- 29 Ağustos 2014
- 4.838
- 16.913
- 33
Senin merteben şu anda çay koymak sadece
Erkek anası olursan ileride istediğin lafı etme hakkına erişebilirsin
Çocuk da istemiyorum ki.
Ay ben ölem o zaman.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Senin merteben şu anda çay koymak sadece
Erkek anası olursan ileride istediğin lafı etme hakkına erişebilirsin
Evet yaşlı falan değil.. Ağladı falan diye yaşlı kadını ağlattı, yazık gibi bir konuma düştüm.. Hemde bu kadın benim kızımın babaannesi.. Biz hep bir aradayız..Yahu bir de kadın 90 yaşındaymış gibi konusuyorlar.
Benim annanem 83 yaşında ben onla tartışmam mesela o da aynı bu düşüncededir ama cidden ona yapacak bişey yok.
50 li yaşlardaki kadın bir mi yaşlı insan insaf yani.
Küçük düşürme konusuna yorum yapmak istiyorum. Kv, erkektir yapar () muhabbetleriyle kendi kendini küçük düşürmüş yetmemiş oğlunuda küçük düşürmüş ama farkında bile değil en fenası Sessiz kalmayın bence mücadeleye devam böylelerini alttan alınca kendilerini haklı zannediyorlar iyiceKızlar inanılmaz şaşkın ve şok içinde hala olay sıcaklığını korurken yazıyorum bunu sizlere..
3 yıllık evli ve ufak tefek tatlış laf sokmalar haricinde kayınvalidem ile bir kez bile tartışma, ses yükseltme, hakaret vs gibi bir durum yaşamadım.. Hatta aramız beklenenin de üzerinde iyidir.. Ya da iyiydi bilemiyorum
Bugün kv arkadaşları kendisine misafir geleceklerdi ve beni arayıp " sevmiyorsun biliyorum ama arkadaşlarım gelecek ve bebeğini merak ediyorlar, hediyeler almışlar bana gelebilir misin, eğer gelmek istemezsen başka bir zaman sana gelmek istiyorlar" dedi.. Bende hem kv yi kırmamak hem de daha sonra misafir ağırlama derdim olmasın diye tamam gelirim dedim..
Bu arada bahsedilen arkadaşlarını bende tanıyorum ama tahmin edersiniz ki o yaştaki kadınlarla bir arkadaşlığım yok..
Neyse gittim.. Sıkıla sıkıla kahve içiyorum bunlar muhabbet ediyor bende arada burada takılıp arada onlara katılıyorum..
Bunların bi arkadaşı var, kocası bunu bir yıldır aldatıyor hem de böyle ev tutmalı metres yapmış diğer kadını.. Ben sadece dinliyorum bu arada.. Birisi "akıllı olsaydı kocasını bırakmazdı o kadına" diyor diğerleri başıyla onaylıyor.. Diğeri "hemen boşanmak da nedir, kaç yaşında çocukları var" diyor.. O sırada benimki " kadın dediğin mücadele edecek, yuvasını kurtaracak biraz akıllı olacak, erkeği çekip çevirecek" demesin mi
Bende istem dışı diyemeyeceğim gayet istekli olarak ve şok içinde " Yok artık" dedim.. Kv bana dönüp " bana mı dedin" dedi. Bende evet sana dedim diye cevap verdim.. "noldu beğenmedin mi kızım, yanlış mı söylüyorum şimdi x seni aldatsa kocanı o or... puya mı bırakacaksın" dedi..
Ona dönüp, x beni aldattıktan sonra kimle olduğunun benim için hiç önemi yok dedim. Arkadaşlarına dönüp "yeni yetmeler böyle işte okuduk iş sahibi olduk diye hemen boşanma peşinde, artık yuvalar kolay dağılıyor, kadın dediğin............" gerisini yazmıyorum işte anladınız başta dediği şeylere benzer şeyler..
