ilk dişimiz patladı yardımm kızlar !!

selma1453

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
132
11
318
İstanbul
minik meleğim beşinci ayını doldurdu.bir aydır damakları kaşınıyordu.bu bir haftadır gece uykusu yok ağlamaktan seasi kısıldı damaklarını kaşıyoruz masajlar yapıyoruz derken bir baktım bezelye ucu gibi beyaz bişey gördüm bir baktım ki azı dişi sağ arka azı dişi çıkmış.ben önden çıkıcak diye beklerken arka diş geldi normal mi acaba?ve bu diş patlatma süreci ne kadar sürüyor?neşesi gitti meme emmiyor doğru düzgün ek gıdaya da başlamadık ve arada ateşi çıkıyor ne yapmalıyımm babası da perişn ben de :((

Oluyormuş tatlım kuzenimin bebeğine vermişti dr. birde soğuk şeyler rahatlatıyormuş buzu temiz bir tülbente sarıp eline veriyordu birde diş kaşıyıcısı dolaba koyup soğutuyordu ama iyi bir kaşıyıcı almak lazım eczaneden bence eczaneye gidip jel alsın eşin anlatsın o baya rahatlatır ateşi çok değilse ve ishali uzun sürmezse korkma bu dönemde tüm bebekler yemek yemiyormuş ve kilo kaybediyormuş birde ilk diş en ağrılı olanmış bebekk için kıyamam ben ona jel sürmeyi ihmal etmeyin ama hafifletir

Emzirmeden yada mamadan önce jel sür böylece uyuşur ve rahat beslenir.ayrıca bir çay kaşığı kadar pediatrik ateş düşürücülerden verebilirsin.benimki resmen müptelası olmuştu jelin diş çıkarırken. Bir elinde emzik diğer elinde jel túpü kendi getirirdi.emziğime sür işareti yapardı:)

jel olarak Dentinox kullanabilirsin ama en rahatlatan soğuk şeyler pırasayı buzluğu koy kalın tarafını dondur ver eline bak nasıl çiğniyor valla benim abimin bebeğini öyle rahatlattık soğuk şeyler rahatlatır onu temiz bir tülbente buz koy sürmeye çalış oraya bol bolda su içir üzülme o dönmede her bebek yaşar bunları dolapta emziği bekletipte verebilirsin yada diş halkası al dondur onu ver canım rahatlatır bence eczanede çalışıyorum bütün anneler anlatıyor hepsi aynı dönemler yaşıyor

Genellikle ön dişlerinden çıkar diye biliyordum bende benim erkek kardeşimde 4 aylıkken çıkarmıştı dişini çok huysuzdu ateşi falanda olmuştu arkadaşların dedigi gibi jelin faydası olabilir

jeli ben de kızımda kullandım gerçekten faydası oluyor.o günler ağrı kesici ateş düşürücü de veriyorduk.tabi abartmamak lazım zararlıdır fazla kullanmak.özellikle de şurubu.geçmiş olsun

minik meleğim beşinci ayını doldurdu.bir aydır damakları kaşınıyordu.bu bir haftadır gece uykusu yok ağlamaktan seasi kısıldı damaklarını kaşıyoruz masajlar yapıyoruz derken bir baktım bezelye ucu gibi beyaz bişey gördüm bir baktım ki azı dişi sağ arka azı dişi çıkmış.ben önden çıkıcak diye beklerken arka diş geldi normal mi acaba?ve bu diş patlatma süreci ne kadar sürüyor?neşesi gitti meme emmiyor doğru düzgün ek gıdaya da başlamadık ve arada ateşi çıkıyor ne yapmalıyımm babası da perişn ben de :((

canım hayırlı olsn dişiniz bence diş doktoruna sorun derim

öncelikle Allah sabır versin benim oğlumda dişlerini çıkarana kadar gece uykusu uyumak hayal olmuştu.öncelikle diş jeli sürmeni tavsiye ederim. mor bi jeldi ismini hatırlayamıyorum ama bayağı rahatlatıyordu.ateş,huysuzlık hepsi normal. ön dişler yine iyi de arka dişler mahfediyor insanı.benim oğlum arka dişleri çıkarınca manasız bi öksürük tutuyordu sonra araştırdım arka dişler çıkınca öksürük yapabiliyormuş.ateş ,ağrılar,iştahsızlık,gece ağlamalrı,huysuzluk,öksürük hepsini yaşadık bizde

benim yeğenim 10 aylık 8 tane dişi var :21: ablam genelde bu dönemlerde çok huysuzlanınca bebekler için olan ağrı kesiciden veriyor. bence sizde deneyin. bebeğiniz de rahatlar sizde. :emir_bebek:

Son düzenleme:
iyi günler
benimde oglum da suanda dis cikarma evresinde ve cok huysuz,atesi cikiyor ve gece aglayarak uyaniyor..Doktorumuz birkac sey önerdi hemen anlatayim..ilk önce osanit diye homöopatik bir ilac var ondan aldim kücük toplar halinde günde toplam 7 tane veriyorum ilk 3 ünü ögleden sonra mizildamaya basladiginda sonraki 4 ünü gece uyumadan önce veriyorum.dilinin üzerine degil yanaginin icine yerlestiriyorum 30 saniyelik aralarla..sonra dis kasiyicilarini cok az buzdolabinda tutuyorum ve öyle veriyorum..meyve püresi veriyorum daha cok cünkü sicak olmadigi icin masaj gibi geliyo sanirim dis etlerine..ayrica doktorumuz elma ve salataligi bebeginizin eli büyüklügünde kesin ve soyun dedi eline verin disini kasisin tabi kalin kesin elmayi ve sert olsun..ben hemen verdim ve oglum bir parca kirmis birde onu agzindan cikartmakla ugrastim onun icin elmayla kasirken yaninda olun..cok hoslarina gidiyor ve tadini aldiklari icin damaklarini kasirken canlari sikilmiyor..ama tabiki huysuzluklar gecmiyor ama azaliyor..oglumun disini daha göremedik:( ama siz görmüssünüz ne güzel:)bende sabirsizlikla bekliyorum..

Back
X