İlk günden son güne...Ameliyat olacaklara!:)

burnburn

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2013
29
1
Evet kızlar burun estetiği konusunda herkes çok heyecanlı çok panik doğal olarak:) bende ameliyat olacaklara bilgilendirme amaçlı olarak ilk günümden son günüme kadar yaşadıklarımı aktarmak istiyorum.Çünkü ameliyat olmadan önce herkes gibi bende kk daki herşeyi okuyordum ve insan,diğerlerinin deneyimlerini okudukça rahatlıyor:)
İlk gün(27.02.13),doğal olarak çok heyecanlıydım,korkuyordum.2 senedir bu ameliyatı olmak istediğim aklımdan uçup gitmişti,odada beklerken daha çok geriliyordum.Neyse hemşire geldi damar yolu açtı,mavi elbiseyi giydirdi filan.Bi süre sonra beni aldılar ameliyathaneye hayatımın en adrenalin dolu anlarını yaşadım diyebilirim.İnsan o hastane ameliyathane psikolojisinden dolayı çok fazla geriliyor.Ancak her seferinde bu burundan dolayı ne kadar çok dalga konusu oldugumu,artık değişmek istediğimi,laz burnu gibi bi buruna sahip olmak istemediğimi ve kararlı oldugumu kendıme hatırlattım.Ben böyle beyin fırtınaları yaparken :) narkozu yedim.boğazım yanıyo dedim en son hemşireye ve küt gittim.:)
1.5 saat sonra hadi uyaan hadi uyaaan diye bağıran bi kaç kadın sesi duydum.Ancak kendime gelmem baya zaman almış.Ağlamışım acıyo filan demişim burnuma dokunuyomuşum sürekli:)tirtir titriyormuşum,babamın elini tutmuşum o zaman ayılmaya baslamısım. narkoz sarhoşluğu çok fenaymış:)
Neyse kendime geldim aynaya baktım gözkapaklarıma doğru siyahlıklar oluşmuştu.Önceden morarma ile ilgili bilgi sahibi oldugum için tedirgin olmadım.2-3 saat sonra hastaneden taburcu oldum.Burnum hiç ama hiç ağrımadı.Tek sıkıntı tamponlardan dolayı ağızdan nefes alıyor olmak ve bu nedenle bogazımın kurumasıydı.Bi de ilk gün sadece çorba içebildim.
İkinci gün,morluklar ve şişlikler inanılmaz arttı.Benim hassaslıgımdan mı doktorun elinden mi kaynaklı bilemiyorum ama kendimi tanıyamadım.Kendi kendime imkanı yok geçmez bunlar napıcam ben diye üzülüp durdum.En sonunda bı daha aynaya bakmamaya karar verdim.Burdaki herkes endişeli bu konuda ama korkmayın cidden geçiyormuş:)
Üçüncü gün,hastaneye gittim,tamponlar alındı.Silikon oldukları için hiçbi ağrı sızı yok,en korktugum şeylerden biriydi tampon..acı 0.Deniz suyu,arnical krem ve yağlı bi burun damlası verildi.her gun duzenlı olarak uyguladım.
Sonraki günlerde morluklar ve şişlikler hızla gitmeye başladı.Şuan 8.günüm yarı yarıya azaldı.Kalanların da renkleri açıldı,sarardı.Arnical krem çok iyi geliyor.Burun tıkanıklığı ise gitmiyor malesefki.Sürekli bir doluluk hissi var sanki sümkürsem rahatlıcakmıiım gibi ancak sümkürmek yasak ne yazıkki :) Yani bu ilk bir hafta boyunca aralarda sızlama dısında hiç ağrım olmadı diyebilirim.Tek sıkıntı burundan nefes alamamak.
Yarın alçım çıkacak dikişler alınacak,onun nasıl oldugunu da buraya aktaracağım....
KKya giremedim k.bakmayın arkadaşlar yazmaya devam ediyorum:) 2gun once dikişler alındı ve alçı çıktı.Size önerim alçı ve dikiş oldugu sure boyunca burnunuzu iyice temizleyin ben her ne kadar denız suyu kullansam da canım tatlı oldugu için kurumuş kanları filan iyice temizleyemedim sadece hafifçe siliyodum hiç dokunmadım.Tabi onlarda 1hafta boyunca birikmiş orada.Doktorum baya bi uğraştı o kurumuş kanları temizliycem diye...Onlar biraz canımı acıttı tabi.Dikişlerde acı olmadı diyebilirim zaten burun ucumu hissetmediğim için ordaki dikişlerde hiç acı duymadım,yanlardakilerde sinek ısırığı gibiydi.Yani dikiş ve alçı kısmında da korkulacak bir şey yokmuş:)
Onlar hallolunca doktor burnumu sildi eliyle yokladı filan orda baya ağrıdı sanırım hassas oldugu ıcın.Ben burnuma bakmayı düşünmedim şiş oldugu ıcın moralimi bozmayayım dedimo nedenle doktora birşey söylemedim ama Hemşire,hocam çok güzel olmuş bi baksın dedi:)o oyle deyince bende merak ettim baktım aynaya ve cidden çok tuhaftıı :) hayatımın en garip anlarından biriydi sanki başka biri olmuşum gibi :) eski burnum büyük ve geniş oldugu ıcın yeni burnumun şiş hali bile eskisinden küçüktü bu nedenle hoşuma gitti diyebilirim.Burun sırtının inceldiği belli oluyordu.Profilden de kemerli ve düşük bir burun yerine kalkık bir burnum vardı:)
Sonrasında doktor burnumu güzelce bantladı sardı sarmaladı eve gönderdi..Perşembe günü gideceğim bantlar çıkarılacak.
Söylediğim gibi eski burnum yüzüme göre büyük olduğu için,bu burnumun şişken bile küçük ve kalkık olması bana yetti.Zaten burnumun yüzüme yakışır bir burun olması dışında özel olarak orası şöyle olsun şurası böyle olsun gibi ayrıntılı isteklerim yoktu..Bu nedenle baya beğendim:)
10.günüm,morluklarım tamamen geçti diyebilirim(sadece sol gözümün üstünde biraz kaldı arnica kullanmaya devam ediyorum)şişlikler çok çok azaldı.
Şuanda beni rahatsız eden şişliklerimin baya azalmasına rağmen yanaklarımla burnum arasındaki kısım çok şiş.Oraları elleyince inanılmaz ağrıyor.Oradaki şişliklerin de bi an önce geçmesini diliyorum...

