Sevgili Kardelen;
Teşekkür ediyorum,ilk doğumunda çok sıkıntı çekmişsin, bu doğumunda güzel anıların olsun inşallah! Umarım seninde doğum sürecin benim ki kadar kolay olur, kafana göre bi doktor bulmanı diliyorum..
Ayrıca yazdıklarının tamamına katılıyorum
Arkadaşlar günümüzde hele de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde doktorlar gerek beklememek gerekse maddi sebeplerden sezaryene yöneliyorlar. Oysa sezaryen hem anne hem de bebek için son derece olumsuz bir tecrübedir ve sadece ama sadece bir kurtarma operasyonu olarak kullanılması mümkündür (bu da sanılanın aksine son derece düşük bir orandır). Ancak sıklıkla annenin suyu azaldığı, çatısının dar olduğu, bebeğin iri olduğu ve daha birçok gerekçe ile son anda zaten duygu yoğunluğu yaşıyor olan aile manipüle edilmekte ve sezaryen ameliyatı uygulanmaktadır. Sezaryen anne ve bebeklerde ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilecek bir ameliyattır, riskleri normal doğumdan kat kat daha fazladır ve sıklıkla gereksiz yere uygulanmaktadır. Birçok anne adayı da duyduğu gerekli gereksiz tüm doğum hikayelerinde etkilenerek sezaryeni prenseslere uygulanan bir operasyon zannetmekte maalesef. Oysa ki sezaryen hiç de masum bir ameliyat değildir. Tekrar ediyorum riskleri çok zor bir normal doğumdan bile kat be kat yüksektir. Anne adayları sezaryenin bebeğin sağlığı üzerinde oluşturabileceği etkileri araştırsalar eminim ki köşe bucak sezaryenden kaçarlardı. Ama maalesef araştırmıyoruz.
Gereksiz yere sezaryen yapan doktorlar ise ZALİMdirler. Zulüm etmektedirler. Bedelini ahirette kolay kolay ödeyemeyeceklerine inanıyorum. Ben hakkımı helal etmiyorum mesela. Yanlarına kar kalacağını düşünmüyorum. Çünkü gereksiz yere kandırılarak sezaryene alındım.
SSVD'yi kesinlikle can-ı gönülden destekliyorum, deneyecek arkadaşlara çok ciddi araştırma yapmalarını öneriyorum, doktorların semtlerine falan bakmayın arkadaşlar, şifa Çin'de de olsa gidin bulun. Anadolu yakası Avrupa yakası vs. bunlar sorun değil.
Ben de ileride hamile kalırsam SSVD yapacağım inşallah. Ve bana bunu yaşatacak olan doktor ömrümün sonuna kadar dualarımda olacak. Benden çook hayır duası alacak :)
yazdıklarınıza katılıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?