• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk gece kanaması miktarı

papatya247

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
4
0
36
Ankara
Yeni evli biriyim. Şuan balayındayız, benim sormak istediğim sey ilk iki gün eşimin anlayışı sayesinde fazla zorlamadan alıştırma yaptık acı ve ağrı olduğu an durduk bıraktık 3. gün tam hazırken tam ne olduğunu anlamadan hafif bir batma akabinde kanama gerçekleşti internetten okuduğumuz gibi 1-2 damla değil yarım çay bardağı veya biraz fazla 3-4 dakika içerisinde durdu. Hafif bir ağrım oldu ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi yürüdüm güneşlendim aradan 24 saat geçince tekrar bir deneme yaptık çok hafif bir acı hissettim fakat herşey çok güzel giderken eşim farketti ilk seferki gibi olmasada yine kanama oldu. Miktarsal açıdan bilgi sahibi olmadığımız için kanamanın normal olup olmadığını bilemiyoruz. Fakat suan herhangi bir ağrım veya vücüt dengemde bir bozukluk yok. Konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler

Yeni evli biriyim. Şuan balayındayız, benim sormak istediğim sey ilk iki gün eşimin anlayışı sayesinde fazla zorlamadan alıştırma yaptık acı ve ağrı olduğu an durduk bıraktık 3. gün tam hazırken tam ne olduğunu anlamadan hafif bir batma akabinde kanama gerçekleşti internetten okuduğumuz gibi 1-2 damla değil yarım çay bardağı veya biraz fazla 3-4 dakika içerisinde durdu. Hafif bir ağrım oldu ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi yürüdüm güneşlendim aradan 24 saat geçince tekrar bir deneme yaptık çok hafif bir acı hissettim fakat herşey çok güzel giderken eşim farketti ilk seferki gibi olmasada yine kanama oldu. Miktarsal açıdan bilgi sahibi olmadığımız için kanamanın normal olup olmadığını bilemiyoruz. Fakat suan herhangi bir ağrım veya vücüt dengemde bir bozukluk yok. Konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler

canım öncelikle hayırlı olsun...en başta sölemek istediğim ilk geceden sonra en az üç gün sağlık açısından ve olagan dışı bir kanamanın olmaması tekrar ilişki yasanmaz...kanama miktarı kişiden kişiye değişir bence..kiminin 1_2 damla kinini daha fazla..ama seninki fazla gibime geldi..pembe şeklinde miydi kan kıpkırmızı taze kan mıydı???

kırmızı taze kandı. Bizi de tedirgin eden o oldu zaten. Ama okuduğum yazılara göre kızlık zarı tipleri çok önemliymiş. Esasen tam bir birleşmede yaşayamadık ağrıdan veya sızıdan değil kan gelince bıraktık.

kırmızı taze kandı. Bizi de tedirgin eden o oldu zaten. Ama okuduğum yazılara göre kızlık zarı tipleri çok önemliymiş. Esasen tam bir birleşmede yaşayamadık ağrıdan veya sızıdan değil kan gelince bıraktık.

belki kendini çok fazla kasmış olabilirsin..kızlık zarın ise kalın yapılı ise ondan da kanama fazla olmuş olabilir..şuanda kendinde bir rahatsızlık hissetmiyorsan veyahut devam eden bir kanaman yoksa bence sorun yokturdur.. korkma bence...

tbr canım.bizimde ilk denemeden sonra 3-4 kez kanama olmuştu sonra geçti.sanırım çok kasılmaktan

ilginize teşekkür ederim. TozToprak kanama ne kadardı. Balayında kaldığımız ötelin revirindeki hemşire regl dönemi sancılı geçen bayanlarda birikmiş kan atımı olur bu dönemlerde dedi regl değilim ama sendede bize benzer bir durum olduğu için yaşayanın tecrübesi olur ne düşünüyorsun

papatya tam yazmayı tasarladığım şeyi yazmışsın son mesajında. Bazısında hiç kanamada olmuyor, ondan bir standart miktar verilmesi durumu bence söz konusu değil mirmirmirmir

ilginize teşekkür ederim. TozToprak kanama ne kadardı. Balayında kaldığımız ötelin revirindeki hemşire regl dönemi sancılı geçen bayanlarda birikmiş kan atımı olur bu dönemlerde dedi regl değilim ama sendede bize benzer bir durum olduğu için yaşayanın tecrübesi olur ne düşünüyorsun

ilk denemede biraz gelmişti kırmızıydı rengi pembe falan değildi.ondan sonraki denemelerde azaldı bende korkmuştum hep böylemi sürecek diye ama düzeldi.

TozToprak içimi biraz da olsa rahatlattın şuan eşimde yanımda o beni benden daha çok düşünüyor allahtan onun ilgi ve alakası olmasa zaten kötü şeyler olabilirdi. Ama her ihtimale karşı balayı dönüşü doktara gitcez. YİNEDE BİZE YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARIN MESAJLARINI BEKLİYORUZ.

