Merhaba istediğiniz tarihte başlayamazsının hapı almaya. Hap adetin birinci günü alınmaya başlanır, hormonları baskılar, yumurtlama olmaz, 21. gün son hormon hapı alınır, ondan sonraki 7 hap boş haptır, unutulmasın diye içilir, o 7 günde de adet olunur, ama o da boş bir adet sadece rahim duvarı sökülür, yumurta olmadığı için. Ondan zaten kısa sürer, ağrı olmaz. Hapların çok çeşitlisi var. Projesteronlu veya östrejenli haplar var. Projesteronlular daha az yan etkili.
Ben evlenmeden 2 ay önce kullanmaya başladım. Doktorum bünyeme uygun vermişti. Kilo almadım, hatta cildim pırıl pırıl oldu. Ama müthiş kuruluk yaptı bende. ılişki zor oluyordu. Bir de bende zararsız minik göğüs kistleri var, fibrokistik meme diyorlar, doktorum hap bu kistleri kötü etkileyebilir diye evlendikten bir ay sonra bıraktım hapı.
Diyeceğim şu ki, geciktirici kullanmak daha iyi olabilir. Zaten psikolojik olarak o gün hasta olmazsın, gecikir. Korunma için de ben bir dönem rahim ağzı kapları var, ilişkiden önce içeri takılıyor, onunla korundum, sonra eşim korundu. Bence geciktirici al ve eşin korunsun. Ya da doktora gidip az yan etkili bir hap al. Şimdiden tebrikler.