ilk denemesi kimysal gebelikle sonuçlanıp 2. denemeyi dondurulmuşlarla yapan var mı

AdaEge

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2009
6.820
4
156
İstanbul
merhaba...

erkek infertilitesi problemiyle uzun protokol micro denemesi yaptık haziranda. ilk denememizdi. 24 haziranda transferim yapıldı. yaştan dolayı tek embriyo transfer edildi. ama blast (5.gün) ve aa kalite bir embriyoydu. transferden sonra 9. gün kan testim 25.47 çıktı ve dünyalar benim oldu. ancak 2 gün sonra tekrarlattığımda 12.50, tekrar 2 gün sonra 4.17 çıktı. dr um biyokimyasal gebelik olduğunu söyledi. yıkılmış durumdayım. işten izin almış ve evden dışarı bile çıkmamıştım oysa... aklıma geldikçe, konuştukça, yazdıkça ya da sadece bir bebek görsem bile gözlerim doluyor, dahası ağlıyorum. çarşamba günü konuştuğumuzda 4-5 güne kadar regl olacağımı söyledi doktorum. ben de bekliyorum. yeni deneme için dondurulmuş 2 embriyom var, onlar yaşar mı ne olur, yaşasa bile tutar mı, neden kimyasal oldu hiç ama hiç aklım almıyor. dr um pgt için gerek olmadığını söylüyor, ilk gebelikler bu şekilde sonlanabilirmiş, sonuçta hamile kalabildiğimi görmek de bir artıymış. mış mış. benim gibi acı bir tecrübe yaşayıp da sonradan güzel sonuç alan içinizden birilerine ihtiyacım var... Allah kimseyi evlat hasretiyle sınamasın...

Son düzenleyen: Moderatör:
ben canim kimyasal gebelik yasadim haziran basi tup bebekte en iyi kalite iki embroyoyla.
simdi uc donmusum var basliyorm Insallah bu ay.
kimyasal gebelik embroyonun saglikli olmamasindan kaynaklaniyor dedi doktorum genelde buymus neden.
birinci kalite embroyo saglikli demek degildir. pgt yapilsa da sadece kromozom acisindan saglikli olup olmadigi anlasilir bu da tamamen saglikli demek degildir her sey kromozom degil biliyorsun.
bu durum tup bebekte cok cok normal bir durum. kendini bosuna uzme arkasinda nedenler de arama bence.
donmuslarin cok saglikli cozulebilir ve yavrun belki de onlardan biridir ve seni bekliyordur. ben ikinci reglemle deniyorum. kontorolunden sonra sende deneyebilirsin Allah yuzumuzu donmuslarla guldurur Insallah.

özlemcim amin inşallah. ben daha hiç kontrol olmadım tabi, regl olmayı bekliyorum umarım çok da fazla gecikmez. benim çok dondurulmuşum da yok, sadece iki tane inşallah ilk çözülen güzel gelişmeye devam eder, bari bu seferde gülsün yüzümüz. sana da bol şans diliyorum, inşallah bu defa tamamına erdirmek nasip olur hepimize.

canim benim de sadece uc tane birinde fragmantasyon var hatta, deki benimde iki yani.
reglen br haftaya kalmaz gelir bence. benim degerim 340a ciktigi icin on gun surmustu.

senin kaçlık değerde 340 lara çıktı canım. benim baktırdığım laboratuvar da 0-6 arası negatif, 6 üstü pozitif değerdi. bazıları 0-5 bazıları 0-50 yi baz alıyor. ben bir daha kan tahlili yaptırıcam yarın kısmetse. tekrar yükselirse Allah korusun dış gebelik oluyormuş ya, korkuyorum. benim göğüslerim damarlanmıştı ben zaten hamile olduğumu göğüslerden anlamıştım bir sürü kılcal damar vardı, gebe değilim madem neden hala duruyor o damarlar. sabah da midem bulanıyordu baya.. içim sıkılıyor, herşeyden korkar oldum =(

Canım öncelikle geçmiş olsun ben de 2 hafta önce kimyasal gebelik yaşadım... Hep bir sebep aradım niye lmuyor diye.. Bu benim 4. denememdi.... Ağustosta tekrar bşlayacağım maalesef benim dondurulmuşum da yok herşeye sıfırdan başlayacağım... Benim değerlerim seninkine çok yakındı en son 6 ya düşmüştü ertesi gün regl oldum ve 9 gün sürdü ki benim normalde 4-5 günü geçmezdi... Umarım dondurduğun embriyoların sağlıklı çıkar....Dondurulmuşlarla hamile kalan pek çok kişi var...