Sonra dedim ki aynı şeyi ben yapsam oğluna der misin mücadele et yuvan için, çocuğun var karını o adama bırakma diye.. Bana" sen öyle biri değilsin "diyor yani senin oğlun öyle bir adam mı ki bana bunu söylüyorsun o zaman dedim.. Uzun uzun anlatmıcam ama işte özetle diyor ki erkeklerin nefsi kadınlardan çok.. Yani" erkektir yapar " muhabbeti..
O arada işte bana anlatıyor güya nasihat ediyor kocaya sahip çıkılmalı falan. Bende dedim niye senin oğlun bulunmaz hint kumaşı mı ki asla onu kaybetmemeliyim?
Sonrası biraz aynı muhabbet derken konu kapandı gayet iyi devam ettik.. Sinir oldum ama uzatmadım o da hiçbirşey yokmuş gibi davrandı.. Misafirler gitti kapıdan uğurladık başladı ağlamaya
Eşim de geldi o sırada olayı anlatıyor ama bi taraftan hıçkıra hıçkıra ağlıyor.. Özetle ben onu küçük düşürmüşüm arkadaşlarına karşı.. Eşim de şaşkın tabi "anne Allah aşkına bende Black sana birşey yaptı sandım neden bu kadar ağlıyorsun" dedi.. Arada bana da bakıyor birşey de diye ama ne diyeyim?? Ne diyebilirim ki..
Sonra kurtarıcı prensesim uyandı ağlamaya başladı hemen kaçtım.. Annesi eşimle de konuşmuyor benle de.. "siz evinize gidin dedi" bizde evimize geldik..
Eşim yolda biraz güldü ama sonra "annem öyle çocuk gibi ağladı ya gerçekten üzüldüm, niye böyle yaptı bu kadar" dedi.. Eşim arıyor açmıyor. Babasını aradı gelmedi telefona..
Eşimde sen ara anne böyle yapma sadece fikrimi söylemiştim de diyor ama niye arayayım ki?? Ya da arasam mı ki?? Arasam da ne dicem bilmiyorum..??
Ya kusur bakmayın da her doğru her yerde söylenmez sizde buldum ben hata sizinle aynı görüşü paylaşıyorum bu arada sakın yanlış anlamayın da benim annem bile neler neler diyor anlatıyor yorum dahi yapmıyorum benim çünkü 60 yaşında kadını değiltirme şansım yok fikrini değiştirme şansım yok niye kötü olayım ? Ne gerek ? Gerçekten diyorum size bunu akıllı bir insan her yerde her doğruyu söylemez keşke sohbete katılmasaydınız umursamayıp kkda takılsaydınız yani çok gereksiz benim fikrimce eşinizi dinleyin gidin ben görüşümü belirttim tabii ki size de saygı duyuyorum kırdıysam kusura bakmayın diyin geçinKızlar inanılmaz şaşkın ve şok içinde hala olay sıcaklığını korurken yazıyorum bunu sizlere..
3 yıllık evli ve ufak tefek tatlış laf sokmalar haricinde kayınvalidem ile bir kez bile tartışma, ses yükseltme, hakaret vs gibi bir durum yaşamadım.. Hatta aramız beklenenin de üzerinde iyidir.. Ya da iyiydi bilemiyorum
Bugün kv arkadaşları kendisine misafir geleceklerdi ve beni arayıp " sevmiyorsun biliyorum ama arkadaşlarım gelecek ve bebeğini merak ediyorlar, hediyeler almışlar bana gelebilir misin, eğer gelmek istemezsen başka bir zaman sana gelmek istiyorlar" dedi.. Bende hem kv yi kırmamak hem de daha sonra misafir ağırlama derdim olmasın diye tamam gelirim dedim..
Bu arada bahsedilen arkadaşlarını bende tanıyorum ama tahmin edersiniz ki o yaştaki kadınlarla bir arkadaşlığım yok..
