• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk gebeliğinde kolestaz geçirenler, kolestaz tekrarlar mı?

difembahyaa

🧚‍♀️
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2022
1.051
1.783
63
Merhaba💐

Ben ilk gebeliğimde kolestaz geçiren bir anneyim, çok sorunlar yaşadım, hastanede tedavi gördüm, bebeğimi kaybettim, 33. Hafta erken doğum yapmak zorunda kaldım (kolestazdan bağımsız, Allah kimseye yaşatmasın).

Şimdi yeniden gebelik düşünüyorum, üzerinden 1 yıl geçti doğumumun, kolestaz geçiren anneler, ikinci gebelikleriniz nasıldı?

Kardeşim ilkinde cok agir gecirdi 3 haftaya yakin yatis, 3gun dogumhaneden cikarmadilar 2. De bir kaç gun yatti ilacla atlatti planli erken sezeryan oldu.

Iyi bir doktor+ mumkunse arastirma hastahaneleri riskli gebelik ile takip. Kesinlikle ozel hastahaneye gitmeyin

Kardeşim ilkinde cok agir gecirdi 3 haftaya yakin yatis, 3gun dogumhaneden cikarmadilar 2. De bir kaç gun yatti ilacla atlatti planli erken sezeryan oldu.

Ya kardeşiniz mi geçirdi, çok geçmiş olsun, ben de 10 gün tedavi gördüm, ilaçla düşürdüler ama safra düşmemişti, şimdi korkuyorum, ablanızın iki doğum arasında ne kadar süre var acaba ?

Iyi bir doktor+ mumkunse arastirma hastahaneleri riskli gebelik ile takip. Kesinlikle ozel hastahaneye gitmeyin

Ben ilkinde devlet hastanesinde tedavi gördüm, çok zahmet çektim, bu sefer özelde tedavi görmek istiyorum, çok bunalttılar beni ama işte araştırma hastanesi de iyi aslında dediğiniz gibi, doğumu özelde kendi doktorumda yaptım

2 dogum arasi 2 yil var
Ozel hastahane anlamadi bile, ikisinide kaybediyorduk tesaduf eseri gitti ve eve pijama almaya yollamadilar. Kesinlikle devlet tecrubesi+ arastirma hastahanesi kdr ekipman bolum hic bir hastahanede olmaz ozel hastahaneyi dusunmeyin bile

Bu arada enginar cok yedirmistik hastananeden cikaran da degeri hizla dusuren de enginar destegi oldu.

Beni de devlet hastanesi hemen yatırdı, yatış verdi. İki doğum arasında benim de 1 buçuk 2 yıl gibi bir süreç olacak, ablanız sezeryan mı yapmıştı ilkinde

Anladım, teşekkür ediyorum, göz önünde bulunduracağım. Sağlıklı beslenmeye çalışacağım inşallah ki sağlıklı besleniyordum ama bana ilaç verdiler o ilaçlar karaciğerime dokundu

Back