Ilk gece ve Hamilelik

E

elasena

Ziyaretçi
slm arkadaslar,
bir konuyu sizinle paylasmak istiyorum, ilk gece hamile kalinir mi???
Benim arkadasim var bu ayin 29unda evleniyor. Tam yumurtlama gününe geliyor bu dönem. Bu zamana kadarda hic dogum kontrol hapi almamis

İlk gece hamile kalınmaz diye birşey yok. Ha ilk gece ha 362.gece. Değişen birşey yok.

Bu konuyu ciddi ciddimi soruyorsunuz acabaCADIARZU

Yumurtlama gününü biliyorsunuz, doğum kontrol haplarınıda biliyorsunuz, ne şekilde korunulacağından haberiniz var, ve ciddi ciddi bu soruyu soruyorsunuz, ilginç ciddensengözlerimebaksanab

evet evlenir evlenmez insanlar hamile kalabilir.fakat...yumurtlama dönemi içinde bile olsan hamile kalmayabilirsin onu allah bilir.....korunupta hamile kalanlar bile var...korunmaya evlenmeden 2 ay önce başlanması lazım...doğum kontrol hapları için söylüyorum......evlendikten sonra değil.......yani ilişkiye girmeden 2 ay önce.....çünkü hap bazı şeyleri düzenliyor..yavaş yavaş....ilişkiye girip hap kullanırsan korunma olmaz....çok önce başlamanız lazım korunmaya.

arkadaşlar bişe sorucam benim adet günüm düğünüme denk geliyo galiba,geciktirici kullanmak istemiyorum vede doğum kontrol hapı kullanmak istiyorum geciktirici niyetine ama düğünden tam 21 gün önce alsam olurmu, hem korunmuş hemde adeti geciktirmiş olmak istiyorum...

Evet tabiki kalabilir canim. Benim kuzenimin esi mesela ilk gecede hamile kaldi. Ama bütün hamilelikler ayni degil ikinci cocuguna mesela 4 ay bekledi.

arkadaşlar bişe sorucam benim adet günüm düğünüme denk geliyo galiba,geciktirici kullanmak istemiyorum vede doğum kontrol hapı kullanmak istiyorum geciktirici niyetine ama düğünden tam 21 gün önce alsam olurmu, hem korunmuş hemde adeti geciktirmiş olmak istiyorum...

bana doktorum evlenmeden 20 gun önce verdi hapı, bende korurmu diye korktum doktorumda korur hiç merak etme dedi gerçektende korudu.ama bazı doktorlar 3-4 ay öncesinden başlatıyo anca korur diyolar ama hiç gerek yokmuş boşuna ne ilaç içicen 20 gün önceden içsende koruyo ama yinede allahın takdiri korunsanda hamile kalabilirsin.

aslında korunmanın yanı sıra amacım adet günümü evlendikten aşşa yukarı bir hafta sonraya bırakmak istiyorum.malum ilk haftamızı hasta geçirmek istemem :dilcikar: amacım bu yani.bazı yerlerde son adet gününden itibaren kullanmaya başlayın dio e hesaplıyorum subat ilk hafta olursam ve ilaca başlarsam 21 gün sonra gene hastalancam yani tam düğün günümde o yüzden subatın atıyorum 2. haftası başlasam ne olur?

canmm tecrübeli diilm ama bu konuda uzman arkadaşlarmdan aldığım bilgilere göre yeni evlenen genç kızlara hapla korunmayı önermiyolar.ben bunun örneğinide yaşayıp gördm arkadaşm 5 sene önce evlendi düğünden önce hapla korundu ve 2.yıldan bu zmana kadr çocuk istediği halde olmuyo doktor yumurtalıklarının kuruduğunu söylemşş yine de sen bilirsn tabi ben bilgilerimi sölim dedm..:kedi:

bizim gelinimiz ilk gecede kaldı hatta üstüne görmüş evlendiğinin 2.ayı hamile olduğunu öğrendik abimin şimdi 5aylık maviş gözlü bir kızı var:nazar: çoğu insan ilk gecede kalabiliyor istemiyorsa eşi korunmalı bence..

handancım öyleymiş bende duydum onu ama dedim ya geciktirici niyetine kullancam vede ilk gecenin gazabından kurtulurum anla yani Allah bilir gerçi ama bide olursa çocuk hiiiç hazır diilim 2 iş birden görücek yani bir kutunun dışındada kullanmıcam daha aslında ne yapabilirim baska fikri olan sölesin ya ilk haftamızı hasta geçirmek istemiyorum:KK43:((((((

doğum kontrol hapları %95 e kadar koruyor fakat hiç sağlıklı değil..içtigin süre yumurtlamıyorsun ve zamanla tembelleşiyor metabolizman..kısa süre için olmaz belki ama ben yinede kimseye önermiyorum..neden vücudumuzun dengesiyle oynayalımki? başka yollar denemeli bence..zaten Allah ol derse o bebek oluyor zaten önünede geçilmiyor..teyzem kordonları baglıyken kızkardeşimde spiralleyken gebe kaldı

hadi yaaaa :KK43: peki ne yapabilirim başka yaaaa ufffffff:KK43:(((((( hadi eşim korundu diyelim ya hastalanırsam ozaman onu napcam:KK43:(((((

