teyzelerin yaninda susmak da onlara katilmaktir bir nevi. Fikrini soylemek saygisizlik degildir. O kadar kadinin icinde fikrini soyleyerek onu arkadaslarina karsi mahcup ettigini dusunuyorsa, kayinvalide de aslinda yanlis fikri savundugunun icten ice farkinda bence.
Aldatma, baska bir ev acma ile evlilik birlikteligi bitirilmis zaten. Kagit uzerinde evli gorunmek mi savunulacak sey? Kadinin evde oturup kocasinin hangi eve gidecegini dusunerek pencere onunde kadina o adami bekletmek bir insana yapilacak en buyuk zulumlerden birisidir. Bitmis bir evliligi onusuzca o evde bekletmek kurtarmaz. Adamin karakteri bozuksa kadinin adamin basini beklemesi yuvayi yuva yapmaz.
Yanlisa susmak da en az yanlisi savunmak kadar hatadir bana gore. Bir insana zulum sadece siddetle olmaz. O insanin yeni bir hayat kurma yepyeni hayata baslama imkani varken omrunu adamin birgun yuvaya donecegini bekleyerek gecirtme de zulumdur.
Acmiyorsa acmasin telefonu. Sanki aldatilan kendisiymis gibi asiri bir kaprise girismis, olayi cok icsellestirmis. Telefon acmamalar, aglamalar falan....ilkokul cocugu gibi...bu kapris neyin kaprisi, bu kadar abartilacak ne var anlamis degilim.
Evet bende size aynen katılıyorum bu yüzden sessiz kalamadım..

Kayınvalide az önce aradı beni.. Bana geliyor.. Evi biraz toparlayayım bari🙈 bana şans dileyin.. 😂Umarım daha kötü şeyler olmadan bu konu burada biter Görüşmek üzere..

Bilsem. 🤷

Kayınpederi hiç tanımıyor olsam o da aldatıldı diyeceğim ama yok yaaa yoktur öyle birşey..
Ben de oyle dusundugum icin sordum. Sanki gecmiste sizin bilmediginiz bir aldatilma yasamis gibi konuyu fazla sahiplenmis. Bilemem tabi de, konuyu bu kadar sahiplenmesi tuhaf.

Bir kadinin "erkek bu nefsi kadin gibi degildir, kadin yuvasini kurtarmak icin alttan almali" demesi kadini onusuzlastirmaktir, gurursuzlastirmaktir. Olaya kadin erkek olarak degil, insan olarak bakmak lazim. Aldatan adama yuva kurtarmak igruna tekrar sans vermek omur boyu suphelerle yasamaya kendini mahkum etmek demektir. Bunun cezasini kadin neden ceksin ki? Aldatma varsa zaten sadakat, guven, yuva hersey biter otomatikman bitmistir. Hicbirsey eskisi gibi olmaz.
Aldatma ile, baska bir ev acma ile evlilik birlikteligi bitirilmis zaten. Kagit uzerinde evli gorunmek mi savunulacak sey? Kadinin evde oturup kocasinin hangi eve gidecegini dusunerek pencere onunde o adami beklemesi, bekletilmesi, o insana yapilacak en buyuk zulumlerden birisidir. Bitmis bir evliligi onursuzca evde bekleyerek gecirmek o evliligi kurtarmaz. Adamin karakteri bozuksa kadinin adamin basini beklemesi yuvayi yuva yapmaz.
+1
Bekleme ile geçirilen bir ömrün madalyası da yaşlanmış, hastalanmış, içi geçmiş kocanın p.klu donları. Yıka dur. Şekeri millete sapı sana. Bi de matah bişey gibi süsleyip püsleyip ittiriyorlar.

Kızlar inanılmaz şaşkın ve şok içinde hala olay sıcaklığını korurken yazıyorum bunu sizlere..

3 yıllık evli ve ufak tefek tatlış laf sokmalar haricinde kayınvalidem ile bir kez bile tartışma, ses yükseltme, hakaret vs gibi bir durum yaşamadım.. Hatta aramız beklenenin de üzerinde iyidir.. Ya da iyiydi bilemiyorum 😂😝

Bugün kv arkadaşları kendisine misafir geleceklerdi ve beni arayıp " sevmiyorsun biliyorum ama arkadaşlarım gelecek ve bebeğini merak ediyorlar, hediyeler almışlar bana gelebilir misin, eğer gelmek istemezsen başka bir zaman sana gelmek istiyorlar" dedi.. Bende hem kv yi kırmamak hem de daha sonra misafir ağırlama derdim olmasın diye tamam gelirim dedim..

Bu arada bahsedilen arkadaşlarını bende tanıyorum ama tahmin edersiniz ki o yaştaki kadınlarla bir arkadaşlığım yok..

