ilk diş hekimi kontrolü

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
83
45
kızlar oğlum 3 yaşına geldi. çocuk doktoru şimdiye kadar diş hekimine gerek yok 3 yaşında giderseniz olur diyordu. yani artık gitme vakti geldi.

izlenimlerinizi paylaşabilir misiniz ?

nasıl geçiyor ilk ziyaret, nelere bakıyor doktor ?

büyüklerin oturdugu koltuktamı oturuyor çocuk, yoksa ayrı bir yerdemi veya bulunduğu yerdemi bakıyor doktor

bizimkine agızını aç bakalım bir bakacak doktor dersen kıyamet kopartır, nasıl olacak diye endişe ediyorum

yani sonuçta bu dişler geri dökülecek, dolayısıyla önemi yok mu diye düşünüyor insan

birde ne kadar sıklıkla götürmek lazım ?

tecrübe edenler paylaşabilir mi rica etsem. şimdiden teşekkürler iyiki varsınız :)

Pedodontiste gidin. Gerisini doktora bırakın. Nasıl yaklasacaklarini biliyorlar. Odasi da zaten çocuklara göre dizayn edilmiş oluyor.

Süt dişleri malesef çok önemli, bakım şart. Çürük sebebiyle diş kaybı olursa alttaki dişler yamuk cikiyor. Ya da diste iltihap olursa alttaki dişin tamamen kaybedilmesine sebep olabiliyor

çok teşekkür ederim detaylı yazmışsınız. rahatsız ediyormuyum bilmiyorum ama birkaç sorum daha olacaktı :)

ilk ne zaman götürmek gerekiyor, ve ne sıklıkla götürmek gerekiyor acaba ? oğlumun çocuk doktoru 3 yaştan önce gerek yok demişti, ama sanki geç mi kaldım diye endişe ediyorum

büyüklerin oturduğu koltukta mı oturuyor çocuk, yoksa ayrı bir yerde mi veya bulunduğu yerde mi bakıyor doktor

son olarak film falan çekiyor mu ? yoksa kendi görsel olarak mı bakıyor ? ne bileyim çene yapısını vs. görmek için röntgen çekmek lazım ama küçük çocuklarda bu oluyor mu bilemiyorum ?

tekrardan teşekkürler.

çok teşekkür ederim detaylı yazmışsınız. rahatsız ediyormuyum bilmiyorum ama birkaç sorum daha olacaktı :)

ilk ne zaman götürmek gerekiyor, ve ne sıklıkla götürmek gerekiyor acaba ? oğlumun çocuk doktoru 3 yaştan önce gerek yok demişti, ama sanki geç mi kaldım diye endişe ediyorum

büyüklerin oturduğu koltukta mı oturuyor çocuk, yoksa ayrı bir yerde mi veya bulunduğu yerde mi bakıyor doktor

son olarak film falan çekiyor mu ? yoksa kendi görsel olarak mı bakıyor ? ne bileyim çene yapısını vs. görmek için röntgen çekmek lazım ama küçük çocuklarda bu oluyor mu bilemiyorum ?

tekrardan teşekkürler.

Rahatsız etmiyorsunuz

6 ayda bir istiyor diş hekimleri. Ciddi tekrarlayan çürük problemi durumunda daha sık olabilir belki. Hiçbir şikayetiniz olmadıysa geç kalmadınız. Ama şu an ertelemeyin ilk kontrolünü. Çürük varsa erken müdahale edilmeli yoksa büyüyor çürük.

Evet yetişkin koltuğu kullanılıyor.

Görünürde diş problemi varsa, şikayetiniz varsa röntgen çekiyor. Yoksa yine de çeker mi bilmiyorum ama yaşı küçük olduğu için sizin inisiyatifinize birakacaklarini tahmin ediyorum. Röntgen cihazı sadece başa ışın veriyor. Göğüse kurşun yelek takılıyor koruma amaçlı. Röntgen radyasyonu sanırım en fazla 1 senede vücuttan atılıyor. Bu konuları doktora sorabilirsiniz. Bu kadar çekinceniz varsa özele gidin çünkü devlette soru soran hasta sevilmez

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim çok detaylıca yazmışsınız, vaktinizi aldım
evet özele götürüyorum zaten :) dediginiz gibi devlette bu kadar soruya kimse cevap vermez :)

son bir sorum daha olsa, kusuruma bakmazsanız. internette "Fissür Örtücü (Fissur Sealant)" diye birşeyden de bahsediyor. bilginiz varmıdır acaba :)

son bir sorum daha olsa, kusuruma bakmazsanız. internette "Fissür Örtücü (Fissur Sealant)" diye birşeyden de bahsediyor. bilginiz varmıdır acaba :)
Bakmam Forumda biriyle konuşurken etiketlerseniz yada alintilarsaniz mesajinizin farkedilmesi daha olası olur yalnız.

Malesef ihtiyaç duyduğumuz bir işlem olmadığı için hiç bilmiyorum fissur ortucuyu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…