Ilk gebeliğinde mastit yaşayanlar sizlere sorularım olacak :))

ekinannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2013
4
0
36
İstanbul
34 haftalık gebeyim 31. Haftamda şiddetli meme ağrısı meme de ısı artışı eklemelerimde ağrı yaşadım. Meme başımdaki çatlaklardan ötürü olduğunu düşündüm. Yumuşatıcı kremler ılık duşlar vs. Denedim ama gidişat daha da kötüleşince doktoruma başvurdum. Bana mastit teşhisi koydu.
Meme enfeksiyonu ya da iltihabı olarak geçiyor. Genelde emzirme sorunu yaşayan annelerde olurmuş bir de ilk gebeliğini yaşayanlarda.
Arkadaşlar 1 hafta antibiyotik kullandım geçmedi sonra sinirlerimi bozan küçük bir cerrahi operasyon geçirdim. Iltihabı boşaltmak amacıyla göğsüme küçük bir kesi attılar. Arkadaşlar yeniden doğdum sanki o şiddetli ağrı bir anda yok oluverdi. şimdi daha iyiyim ama merak ettiklerim var. Doktorum doğuma kadar iyileşeceğimi ve emzirmeme engel olmayacağını söyledi. Ancak ben başından böyle bir olay geçen birileriyle konuşmak istiyorum.

O şekilde bir cerrah girişim geçirmedim ama acaip derecede gebeliğin daha başlarında hemde meme uçlarım çatladı böyle kalın kabuklu 3 parçaya ayrılmış şekilde hemde hatta iç çamaşırıma takıp koptu bile ama ben işin kolayını excipial lipo kremle aldım zeytin yağ normal bebe yağ fayda etmedi vücudum için kullanıyordum zaten bu kremi ama meme uçlarıma özlellikle sürmüyordum bi dr arkadaşıma sürebilirsin demiş ve bende sürdüm günde 2 kere hatta ve şuan herhangi bir çatlaklık yok ben bu şekilde kolyına buldum benim fikrim tabiki seninki daha farlık bir şey olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…