canım ben de geçen yıl haziranda 9 haftalık hamileyken düşük yaptım. O zaman doktorum söylemişti zaten,"her 5 kadından 2 si düşük yapıyor bunda korkacak bişey yok,üstelik bir kere doğal yolla hamile kalabildiğine göre bundan sonra da rahatça hamile kalabilirsin" dedi. Doktorumun bu sözü moralimi çok düzeltti,internette araştırdığımda da tek başıma olmadığımı bir çok kadının bunu yaşadığını gördüm ve bende bir problem olmadığını,kendimi suçlamamın hiç bir anlamı olmadığını daha iyi anladım. Hayırlısı olsun dedim hep.
Düşükten sonra 3 ay korunmamızı söylemişti doktorum,3 ay sonra korunmayı bıraktık,korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra da hamile kaldım. Yalnız korunmayı bıraktıktan sonra da herşeyi oluruna bıraktım,hiç stres yapmadım,ne zaman kısmetse o zaman olur dedim.
Ikinci hamileliğimin 6. Haftasında kanamam başladı ve doktorum 3 ay boyunca yatmamı söyledi,çok zor oldu ama allah'a şükür o günler geride kaldı. Kayınvalidem vs vs o dönemler "eskiden böyle değildi,biz çıkıp cam bile siliyorduk" tarzı konuşmalar yapıyorlardı,eşim hiç lafını sakınmadan cevabını veriyordu "eskiden herşey doğalmış şimdi doğal bişey mi kaldı? Sebze meyve hormonlu,marketten alınan bütün yiyecek ve içecekler katkı maddeli,eskiden siz adam gibi besleniyordunuz biz ise beslenmeye çalışıyoruz" diyip milleti susturuyordu :)
canım kusura bakma biraz fazla uzattım,kısaca sen hiç canını sıkma,mevlam zamanı gelince yeniden verir,hayırlısı için dua et. Her zaman ilk bebeğim dünyaya gelseydi ya sakat olacaktı ya da hayırsız bir evlat olacaktı diye düşünüyorum. Allah herkese her zaman her şeyin hayırlısını nasip etsin.