• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk gebeliklerde düşük yapıp daha sonra doğuranlar

meltert

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
330
0
26
Çanakkale
Arkadaşlar ben 13 haftalıkken düşük yaptım 5 ay sonra yine hamile kaldım fakat bu kez de boş gebelik olduğu için kürtaj oldum. yapılan testlerde kan pıhtılaşması çıktı. şimdi 7 ay geçti ve ben tekrar hamile kalmak istiyorum sizce erken mi? hamile kalmadan önce nelere dikkat etmem gerekir yada yapmam gereken birşey olur mu? benim gibi olup da daha sonra sağlıklı bir evlat sahibi olan var mı? :(

Cok gecmisolsun öncelikle. Sen kendini psikolojik olarak iyi hissediyorsan 7 ay yeterli bir süre.
Ben 3 düşük yaptım ardarda. 4. Gebeliğimde kendi istegimle yaklaşık 1 yıl bekledim . Şükürler olsun kızıma kavuştum.
Ben de anne olamayacam , bu hissi yasayamayacam yine düşük olacak korkusu cok yasadım. Cok üzüldüm. Ama önce Allah'ın izniyle sonra emin ellerde olmakla nasip oluyor hayırlısıyla.

Cok gecmisolsun öncelikle. Sen kendini psikolojik olarak iyi hissediyorsan 7 ay yeterli bir süre.
Ben 3 düşük yaptım ardarda. 4. Gebeliğimde kendi istegimle yaklaşık 1 yıl bekledim . Şükürler olsun kızıma kavuştum.
Ben de anne olamayacam , bu hissi yasayamayacam yine düşük olacak korkusu cok yasadım. Cok üzüldüm. Ama önce Allah'ın izniyle sonra emin ellerde olmakla nasip oluyor hayırlısıyla.

mrb gül hanım tanısmıyoruz ama aynı şeyleri yasamısız bende 2 bebek kaybettim 1.de pıhtılaşma dediler 2.de kalp şeklinde rahmin dediler şimdi histereskopi olcam inşallah senin gibi mutlu sona kavusurum ..birde histereskopiden sonra ne yapmam gerekli bilgi verirsen sevinirim...

Cok gecmisolsun şükran; Allah sana da nasip eder insallah.
Histereskopi cok kolay ve rahat bir operasyon. İşlemden sonra biraz ağrı oluyor ama hemen ağrı kesici iğne yaptirabilirsin. Antibiyotik ve ağrı kesici bir hafta kadar kullanılıyor. Bir hafta iliski yasağı var. Az da olsa kabamandan olabilir.
Diğer düşüklerinde kürtaj oldun mu bilmiyorum ama kürtajdan pek bir farkı yok bu işlemin.
Bir de histereskopiden sonra 2 ay korunman gerekiyor.
Eğer teşhisin doğruysa hic tereddüt etme en kısa zamanda yaptir. Bn de 2 kere yaptırdım histereskopi.
Gecmisolsun tekrar

Arkadaşlar, yaklaşık 10 ay kadar önce ilk hamileliğimde gebelik kesesinin küçüklüğü nedeniyle bebeğin kalbi durdu ve ben kürtaj oldum. o zamandan bugüne kadarda hamile kalamadım. Ocak ayında kontrol neticesinde ilaç tedavisine başladım (femara ve coraspin). yaklaşık 2 ay kullandım ancak faydalı olmadı. Bu nedenle doktorum histereskopi kararı verdi. Yaşım çok küçük olmadığı için çokta vakit kaybetmek istemiyorum. Nasip olursa inşallah yaklaşık 10 gün sonra bu operasyonu geçireceğim. Histereskopi neticesinde bakalım ne çıkacak. Allahtan hepimize sağlık ve hayırlar diliyorum...

Bence de 7 ay yeterli bi süre canım Allah bi daha aynı acıları yaşatmasın

Back
X