TozToprak içimi biraz da olsa rahatlattın şuan eşimde yanımda o beni benden daha çok düşünüyor allahtan onun ilgi ve alakası olmasa zaten kötü şeyler olabilirdi. Ama her ihtimale karşı balayı dönüşü doktara gitcez. YİNEDE BİZE YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARIN MESAJLARINI BEKLİYORUZ.

canım öncelikjle tebrikler, mutlu bir hayat diliyorum size:)

Son düzenleyen: Moderatör:
canım öncelikle hayırlı olsun korkamana gerek yok çok normal bişey
kasılmdan olabilir ama düzene girer aynı şeyleri bizde yaşadık

Ben de hayırlı olsun deyim öncelikle.
Canım eğer ciddi bir sorun olsaydı kanama hiç durmazdı.
Yırtık,zedelenme,önemli bir sorun oluşursa; kanama hiç durmuyormuş.
Günlerce adet kanaması gibi kesilmiyormuş.
Anlattığın kadarıyla sende böyle bir durum yok,
sadece ilişkiye girdiğiniz zaman oluyormuş.
Şu an korkmayın, balayınızın keyfini çıkarın derim ben.
Eğer kanama ilişki dışında olmuyorsa endişelenmenize gerek yok; ama yine de içinizin rahat etmesi için
ilişkiye ara verin balayından dönüncejinekoloğa görünün derim ben yine de.
Balayınızı gölgelemeyin.
Eğer önemli bir sorun olsaydı kanama durmazdı.
Bir de her kadının yapısı farklı ve kimsenin kanama miktarı kimseye uymaz.
Ama bilimsel açıdan da bahsettiğiniz gibi yarım çay bardağı kanamalar da görülebilir, normaldir
ve bu kanamalar 3-4 seferden sonra ancak kesilebilir.

cnm hayırlı olsun benimde ilkinde ve ikincisinde baya kanamam olmuştu ama 3.cüde olmadı. Kanama birkaç dakika içinde duruyorsa normal fakat durmuyorsa normal bi durum değil o zaman doktora gitmek gerek bende korkmuştum ama doktora falan gitmedim çok şükür şuan iyiyim

canım sen yinede mutlaka doktora görün ben 2 ay vajinusmus sorunu yaşamam rağmen her denememizde 1 2 damla pembe renkte kan geliyordu sonra bu durumu tedaviyle aşınca avuç içi büyüklüğünde bezde pembe renkte kan gördüm hepsi oydu.
ve beni tedavi eden doktorum hergün ilişki şart yoksa kendini kasman devam eder dedi yalnız ben bu dönem içerisinde felaket acılar çektim hiç kan yoktu ama acılarım çok büyüktü hemen jinekologa gittim meğersem rahim duvarımda yırtılmış kızlık zarımla beraber sürekli kanama varmı dedi doktor bende hayır dedim o zaman dikiş atmayalım bi iki ilaç krem falan verdi 3 gün de ilişkiye ara verdik herşey normale döndü.
demek istediğim her kadında herşey farklı mesela benim rahim duvarım yırtılmış ama hiç kanama yapmadı başka birinin rahim duvarı yırtılır hiç kanaması durmaz belki sende de zorlamadan yada zedelenmeden dolayı birşey olmuş olabilir cinsel organ çok önemli ihmale gelmez.
geçmiş olsun ve tebrikler....

Kanama miktarı kişiye göre değişir...
Benim ilk sefer çok fazla kanamam oldu. Sonraki iki ilişkimde de daha az olmak üzere kanamam oldu...
Herkeste olmaz. Bence yaşadığın durum normal...

a.s.cnm tbrk ederim öncelikle:)
herkesin kanaması aynı olmaz kimisinin az kimisinin fazla olur.korkma doktora gitmenede gerek yok bence genede sen bilirsin.

canım bende 1 yıllık evliyim benim ilk gece ve sonraki 5 gün her ilişkiye girdiğimizde ağrı+kan geldi bunun sebebini tam bir ilişkiye giremememizden kaynaklandığını düşünüyorum çünkü çok ağrım oluyordu bağırıyordum kocacım da ne yapsın çok anlayışlıdır bırakıyordu. 5 günden sonra kanamam olmadı ama 10 gün ağrım oldu sonrasında herşey yoluna girdi hiçbir sıkıntımız kalmadı şükürler olsun. aynı durumu yaşayan benden önce evlenen arkadaşımdan tavsiyeler almıştım bende. bence korkmanı gerektirecek bir durum yok 15 gün içinde normale döner. ayrıca tebrikler. ömür boyu mutlu mesut sürsün evliliğiniz inşallah.

Back