canım sana da çok geçmiş olsun. ben de sürekli bir neden arıyorum ama sanırım vaktimizin gelmemesi ve kısmetimizin böyle olmasından daha büyük bir neden yok. benim kan değerim en son 4 lerdeydi ama hala regl olmadım ne güzel sen olmuşsun darısı başıma. hiç böyle diyeceğim aklıma gelmezdi ama hayat insana neler öğretiyor. progesteron iğneleri oluyordum. onları bıraktım belki hala etkisi devam ediyordur diyorum. belki ondan regl olamadım daha. en son iğnemi pazartesi olmuştum. bakalım ne zaman regl olacağım.

inşallah bu tedavinin sonucunda bebeğin seninle olur canım.

Teşekkür ederim canım inşallah hepimiz bir gün bebeğimize kavuşuruz bizim için biraz daha zor geçiyor bu süreç... Bu tedavide dr PGT yapmaya karar verdi umarım bu kez hüsran yaşamayız...

ınşallah sen de sağlıkla bebeğine kavuşursun en kısa zamanda.....

bence boyle bir kayibi keseyi bile gormeden sadece regle olarak yasadigimiz icin cok cok sansliyiz bir sekilde o ebroyolarimiz saglikli degildi ve gelisemedi. gecen yil 12 haftalikken bebegini kaybetmis biri olarak sadece ucumuzunde boyle bir kayip yasamasi sans diyorum. kurtaj olmak kahredici bir sey bebeginizi icinizde kipir kipir gorup kaybetseydiniz kimse toparlayamazdi sizi, inanin bir yil oldu hala icim yaniyor. bu kesinlikle bir teselli degil ne yazikki gercek bu kizlar. Allah kimseye yasatmasin dogurup kaybeden annelere sabir versin ben gecen yil da onlaridusunup halime sukrettim((

herşeyin hayırlısını diliyorum canım hepimiz için. Allah hiçbirimize daha fazla evlat hasreti çektirmesin inşallah. ben de pgt istedim ama doktorum şu an için gerek olmadığını söyledi. ben de ona güvendiğim için ısrar etmedim. önce bir regl olayım da sonra kafamı toparlayabileceğimi umuyorum.

çok haklısın canım. beterin beteri var, Allah esirgesin, dermansız dert vermesin. eşim de hep öyle söylüyor bana. sağlıksızmış ki gitti, bizi üzmedi diyor. haklısınız gerçekten öyle ama, şimdi kazasız belasız şu regl geçip bitse biraz olsun rahatlayacağımı hissediyorum...

canim zaten iki donmus embroyoya yapmazlar pgt, cunku cok embro olucakki cogu da birinci kalite goruncekki pgt ile secsinler. ikincisine insllah gerek kalmaz ama kalirsa belki o zaman istersin normal tup bebek surecinde yani.
ama rahat ol bu bir tesaduftu normal hamile kadinlarin da basina gelen basit sanssiz bir tesaduf. bir daha boyle olmayacak Allah'in izniyle, psikojinin ustune kotu dusuncelerle gitme su an yasadigin zaten agir bir de kotu dusunursen stresten reglen bile gecikir. zor ama sen guzel seyleri hayal etmelisin donmuslari denemeyi, hamile kalacagini gb. neden neden diye sorarak sadece kendini uzersen esinin dedikleri cok dogru anne gb baktigimiz icin zor o asamaya gelmemiz ama lutfen kendini yipratma.

evet onu ben de okumuştum. benim 11 yumurtam toplandı, 9 una işlem yapıldı, 7 si döllendi. ilk 3 gün 7 si de güzel gelişti. 4. gün 5 tanesi önde gidiyor diye haber aldık, işte 5. güne de 3 ü kaldı. keşke biraz daha fazla olabilseydi ama buna da şükür. şu tek embriyo yasası gelmiş olmasaydı belki de şu anda hamileliğim devam ediyor olurdu. şansımızı ne kadar düşürdüler.. çok yazık, günah... neyse önümüze bakmak lazım tabi ama bomboş hissediyorum şu anda kendimi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…