Son düzenleme:
benimde 14. günüm .. Baya arza çıkardım hastanede dikişlerin yarısını alabildi doktorlar gerisini evde kendim çıakrdım kanadı tabi baya şimdilik yandan iyi burun ucu şiş baya bakalım bekelyip göricez :)

Bu konu süper olmuş, bir kişi baştan sona anlatıp bir de foto koysa tamam :) sizlerin de fotolarını ve sonraki günlerdeki yorumlarınızı bekliyorum merakla...özellikle tam sizin dönemlerinizde ( alçı çıktıktan sonra ) genelde herkes ilk görümünden çok şikayetçi (iafdem bozuldu, kaşların arası açıldı, tavayla vurulmuş gibi, ucu top gibi vs...) , ama sonra düzeliyormuş...sizde durum nedir ? Bilgi verirseniz çok faydalı olur. Ben de nisanda olmayı düşünüyorum ama hala korkuyorum... :KK43:

Güzel konu olmuş bugün benim de 14. günüm, 7. günde alçı alındı yerine strip bant yapıştırdı doktor, bugünse bantlar alındı. Bantlar alınınca burnumdaki şişlik belli oldu. Düz bakınca sanki burnum üçgen ve çok kalın duruyor, profilden de aynı şekilde şişkinlik var ama çok belli değil yandan bakınca. Tek sıkıntı şişlikler şu an. Bir de yukrıdan aşağıya doğru hafif bastırarak masaj yapmam gerektiğini söyledi, şişlikler daha çabuk inermiş, görücez bakalım

