ilk günlerde süt gelmezse?

angel_03

MİRAY'ım
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2009
60
1
86
40
Tokat
merhabalar henüz anne olmadım ama bikaç hafta içinde inş o zevki tadacağım. emzirme hakkında araştırma yaparken heryerde "Doğumdan sonra 1-2 gün süt gelmese bile mamaya geçilmemeli, biberon verilmemeli, bebek emzirilmelidir." diyor. bebeklerin 3 günlük besin stoklarıyla dogduklarınıda biliyorum fakat çevremde ki herkes süt gelene kadar mama vermem gerekebileceğini bir yandanda emzirmem gerektiğini söylüyor bu konuda tecrübeleriniz paylaşırmısınız? yani ilk günler sütüm inmezse baska birşeyler vermelimiyim yoksa sabredip emzirmeye çalışarak devammı etmeliyim?

bence ek vermeden emzirmeye devam etmelisin canım..çünkü ne kadar çok emzirirsen,sütün o kadar çabuk gelecektir.. biberon kullanacak olursan,biberondan mamayı çekmek bebeğe daha kolay gelecektir..ee bu kolaylıkla karnı doyarsa,senin emzirmeni reddedebilir çünkü bebeği emzirirken müthiş efor sarfediyor.. çenesi yoruluyor,dinlenmeye alıyor kendini.. ter su içinde kalıyor.. haliyle kolaya alışmasın,annesinin mucize sütünden faydalansın..dolayısıyla sen emzirmeye çalış canım Allahım sağlıkla kucağına aldırsın bebeğini.. ne tatlı heyecanın vardır şimdii senin

benım bebegım suan 2.haftasında ve daha buhafta emmeye basladı mama verme dıyenlerı anlamıyorum bırakım aclıktanmı ölsün hastanede bıle mama verdıler sekerı duser sarılıgı artar dıye.ben eve gelınce aptamıl 1 den bırkac defa 30 cc kasıkla verıyordum.tabı arada emzırmeye calısıyordum.sımdı emmeye alıstı sutumde gelıyor mama sadece gece yatmadan 1 kere verıyorum sutum cogalınca onuda vermıycem .her bebek farklıdır kımısı hemen alır kımısı benımkı gıbı anca 1haftada emer ...yınede tercıh senın benım gonlum elvermedı aclıktan aglamasına,alıstıgı falanda yok mamaya...

bebek doğduktan sonra 2 saat arayla mutlaka beslenmelidir. benim ilk yeğenimde hemşireler uyarmıştı bebk aç kalırsa sarılık olurmuş aman dikkat et. yengenim iki bebeğindede hemen sütü gelmedi ve biberonla mama verdik. zaten hemşireler hemen getiriyorlar mamayı merak etme. ilk önce bebğini emzir boşta olsa emzir o emdikçe sütün gelmeye başlayacak sakin ve sabırlı ol sadece.

tabiki ilk önce anne sütü ama gerçektende doğumdan hemen sonra gelmiyo süt. bebek emiyo ama onun kuvveti ne kadarki yetmiyo tabi yeterince çekemeyince de sütün gelmesi gecikiyo.bu arada süt gelmeyince bebekte emmeyi reddediyo.böle bi kısır döngü yani.sonuçta başta emdiği kadar emsin gelmese de.sonra hastanede 6 saatte bir mama veriyorlar çünkü yenidoğan sarılığı artıyo aç kalınca.ama biberona alışmasın derseniz kaşık biberon kullanın.biraz zor tabi dökülüyo çocuk rahat yiyemiyo falan bi de daha çok gaz yutuyo.tercih sizin.benim yeğenimin bebeği 1 gece sarılıktan dolayı hastanede kaldı.orda 1 gecede alıştı biberona almadı memeyi kız 7 ay sütünü makineyle 2 saatte bir sağıp biberonla verdi ama sonuçta sırf anne sütünü almış oldu.anne zorlanıyo bu durumda ama fedakarlık bize düşüyo.en başta çocuk sırf biberona alışmasın diye gelmeyen memede ısrar etmenin alemi yok aç kalıyo çocuk.bu arada hastanelerde süt sağma makinaları oluyo onları kullanabilirsiniz.biz sonrasında eve de kiraladık hastanedekilerden.faydası oluyo.ya da bazı markaların elektrikli süt sağma makinaları var onlardan satın alabilirsiniz.yeğenim her gittiği yerde priz arardı.yanında taşıyordu.

