ilk doğumunu sezeryanla yapıp, ikincide normal doğum yapan var mı?

sezeryandan sonra normal doğum imkansız değil ama türkiyede çoğu doktor bunu göze almak istemiyor çünki doğumda bazı sorunlar oluşabiliyor dikişleri açıılması çok zor bir ihtimal farklı sorunlar oluyor mesela tanıdığım bir arkadaşın başına gelen bebeğin plesantası dikişlere yapışmış meğerse eşi çıkarmada çok zorlanmış bebekte çıkamıyormuş dışarıya neredeyse ikisinide zor kurtarmışlar içeriyi temizlemek için operasyon geçirmek zorunda kalmış ama bu az bir ihtimal arkadaşı bulmuş yurt dışında çatır çatır doğurtuyorlar eğer normal doğuma engel olacak bir sorunun yoksa zaten dediğim arkadaşta yurt dışında doğum yapmış hemen müdehale etmişler türkiyenin şartları ekipman ve ekip eğitimi belli o yüzden cesaret edemiyor çoğu doktor....
ama sen yinede araştır derim bununla ilgili çalışmalar ve internet siteleri ve sezeryan sonrası normal doğum diye bir topluluk var internette araştır derim.....
benim yengem bundan 25 sene önce devlet hastahanesinde sezeryandan sonra normal doğum yapmış ama kim cesaret etti bilmiyorum yengemlerinde bilinçli olarak kabul ettiklerini sanmıyorum ilk doğumu normalmiş zaten sonra zorunlu sezeryan ve ondan sonra tekrar normal doğum yaptı....
umarım istediğin gibi bir doğum gerçekleştirirsin......

cevabın için teşekkür ederim. ilk doğumum mecburen sezeryen oldu. ikincisi normal olsun istiyorum. bir umut doldu şimdi içime...

Canım yahoo da ve facebook da ssvd diye grup var. Orada ssvd yapan anneler ve yaptıran doktorların listesi var üye olursan detaylı ve gerçek bilgilere ulaşabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…