Neyse gittim.. Sıkıla sıkıla kahve içiyorum bunlar muhabbet ediyor bende arada burada takılıp arada onlara katılıyorum.. 🙈

Bunların bi arkadaşı var, kocası bunu bir yıldır aldatıyor hem de böyle ev tutmalı metres yapmış diğer kadını.. Ben sadece dinliyorum bu arada.. Birisi "akıllı olsaydı kocasını bırakmazdı o kadına" diyor diğerleri başıyla onaylıyor.. Diğeri "hemen boşanmak da nedir, kaç yaşında çocukları var" diyor.. O sırada benimki " kadın dediğin mücadele edecek, yuvasını kurtaracak biraz akıllı olacak, erkeği çekip çevirecek" demesin mi 😳😳😳😳

Bende istem dışı diyemeyeceğim gayet istekli olarak ve şok içinde " Yok artık" dedim.. Kv bana dönüp " bana mı dedin" dedi. Bende evet sana dedim diye cevap verdim.. "noldu beğenmedin mi kızım, yanlış mı söylüyorum şimdi x seni aldatsa kocanı o or... puya mı bırakacaksın" dedi.. 😳😳

Ona dönüp, x beni aldattıktan sonra kimle olduğunun benim için hiç önemi yok dedim. Arkadaşlarına dönüp "yeni yetmeler böyle işte okuduk iş sahibi olduk diye hemen boşanma peşinde, artık yuvalar kolay dağılıyor, kadın dediğin............" gerisini yazmıyorum işte anladınız başta dediği şeylere benzer şeyler..

Sonra dedim ki aynı şeyi ben yapsam oğluna der misin mücadele et yuvan için, çocuğun var karını o adama bırakma diye.. Bana" sen öyle biri değilsin "diyor 🤦🏻 yani senin oğlun öyle bir adam mı ki bana bunu söylüyorsun o zaman dedim.. Uzun uzun anlatmıcam ama işte özetle diyor ki erkeklerin nefsi kadınlardan çok.. Yani" erkektir yapar " muhabbeti..🥴

O arada işte bana anlatıyor güya nasihat ediyor kocaya sahip çıkılmalı falan. Bende dedim niye senin oğlun bulunmaz hint kumaşı mı ki asla onu kaybetmemeliyim?

Sonrası biraz aynı muhabbet derken konu kapandı gayet iyi devam ettik.. Sinir oldum ama uzatmadım o da hiçbirşey yokmuş gibi davrandı.. Misafirler gitti kapıdan uğurladık başladı ağlamaya😳😳

Eşim de geldi o sırada olayı anlatıyor ama bi taraftan hıçkıra hıçkıra ağlıyor.. Özetle ben onu küçük düşürmüşüm arkadaşlarına karşı.. Eşim de şaşkın tabi "anne Allah aşkına bende Black sana birşey yaptı sandım neden bu kadar ağlıyorsun" dedi.. Arada bana da bakıyor birşey de diye ama ne diyeyim?? Ne diyebilirim ki..

Sonra kurtarıcı prensesim uyandı ağlamaya başladı hemen kaçtım.. 😁 Annesi eşimle de konuşmuyor benle de.. "siz evinize gidin dedi" bizde evimize geldik..

Eşim yolda biraz güldü ama sonra "annem öyle çocuk gibi ağladı ya gerçekten üzüldüm, niye böyle yaptı bu kadar" dedi.. Eşim arıyor açmıyor. Babasını aradı gelmedi telefona..

Eşimde sen ara anne böyle yapma sadece fikrimi söylemiştim de diyor ama niye arayayım ki?? Ya da arasam mı ki?? Arasam da ne dicem bilmiyorum..??
Eskiler boyle iste hep erkek yapsa bisey olmaz ayağı. 😏 hic empati kurmazlar yani. Sende karsilik verince misafirlerinin yaninda kendini kucuk dustu sandı. Gelini bak bak nasil cevap veriyo gibi 😆😆 bosver takma ara ben ole demek istemedim sen benim dediklerimemi takildin yoksa de 😂😂

+1
Bekleme ile geçirilen bir ömrün madalyası da yaşlanmış, hastalanmış, içi geçmiş kocanın p.klu donları. Yıka dur. Şekeri millete sapı sana. Bi de matah bişey gibi süsleyip püsleyip ittiriyorlar.
Cok da bulunmaz hint kumasi degiller. Dunyada o karakterde bir suru erkek var. Bir karaktersizin basini bekleyerek yepyeni bir hayati tepmek hata bence. Iyi, aldatmayan erkekler de var. Hic erkek olmasa da hayatinda ozgurlugu doyasiya yasamak var.

Son düzenleme:
Ay geldi mi merak ettim 🤭
Insallah guzel gecmistir.
Buarada ben cok begendim soylediklerinizi sonucta fikirlerinizi soylemissiniz saygisizlik etmemissiniz.