Bu konu süper olmuş, bir kişi baştan sona anlatıp bir de foto koysa tamam :) sizlerin de fotolarını ve sonraki günlerdeki yorumlarınızı bekliyorum merakla...özellikle tam sizin dönemlerinizde ( alçı çıktıktan sonra ) genelde herkes ilk görümünden çok şikayetçi (iafdem bozuldu, kaşların arası açıldı, tavayla vurulmuş gibi, ucu top gibi vs...) , ama sonra düzeliyormuş...sizde durum nedir ? Bilgi verirseniz çok faydalı olur. Ben de nisanda olmayı düşünüyorum ama hala korkuyorum... :KK43:
bantlarımda çıkınca foto koyacağım:) Evet ilk görünümden şikayetçi olmamak elde değil çünkü surat inanılmaz şiş oluyor.Bir süre Üst dudak şiş oldugu için gülemiyorsunuz,kaşların arası şiş oldugu için kaş çatamıyorsunuz..Ama gün geçtikçe kayboluyor.Arkadaşlarında bahsettiği gibi gerçekten sabır işi...
Bana kalırsa eğer burnunuz rahatsız edici derecedeyse ve psikolojinizi bozuyorsa gidin olun.Sonuca değiyor:)
Mesela benim yüzüm küçüktür anneme çekmişim:) Baba tarafımın burunları büyüktür ailede herkes ti ye alır bunu küçüklüğümden beri.Burunlarıyla ünlülerdir yani:)Burnumda baba tarafına çekmiş.E haliyle ortaya ufak suratlı büyük burunlu ben çıkmışım.Lisede dalga konusu oluyordum hep,hıc unutmam bi keresinde erkek arkadaşım benımle dalga geçmişti,aile arasında dalga gecerlerdi filan.kendimle barışık gibi görünüyordum ama 16-17yasında genc bi kızın ozguvenını sarsacak şeylerdi.O zaman karar verdim ilerde ameliyat olucam diye.Bu nedenle yıllar sonra şiş burnumla bile mutluyum şuanda:)

Güzel konu olmuş bugün benim de 14. günüm, 7. günde alçı alındı yerine strip bant yapıştırdı doktor, bugünse bantlar alındı. Bantlar alınınca burnumdaki şişlik belli oldu. Düz bakınca sanki burnum üçgen ve çok kalın duruyor, profilden de aynı şekilde şişkinlik var ama çok belli değil yandan bakınca. Tek sıkıntı şişlikler şu an. Bir de yukrıdan aşağıya doğru hafif bastırarak masaj yapmam gerektiğini söyledi, şişlikler daha çabuk inermiş, görücez bakalım

canım arkadasların dedıgıne gore masaj cidden işe yarıyormuş.Şişlikleri kafana takma bence daha çok yeni...1aya kadar çok daha fazla azalacagını düşünüyorum moralini bozma..yeni ve guzel burnusunu düşünn:)

merhaba arkadaşlar benim de 4. günüm bugun. gözaltlarımdaki şişliklerim indi ama mosmor kaldıı:KK43: bi krem verdi dr onu kullanıyorum yavaştan sararmaya başladı. tamponlar hiiiç acıtmadı sünger olmasına ragmen. ama şimdi forumda okuyorum başta kalkık olan burunlar daha sonra iniyormus:KK43:moralim bozuldu. benimkinin şu hhali tam istediğim gibi şiş olsada kalkıklığı tam istediğim gibi. düşerse kötu olurr ya:KK43:inmemesinin bir yöntemi yok mu yaa:KK43:

benim kemikte herhangi bir oynama yapılmadı sadece burun ucu düzeltildi. masaj verecek mi acaba bana da bilen var mı bu ameliyatlarııı

bi de alcım cok gevşedi bnm ya şu an elle resmen oynuoo dr.u arasammı bilemedim gittigiğimde seninkinin çok bi alçılık işi yok demişti nie alçı koydu o zaman o da ayrı bi soruu

X