- 27 Ekim 2020
- 10
- 2
- 1
- 22
- Konu Sahibi Ankarask06
-
Doğum kontrol ve ertesi gün hapları hormon içerikli haplar sizin için en sağlıklısı prezervatif olur diye düşünüyorumArkadaşlar merhaba
ben 2 gün önce ilk cinsel ilişkimi yaşadım ilişki esnasında kanamam olmadı ancak bugün bi kanama daha doğrusu lekelenme tarzı bi şey oldu biraz endişelendim bu normal mi?
Prezervatif haricinde nasıl korunabilirim? doğum kontrol ve ertesi gün hapı kullanan varsa aydınlatırsa çok mutlu olurum
Teşekkürler
öneriniz için çok teşekkür ederim dikkate alacağım peki kanamayla ilgili bi bilginiz var mı?Doğum kontrol ve ertesi gün hapları hormon içerikli haplar sizin için en sağlıklısı prezervatif olur diye düşünüyorum
İlk ilişki sonrası normal geldi bana adet döngünüzü takip edin yumurtlama günlerine dikkat edin bi sıkıntı olmaz umarımöneriniz için çok teşekkür ederim dikkate alacağım peki kanamayla ilgili bi bilginiz var mı?
çok sağolun çünkü endişelendim kanama oluncaİlk ilişki sonrası normal geldi bana adet döngünüzü takip edin yumurtlama günlerine dikkat edin bi sıkıntı olmaz umarım
Korunduysanız ve yumurtlama gününüze denk gelmediyse problem yoktur benceçok sağolun çünkü endişelendim kanama olunca
evet ilk ilişkimdi. ilişki esnasında kanama olmadı 2 gün sonrasında olunca telaşlandımKanamanız normal çünkü ilk ilişki olduğunu söylemişsiniz .. Tabi bunun günlerce sürmemesi gerekli sürekli devamı gelirse muayene olmalısınız bir sorun belirtisi olabilir..
Onun haricinde ertesi gün hapı bir korunma yöntemi değildir..Korumasız ilişkiden sonra kullanılan ya da bazı tıbbi müdahalelerden önce kullanılan bir hap..Yani sürekli ilişkiden sonra bu hapı kullanmanız doğru olmayacaktır.. Ayrıca doğum kontrol hapını da yine doktor muayenesi sonrası almanız gerekiyor.. Bazı testler yapıyor doktorunuz size uygunsa kullanacağınız hapı söylüyor ama doktorlar herkese önermiyor bu hapı..Ayrıca bende doğum kontrol haplarından yana değilim açıkçası.. Hormonları dengesizleştirdiğini duymuştum.. Çocuk sahibi olma süresini uzattığını duydum falan.. Ama bunlar daha çok eskidenmiş eski haplar öyleymiş ama yine de ben kullanmıyorum kullanmadım ne bilim yaaa
korunduk yumurtlama günüme denk gelip gelmediğini bilmiyorum maalesef ki düzenli bir adet döngüm yok yerleşme kanaması diye bir şey okudum o beni telaşlandırdı sorun olmaz umarımKorunduysanız ve yumurtlama gününüze denk gelmediyse problem yoktur bence
Yerleşme kanaması genelde adete denk gelen tarihlerde olur adet olacakmış sanılırkorunduk yumurtlama günüme denk gelip gelmediğini bilmiyorum maalesef ki düzenli bir adet döngüm yok yerleşme kanaması diye bir şey okudum o beni telaşlandırdı sorun olmaz umarım
Yerleşme kanaması çok farklı birşey canım alakası yok yani.. İlişki esnasında da kan gelmemesi normal.. Sonradan gelmesi de normal.. Sıkıntı yok yanievet ilk ilişkimdi. ilişki esnasında kanama olmadı 2 gün sonrasında olunca telaşlandım
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bi bildiğiniz var ki söylüyorsunuzinternette yerleşme kanaması diye bir şey okudum o yüzden kanamayla alakalı olarak telaş oldum
ohh içim rahatladı tecrübesizlik :)Yerleşme kanaması çok farklı birşey canım alakası yok yani.. İlişki esnasında da kan gelmemesi normal.. Sonradan gelmesi de normal.. Sıkıntı yok yani
teşekkürler içim çok rahatladı iyi geceler dilerimYerleşme kanaması genelde adete denk gelen tarihlerde olur adet olacakmış sanılır
İyi gecelerteşekkürler içim çok rahatladı iyi geceler dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?