Neyse gittim.. Sıkıla sıkıla kahve içiyorum bunlar muhabbet ediyor bende arada burada takılıp arada onlara katılıyorum..
Bunların bi arkadaşı var, kocası bunu bir yıldır aldatıyor hem de böyle ev tutmalı metres yapmış diğer kadını.. Ben sadece dinliyorum bu arada.. Birisi "akıllı olsaydı kocasını bırakmazdı o kadına" diyor diğerleri başıyla onaylıyor.. Diğeri "hemen boşanmak da nedir, kaç yaşında çocukları var" diyor.. O sırada benimki " kadın dediğin mücadele edecek, yuvasını kurtaracak biraz akıllı olacak, erkeği çekip çevirecek" demesin mi
Bende istem dışı diyemeyeceğim gayet istekli olarak ve şok içinde " Yok artık" dedim.. Kv bana dönüp " bana mı dedin" dedi. Bende evet sana dedim diye cevap verdim.. "noldu beğenmedin mi kızım, yanlış mı söylüyorum şimdi x seni aldatsa kocanı o or... puya mı bırakacaksın" dedi..
Ona dönüp, x beni aldattıktan sonra kimle olduğunun benim için hiç önemi yok dedim. Arkadaşlarına dönüp "yeni yetmeler böyle işte okuduk iş sahibi olduk diye hemen boşanma peşinde, artık yuvalar kolay dağılıyor, kadın dediğin............" gerisini yazmıyorum işte anladınız başta dediği şeylere benzer şeyler..
Sonra dedim ki aynı şeyi ben yapsam oğluna der misin mücadele et yuvan için, çocuğun var karını o adama bırakma diye.. Bana" sen öyle biri değilsin "diyor yani senin oğlun öyle bir adam mı ki bana bunu söylüyorsun o zaman dedim.. Uzun uzun anlatmıcam ama işte özetle diyor ki erkeklerin nefsi kadınlardan çok.. Yani" erkektir yapar " muhabbeti..
O arada işte bana anlatıyor güya nasihat ediyor kocaya sahip çıkılmalı falan. Bende dedim niye senin oğlun bulunmaz hint kumaşı mı ki asla onu kaybetmemeliyim?
Sonrası biraz aynı muhabbet derken konu kapandı gayet iyi devam ettik.. Sinir oldum ama uzatmadım o da hiçbirşey yokmuş gibi davrandı.. Misafirler gitti kapıdan uğurladık başladı ağlamaya
Eşim de geldi o sırada olayı anlatıyor ama bi taraftan hıçkıra hıçkıra ağlıyor.. Özetle ben onu küçük düşürmüşüm arkadaşlarına karşı.. Eşim de şaşkın tabi "anne Allah aşkına bende Black sana birşey yaptı sandım neden bu kadar ağlıyorsun" dedi.. Arada bana da bakıyor birşey de diye ama ne diyeyim?? Ne diyebilirim ki..
Sonra kurtarıcı prensesim uyandı ağlamaya başladı hemen kaçtım.. Annesi eşimle de konuşmuyor benle de.. "siz evinize gidin dedi" bizde evimize geldik..
Eşim yolda biraz güldü ama sonra "annem öyle çocuk gibi ağladı ya gerçekten üzüldüm, niye böyle yaptı bu kadar" dedi.. Eşim arıyor açmıyor. Babasını aradı gelmedi telefona..
Eşimde sen ara anne böyle yapma sadece fikrimi söylemiştim de diyor ama niye arayayım ki?? Ya da arasam mı ki?? Arasam da ne dicem bilmiyorum..??
kız sen onun biricik oğluna nasıl bulunmaz hint kulaşımı dersin aaaaaa çok ayıp millet ne der şimdi arkasından:)Kızlar inanılmaz şaşkın ve şok içinde hala olay sıcaklığını korurken yazıyorum bunu sizlere..
