İlk insanlar kadın için öldürmüş

husel

er:)
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2007
1.849
18
46
Bilimciler neolitik çağda yaşayan insan kabilelerinin eşya ya da gıdadan ziyade ‘kadın çalmak’ için komşu kabilelere baskın düzenleyip katliam yaptıklarını ortaya çıkardı. 7 bin yıllık toplu iskeletlerin bulunduğu toplu mezarları inceleyen Durham Üniversitesi araştırma görevlileri, bu mezarlardan bazılarında sadece erkek ve çocukların bulunduğuna dikkat çekiyor.

Antiquity dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, kadın iskeletlerine rastlanmayan toplu mezarların sıklığı, birbirine komşu kabilelerin zaman zaman ‘kadın’ çalmak için diğer kabileye saldırdığını ortaya koyuyor. Bilimciler, başka amaçlarla yapılan saldırılarda bile kadınlara fazla dokunulmadığı ve ‘ganimet’ olarak elde tutulduğu yorumunu yapıyor.

neolitikkadin_354x180.jpg

Bilim ekibi, Almanya’nın Talheim kenti yakınlarında 1980’lerde ortaya çıkarılmış 34 iskeleti yeni teknolojiler kullanarak tekrar analiz etmiş. Bulgular, gruptaki bazı iskeletlerin benzer şekilde, kafalarına baltayla vurularak öldürülmüş olduğunu ve bunların arasında kadın iskeletine fazla rastlanmadığını gösteriyor. Farklı toplu mezarlarda da benzer manzaranın sıkça rastlandığını belirten Durham Üniversitesi Antropoloji bölümü üyesi Dr. Alex Bentley’e göre, o tarihlerde kaynak ve gıda sıkıntısı yaşanmayan Orta Avrupa’da bu tür katliamlar ancak ‘kadın çalmak’ ve bu yolla kendi kabilelerinin nüfusunu arttırmaya çalışmak için yapılmış olabilir.
(Antiquity, BBC)

zaten habil ve kabil kardeşlerde kadın yüzünden kavga etmişlerdi

zaten habil ve kabil kardeşlerde kadın yüzünden kavga etmişlerdi

ciddimisin ben bunu böyle bilmiyordum daha çok biri birini çok kıskandığı için sürekli bu yüzden kavga ettiklerini ve en sonunda kıskanç olan kardeşin dayanamayıp öldürdüğünü biliyordum ama kadın mevzusunu hiç duymadım bana özelden biras anlatırmısın

ciddimisin ben bunu böyle bilmiyordum daha çok biri birini çok kıskandığı için sürekli bu yüzden kavga ettiklerini ve en sonunda kıskanç olan kardeşin dayanamayıp öldürdüğünü biliyordum ama kadın mevzusunu hiç duymadım bana özelden biras anlatırmısın

evet bende öyle biliyorum:uhm:

kısaknçlığın asıl nedeni gene kadındı arkadaşlar a.s
hz.ademin ilk çocukları ikizler halinde doğuyordu ve ikizler birbirleriyle kardeş sayılıp diğer ikiz eşleriyle evleniyordu
ancak kabil kendi kardeşiyle evlenmek ister habilin onu haketmediğini düşünür ve bunun için bir adak bağışlar ancak adağı allah tarafından kabul olmaz
o da bunun üzerine iyice artan kıskançlığı ile kardeşi kabilin canına kıyar
yani olayın temeli gene kadına bağlı

ikizler kardes sayilmiyormu onu anlamadim ben?

ikizler kardeş sayılıor tabiki aynı karıdan aynı anda çıktıkları için. ilk insanlar olan havva ve adem peygamberin hep ikiz çocukları olurmuş ve biri kız diğeri de erkek olurmuş hep. ikizler birbirleriyle değil diğer önce ya da sonra doğanlarla evlenirlermiş kend ikiziyle evlenmek günahmış heralde sonuçta Allahtan gelen emir bu. ama Akal habilin ikizini beğenmemiş ve neden o güzeliyle evlenior diyip habil i öldürmüş kendi ikizini alıp kaçırmış ve bu nesil lanetli olmuş yani kabilin nesli lanetli bir nesil

arkadaşlar konu dışı olacak ama en büyük safsatalardan biri de bu. Hz. Ademle Hz. Havvanın ne ikiz çocukları olur ne de bunlar birbirleriyle evlenirler, çapraz bile olsa.
ayette de zaten ilk yaratılmışlar olarak geçer Hz. Adem ve Hz. Havva. yani ilk yaratılan insanlar onlardır, ama tek yaratılanlar onlar değildir. ensest ilişki İslamen yasaktır, her devirde ve her zamanda.
habil ve kabil ise evlenmek istedikleri kız kardeşleri için değil, adakları yüzünden birbirlerini kıskanmaları sonucunda kavga ederler ve kabil habili öldürür.
kız kardeşleri yüzünden birbirlerine düşmeleri hikayesi incilde geçer, hatta ardından gelen ayette de kadının erkekleri nasıl birbirine düşürdüğü, fitne çıkarıcı olduğundan bahseder.

ah ah o zaman bile bugünkünden dha değerliymişiz. bizimkiler okusunda utansınlar.
valla içlendim şimdi ya...

vay bee o zamanlar kadınlar ganimetten sayılıyormuş arkadaşlar, şimdi çogu yerde beş kuruşluk değer bile verilmiyor ne acı...

kısaknçlığın asıl nedeni gene kadındı arkadaşlar a.s
hz.ademin ilk çocukları ikizler halinde doğuyordu ve ikizler birbirleriyle kardeş sayılıp diğer ikiz eşleriyle evleniyordu
ancak kabil kendi kardeşiyle evlenmek ister habilin onu haketmediğini düşünür ve bunun için bir adak bağışlar ancak adağı allah tarafından kabul olmaz
o da bunun üzerine iyice artan kıskançlığı ile kardeşi kabilin canına kıyar
yani olayın temeli gene kadına bağlı

dorusu bu bende ılk bırbırnı kıskandıgı ııcn zannedıyodum ama kıtaplarını okuyınca gercegın kadın olduklarını ogrendımmsüprizzzzz

X