İlk doğumunda (normal) kesi yapılanlar bakabilir mi ?

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.297
526
323
Hanımlar çok şükür 2. Çocuğuma 6 haftalık hamileyim. Daha erken ama aklımda bir çok şey var. Bunlardan biri de ilk doğumda atılan kesi.

Kızım çok inatçı olduğu için mükemmel ıkınmalarıma rağmen çıkmakta inat etti ve içerden bir çok dikiş ve dışarıdan kesi ile beraber 4 dikiş atılan bir kesiye neden oldu.

Sorum şu ki bir aksilik olmazsa yine normal doğum düşünüyorum. 2. Doğumda kesi atılmış olan yer yırtılır mı veya yine kesi atılması gerekirse aynı yerden , iyileşme gecikir mi ?

Bu arada Kızım şuan 6 yaşında . Yani ilk doğumun üstünden 6 sene geçti. Hala bazen ilişki esnasında kesi yapılan kısma yanlışlıkla eşim müdahale edince acıyor biraz . Böyle olması beni 2. Doğum sırasında bana bu kesinin sıkıntı cıkaracagını düşündürüyor. Yaşayan varsa tecrübelerinizi paylaşmanızı isterim.

3.5 sene sonra ikinci bebegimi de epizyo kesisi ile normal dogurdum. Ayni konuyu ben de arastirdim, bir cok profesyonele danistim. Epizyo acilmadan dogum yapsan da kesi yeri onceden kesildi diye acilmaz dediler. Evet ayni yerden ayni boyda kesi atildi bana. Iyilesmesi ilkinden daha kolay oldu. Ilkinde antibiyotik, zafiran su kullanmistim. Ikinci de sadece kantoron yagi kullandim. Ilkinde 20 gunden sonra dikisler dusmeye baslamisti tam gununu hatirlamiyorum. Ikincide 19. Gunde dusmeye basladi. Ilk kesi yerini tumseklik seklinde hissediyordum elimi surdugumde. Ikinci dogumda hic ele gelmiyordu. Ikinci bebegim 13 aylik su an, hicbir sorun yok. Doktorlar firsat verseydi kesisiz dogurmak isterdim. Sureci kisaltmak icin kafasi buyuk dediler(35.5 cm) kestiler.

Çok teşekkür ediyorum. Bazen bazı konuları kendi hayal gücümüzü konuşturarak zora koşuyoruz. Hayal edince sanki cart diye yırtılması gibi geliyor bana 2. Doğumda ama öyle değilmiş :) içimi rahatlattınız

Rica ederim. Instagramda doktor ramiz dursun var. Bu da olmaz dediren dogumlar yaptiriyor. 6. Sezaryenden falan bahsediyor adam, normal dogumda da sezaryende de cok cesur ve gebe yanlisi bir tavri var. Ben hep onu izleyerek motive oluyordum dogumuma. Kesi yeri yirtilir mi gibi sorularimi da ozelden sormustum ve cok ilgiyle cevaplamisti. Tavsiye ederim biraz bakinin cesaret dolarsiniz

Ayy hemen bakacağım çok çok teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…