Anneanne ve dede ile benim 50 li yaşların başında olan kayınvalideyi bir tutamıyorum.. Benim anneannem ya da dedem dese katılmam ama ses çıkarmam. Onlar o şekilde kafayı yaşıyor ona göre hayatlarını sürdürüyor derim ama benim kayınvalide kendi kızına gelince mangalda kül bırakmazken benim yanımda böyle saçma sapan birşeyi konuşması çok itici.. Üstelik benim kızım böyle bir zihniyetle iç içe büyüyecekben de sizin gibi düşünüyorum ama yaşlı başlı insanlara laf anlatmak onların fikrini değiştirmez. insanların içinde hoş olmamış.
bakmayın siz o arkadaşlarıyla konuşurken öyle demiş olabilir ama başınıza gelse bu kadar kolay konuşur mu bilmiyorum. erkek annelerinde maalesef böyle bir saçmalık görüyorum açıkçası ben. benim dayım çok eskiden 3-4 senelik sevgilisini, başka şehirdeki bir kızla olan mesajlaşmaları yüzünden kaybetmişti. aile ikiye bölünmüştü resmen hiç unutmuyorum. annemle teyzem dayımı suçlu bulup kızı haklı buldular, bırakmakla iyi yapmış akıllı kızmış neden affetsin ki demişlerdi. anneannem ne var bi hatadır olmuş, affetse ölür mü oğlum perişan oldu üzüntüden, moduna girmişti. ha dayım sonra o kızın peşinden çok koştu ama nafile. çabaları yersiz kalınca dayım da işin peşini bırakmıştı, bir de dedem utanmadan boşver oğlum seninle gurur duyuyorum, koşma daha faza peşinden demez mi... allahım gurur duyulacak ne var senin oğlun bir hiç uğruna hayatının aşkını kaybetti. rezil rezil şeyler ya. kafalar değişmiyor.
Çok doğru.. Zaten beni tanımayan bir kadın değil.. Bu konuda fikrimi bilmeyecek kadar duyarsız bir insanda değildir kendisi..sadece orada istediğim gibi konuşurum havasına girip bi de bana oğlu aldatsa şunu şunu yapacaksın sen kadınsın bilmem ne diyor.. Ben birşey deyince küçük düşürmüş oluyorum. Ama o insanların içinde bana fikrimi bile bile şöyle yapacaksın böyle yapacaksın derken beni küçük düşürmüş olmuyor bende ağlayıp sızlansaydım "ne dedim ki buna ne oluyor derdi eminim.Ya en iyi kaynana da sonuçta kaynana yani. Asla ama asla kızı gibi olamazsın. Benim kayınvalidem de dünya iyisidir bir dediğimi iki yapmaz, kızım yok sen benim kızımsın der, öyle de hissettirir amaaaa oğluyla bir kavgamız olsa yine de oğlunu tutar. Sen yarın bi gün boşanma aşamasına gelsen oğluyla gör bak nasıl eteğindeki taşları bir bir döker, cak cak cak içinde tuttuğu ne varsa söyler. Ufacık bir çatlamaya bakar.
Eğer beni o kadar insanın içine soksa, bir konu varsa tabiki ben de sohbete dahil olur fikrimi söylerim. Saksı niyetine mi davet etti yani. Hizmet yap çocuğu sevsinler otur köşede sessiz sakin, bam teline bassınlar yine de sus. Asla katılmıyorum. Zaten nefret ediyorum şu kızım sana söylüyorum gelinim sen anla muhabbetlerinden. Kayınvalidem öyle alttan alttan işlemeye çalışırsa ben de kendi fikrimi söylerim, kimse kusura bakmasın. Eğer rezil olmak olarak görüyorsa benim düşüncelerimi, o zaman o topa hiç girmemeli kayınvalidem. Sonuçta beni ve düşüncelerimi illaki biliyordur. Açtırma kutuyu söyletme kötüyü.
illaki aranız düzelir ama bundan sonra sen de ona göre davranırsın, bunlar unutulcak şeyler değil. Yok gelin olarak almazdım falan. Yemin ediyorum sinir oldum sana teyze.