Merhaba istediğiniz tarihte başlayamazsının hapı almaya. Hap adetin birinci günü alınmaya başlanır, hormonları baskılar, yumurtlama olmaz, 21. gün son hormon hapı alınır, ondan sonraki 7 hap boş haptır, unutulmasın diye içilir, o 7 günde de adet olunur, ama o da boş bir adet sadece rahim duvarı sökülür, yumurta olmadığı için. Ondan zaten kısa sürer, ağrı olmaz. Hapların çok çeşitlisi var. Projesteronlu veya östrejenli haplar var. Projesteronlular daha az yan etkili.

Ben evlenmeden 2 ay önce kullanmaya başladım. Doktorum bünyeme uygun vermişti. Kilo almadım, hatta cildim pırıl pırıl oldu. Ama müthiş kuruluk yaptı bende. ılişki zor oluyordu. Bir de bende zararsız minik göğüs kistleri var, fibrokistik meme diyorlar, doktorum hap bu kistleri kötü etkileyebilir diye evlendikten bir ay sonra bıraktım hapı.

Diyeceğim şu ki, geciktirici kullanmak daha iyi olabilir. Zaten psikolojik olarak o gün hasta olmazsın, gecikir. Korunma için de ben bir dönem rahim ağzı kapları var, ilişkiden önce içeri takılıyor, onunla korundum, sonra eşim korundu. Bence geciktirici al ve eşin korunsun. Ya da doktora gidip az yan etkili bir hap al. Şimdiden tebrikler.

Merhaba istediğiniz tarihte başlayamazsının hapı almaya. Hap adetin birinci günü alınmaya başlanır, hormonları baskılar, yumurtlama olmaz, 21. gün son hormon hapı alınır, ondan sonraki 7 hap boş haptır, unutulmasın diye içilir, o 7 günde de adet olunur, ama o da boş bir adet sadece rahim duvarı sökülür, yumurta olmadığı için. Ondan zaten kısa sürer, ağrı olmaz. Hapların çok çeşitlisi var. Projesteronlu veya östrejenli haplar var. Projesteronlular daha az yan etkili.

Ben evlenmeden 2 ay önce kullanmaya başladım. Doktorum bünyeme uygun vermişti. Kilo almadım, hatta cildim pırıl pırıl oldu. Ama müthiş kuruluk yaptı bende. ılişki zor oluyordu. Bir de bende zararsız minik göğüs kistleri var, fibrokistik meme diyorlar, doktorum hap bu kistleri kötü etkileyebilir diye evlendikten bir ay sonra bıraktım hapı.

Diyeceğim şu ki, geciktirici kullanmak daha iyi olabilir. Zaten psikolojik olarak o gün hasta olmazsın, gecikir. Korunma için de ben bir dönem rahim ağzı kapları var, ilişkiden önce içeri takılıyor, onunla korundum, sonra eşim korundu. Bence geciktirici al ve eşin korunsun. Ya da doktora gidip az yan etkili bir hap al. Şimdiden tebrikler.
nevetna bilgilerin için çok teşekkür ederim iyi dileklerin içinde hesaplarıma göre ekimden bu yana 3 gün 3 gün geri geldi adetim düzenliydi bayadır şimdi subatta gene gerimi ilerimi gelir bilmem ama umarım o stresten olmam hasta

benım arkadasımda ılk gece hamıle kaldı olabılıo yanı canım dogum kontrol hapını tavsıye etmıorum canım sonra sıkıntı oluyo cocuk ıcın

benım arkadasımda ılk gece hamıle kaldı olabılıo yanı canım dogum kontrol hapını tavsıye etmıorum canım sonra sıkıntı oluyo cocuk ıcın
ee ne olcak şimdi :KK43:

bizim gelinimiz ilk gecede kaldı hatta üstüne görmüş evlendiğinin 2.ayı hamile olduğunu öğrendik abimin şimdi 5aylık maviş gözlü bir kızı var:nazar: çoğu insan ilk gecede kalabiliyor istemiyorsa eşi korunmalı bence..
Allah analı babalı büyütsün canım off ya korkularım çoğaldı şimdi:KK43:

X