Son düzenleme:
dogum sezeryan olursa süt biraz daha geç gelebiliyo ama geliyo mutlaka..sen gelmiyo falan diye düşünme geliyo..ilk süt agız sütüydü galiba o çok önemli..onun için süt olsada olmasada sen 1- 1,5 saatte bir bebişini memende tut mutlaka..hemşireler bebegede sanada ögretiyo nasıl tutacagını..mama içinde ilk başlarda mecbur mama veriliyo açlıktan sarılık kan şekerinin düşmesi gibi şeyler olmasın diye..alışmasından da korkma bence hemen alışmaz biberona..3 gün kadar sürekli uyuyolar zaten:) hala karnında zannediyo kendini:) başlarda doyuracak kadar süt zaten gelmiyo önce emzireceksin 20-30 cc kadar mamayla mecburen karnını doyuracaksın..benim kızda 5. günden sonra mama işi bitmişti bidaha hiç mama yemedi ve 13,5 ay kesintisiz emdi..bide sen şimdiden lansinoh un gögus ucu kreminden al ve uçlarına sür..eger kullanmıyosan hala başla bi an önce..ama uçlarını çok uyarmadan sür dogumu bile başlatabiliyomus fazla uyarmak...güzel doğumlar bool sütlü günler ve saglıklı topaç gibi bebişini kucagına almanı dilerim :)

doğrusu ben çok çok zorda kalınmadıkça mama verilmesi taraftarı değilim. zira hastanede bebişim ilk gün ememeyince şekeri düşecek deyip mama vermek istedi hemşireler. ben de sağmak istediğimi ve sağdığım o ilk sütü vermek istediğimi söyledim. hem o ilk süt (sarımsı bir su) çok faydalı. eğer böyle halledemezsek mamayı düşünürüz dedim. öyle de yaptık ve çok şükür halloldu. mama vermemiş oldular. zaten bir iki damla ilk gün için. sonraki gün de bebeğim daha güçlü davrandı ve tuttu memeyi.

çook tşk ederim cevaplarınız için.en iyisi ben dogum çantama bir tane biberon ekliyim ne olur ne olmaz. ama sık sıkta emzireyim gelmese bile sütüm.

Ben de sezeryanla doğum yaptım ve hemen çıkınca emzirdim bebeğimi, süt de geldi çok şükür... ilk 1-2 saat bebeğinizi emzirmek çok önemli sarılık olmaması için...

Sütüm tam anlamıyla 3.günü gelmişdi. Doğduğun gün hiç emmedi gibi bişey hem sütüm daha yoktu hemde kızım hep uyuyordu. Hastanede mecbur mama verdik yoksa kan şekeri düşüyordu ama biz kaşıkla verdik mamayı. Eve gelince de 2 gün bi kaça kez kaşıkla mama verdik. Vermeseydik hem kan şekeri düşücekti hem de daha çok sarılık olucaktı ama bıkmadan usanmadan emzirdim. Mama verme ne demek süt yoksa mecbur mamam vericeksin bebek hem aç kalır hemde Allah korusun kan şekeri düşer

bebeğin kan şekerinin düşmesi basit bir olay gibi algılanmasın.minicik yavrunuzu elinizden alıp da küvöze koyduklarında,mini mini ellerine serum bağladıklarında neler neler yaşıyor insan...
3 günlük stokla doğan bebekler burda yok anlaşılan.ben dahil pek çok tanıdığımın bebeği açlıktan küvözde kaldı.diretmeye hiç gerek yok.önce bebeğini emzirirsin,sonra azar azar mama verirsin.bence bir tane pompa edin mutlaka,bebeğin mama içer de uyursa o arada sütünü sağarsın sütün daha çabuk gelir.bunları bana da önce bir söyleyen olsaydı keşke,malesef yaşayarak ve gecikmeli öğrendim.sezeryanda nadiren hemen süt geliyor.benim 4. gün geldi o da tek göğsümden.çok az mama verdik,öyle saatli ölçülü falan değil.neticede minicik bebeğim delik deşik oldu,serumlar,kan almalar...vs
Allah hayırlı ,kolay doğumlar versin.bence doğum çantanda bir tane mama,tercihe bağlı biberon veya kaşık bulundur.ve bir de pompa:))

bebek dogduktan sonra 24 saatte ancak acıkırmiş.. bende dogum yaptım.. 2 gun sütum çok az geldı.. ama pes etmedım.. ve mama da vermedım.. ısrarla emzırdım, emdıkçe süt şukur geldı.. ve ilk 7 ay sadece anne sutu verdım.. sarılık vs olmadı. bıraz abartıyorlar hemşıreler..

hemrA,
sen şanslıymışsın ne güzel.yalnız hemşireler abartıyor kısmına katılmıyorum.demek ki her bebeğin gücü aynı değil.bana mama verdirmedi hemşireler,onlara göstermeden azar azar vermeme rağmen yine de olanlar oldu.benim bebeğim bir sürü eziyet çekti.
varlık içinde yokluk çektirmeye gerek yok.

Bende abartıyor kısmına katılmıyorum. Benim kızım da sarılık oldu Allah a çok şükür fazla yükselmedi. Neden mamaya öcü gibi bakılıyor anlamıyorum hiç anne sütü almayıp mama ile büyüyen bebekler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…