Hiç ses yok.. Eşim yine aradı dün 3. Kez bakmadı. Bemde henüz aramadım. Eşimde bekle biraz arama şimdi boşver dedi. Beklemedeyiz bakalım ne olacak..Bir gelişme var mı?
bayram geliyor yakında o zaman görüşürsünüz :)Hiç ses yok.. Eşim yine aradı dün 3. Kez bakmadı. Bemde henüz aramadım. Eşimde bekle biraz arama şimdi boşver dedi. Beklemedeyiz bakalım ne olacak..
Ya zaten küs kalma şansımız yok.. Uzak bir insan olsa tamam da eşimin annesi sonuçta.. Ama bilseydim almazdım onu falan da demiş bakalım ne olacak..bayram geliyor yakında o zaman görüşürsünüz :)
bence de olmamış ama yaa yani ben olsam bende konuşurum da sizin üslup sert olmuş sanki
Peki size yapılınca zorunuza gidiyorsa siz nedenYa ben bunu sizlerle paylaşırken sadece olanı anlatmak ve sonrası için ne yapabilirim diye fikir almak istemiştim.
Sizler elbette ki ortada bir sıkıntı, bir yanlış varsa onu da söyleyersiniz.. Söyledikleriniz bana göre doğru olur ya da yanlış olur bu önemli değil de sizin bu çirkin üslubunuz?? Karşınızda sizin çocuğunuz varmışcasına "size mi düştü fikir söylemek, fikrini arkadaşlarınla paylaşırsınız" falan???????
Pardon da size mi düştü benim fikirlerimi nerede paylaşacağım, ne yapacağım?? Kendinize gelin bence.. Çocuk azarlar gibi
hanımefendi burası bir forum. herkes kendi fikrini söyler siz ortaya bir konu atmışsınız benim fikrim bu. Karşı fikirleri duymak sizi neden rahatsız ediyor? Hemde sizin üslubunuz çok çirkin “çocuk azarlar gibi” tavrınız çok çirkin çocukları neden azarlayalım hanımefendi siz evde çocuk mu azarlıyorsunuz? Çocuklar baş tacı. Pardon da benim fikirlerimi nerede söyleyeceğim size mi düştü? Siz kendinize gelin yaptığınız hareket hakkında yorum kabul etmiyorsanız forum sitesinde ne işiniz var . Kendinize gelin bence …Ya ben bunu sizlerle paylaşırken sadece olanı anlatmak ve sonrası için ne yapabilirim diye fikir almak istemiştim.
Sizler elbette ki ortada bir sıkıntı, bir yanlış varsa onu da söyleyersiniz.. Söyledikleriniz bana göre doğru olur ya da yanlış olur bu önemli değil de sizin bu çirkin üslubunuz?? Karşınızda sizin çocuğunuz varmışcasına "size mi düştü fikir söylemek, fikrini arkadaşlarınla paylaşırsınız" falan???????
Pardon da size mi düştü benim fikirlerimi nerede paylaşacağım, ne yapacağım?? Kendinize gelin bence.. Çocuk azarlar gibi
Soylediklerine aynen katiliyorum. Iyi demissinde. Sinir oluyorum bu sohbetlerden. Kadin kadini eziyorKızlar inanılmaz şaşkın ve şok içinde hala olay sıcaklığını korurken yazıyorum bunu sizlere..
Özür dilemek için değil de küs kalmamak adına nornal bir şekilde arayıp konuşacağım ama açıkçası sinirliyim ona.. Eşime bilsem almazdım bunu demişSoylediklerine aynen katiliyorum. Iyi demissinde. Sinir oluyorum bu sohbetlerden. Kadin kadini eziyor
ama kaynanani bence ara gonlunu al. O yastakiler ne desende anlamiyor