Bilsem. 🤷
Kayınpederi hiç tanımıyor olsam o da aldatıldı diyeceğim ama yok yaaa yoktur öyle birşey..
😒
Kesin yapmıştır diyemeyiz ama hiç beklemediğim insanlarda gördüm.
Ki kv'nizin dediği gibi
kadın dediğin mücadele edecek, yuvasını kurtaracak biraz akıllı olacak, erkeği çekip çevirecek

eski kadınlar böyle düşünüyordu, yaşayıpta sessiz kalan çok kadın var.

Son düzenleme:
Cok da bulunmaz hint kumasi degiller. Dunyada o karakterde bir suru erkek var. Bir karaktersizin basini bekleyerek yepyeni bir hayati tepmek hata bence. Iyi, aldatmayan erkekler de var. Hic erkek olmasa da hayatinda ozgurlugu doyasiya yasamak var.
Ama ben bulunmaz hint kumaşı mı dedim diye olaylar olaylar 😂😂

Kızlar bu arada kv aradıktan sonra jet hızıyla geldi.. Ekler almış, kapıyı açar açmaz bana uzattı donuk bir ifade ile "seversin, bi kahve yap da içelim" dedi.. Bi hoşgeldin diyebildim ancak..

İçeri girdi kızı sordu.. Bebe uyuyordu. Balkona geçti bende mutfağa kahve yapmaya girdim, balkonda "kafa mı bıraktılar, hay Allah kahretsin" gibisinden söyleniyordu.. Ona bakmadığım için o an içimden bi eyvahhh dedim 😂 sonra ne oldu anne dedim.. Bi hışımla çantasını döktü masaya.. "sigaramı unutmuşum" dedi.. Bana bi rahatlama geldi 🙈 Al anne diye benimkini uzattım "senin sigaranı sevmiyorum biliyorsun içmem ben onu" dedi.. Bende mecbur "Kahveyi koydum ama, istersen sen ilgilen ben hemen gidip alayım" dedim.. "yok neyse mecbur içerim gitme bi yere zaten çok kalmıcam bi kızımı görmeye geldim" dedi.. E peki o zaman diye mırıldanarak geçtim tekrar kahvenin başına..

Kahveleri içerken "o gün sen anlayamadın bana ayıp ettin orası ayrı ama cahilsin, okudum diye herşeyi biliyorsun sanıyorsun ama hayat tecrübesi kitaplarda yazmaz, zamanla anlarsın bunu" dedi. Bende neyse anne boşverelim sadece farklı düşünüyoruz diyerekten kıpkırmızı bir suratla zorlama bi gülümsedim.. Kıpkırmızı diyorum belki kırmızı değildir ama yüzüm ateş gibi cayır cayır yanıyordu..

Sonra işte o konuyla ilgili hiçbirşey konuşmadı.. Kız ne yapıyor, uykusu nasıl, kakasını hala yapmadı mı falan gibi şeyler sordu cevapladım.. Kahveler bitti kızım uyandı hemen kalktı yatağından aldı ve bana "mama yap getir bu kız acıkmış" dedi.. Sesinde bir ifade yok ama emir kipiyle konuştu.. Neyse ses etmedim mamasını yaptım yedirdi..

Bebeğimi severken yumuşamış olmalı ki artık gülmeye falan başladı normale döndü. Sonrasında işte daha normal davrandı ama ben çok gerildim.

Eşim bugün eve geç gelecekti babasıyla bir işi vardı bunu biliyordu muhtemelen.. Kızımın bir eşyası arabada kalmıştı bulamamış beni aradı bulamadım nerde falan.. Neyse sonra eşime dedim ki geliyor musun o da yarım saate gelirim dedi kapattık.. Kv hemen neyse ben kalkayım dedi 😳

Dedim ki anne otur da x de görsün seni.. Zaten kaç gündür seninle konuşmak istiyordu açmadın telefonu.. "Sen benim gelinimsin, beni yanlış anlayabilirsin seni ben doğurmadım o yüzden takılmıyorum, ama onu ben doğurdum o bana yanlış yaptı" dedi.. Bende tekrar kalmasını söyledim.. "senlik bir durum yok
👉kızım 👈 ama ben x gelmeden gideyim" dedi.. Ve hemen gitti 😳😳

Bilmiyorum merak eden oldu mu ya da olur mu ama hemen paylaşmak istedim..

Ne oldu şimdi?? Birşey anlayan var mı?? Şimdi eşim mi kötü oldu???

Hem ayıp etmişsiniz hem boş yapmışsınız.

Gelmiş kaynanalık yapmış, son sözü ben söylerim demiş ve gitmiş…

boşverin ama sizde bence mesafeli davranın. Ben sizin yerinizde olsam şirinlik falan yapmaz çekimser kalmazdım.

bu arada konunuzda size hakveriyorum. Kimse elaleme hava atmak için benim kabul edemeyeceğim şeyleri dikte edemez.

X