arkadaşlar mrb,
ben 27 yaşında evli bi bayanım bu zamana kadar hiç dogum kontrol hapı kullanmamıştım.tatil zamanıma denk gelen bi adetim var 16 temmuzda tatile çıkıcam fakat son 3 aydır hep ayın 16 yada 17 sinde hasta olmuşum
bende bu amaçla 1 hafta öne çekilebilir diye doktora sorarak yasmin aldım.adetimin ilk gunu başladım bugun 9. gununm ilaca devam ediyorum fakat adetim 4 gun surup gerisi kahverengi akıntı şeklinde oldu halada devam ediyor çok canım sıkıldı.yeni başladığım içinmi böyle oldu bu ay hep hasta gibimi olcam ben ya
sizden ricam benim gibi yeni başlayanlar benim gibi sıkıntı yaşayanlar varmı ve ben bu hapın şişkinliğinden başağrısından ve iştah açımından 1. kutuyu bitirip bırakmaya karar verdim.
bırakırsam bi zararı varmı adet dönemlerim nasıl olur lütfen beni bilgilendirirmisiniz.gecen seneki gibi tatilde geciktirici hap içerek tatilimi zehir etmek istemiyorum lütfen cvp yazın arkadaşlar...
canım benim yasminde 2. ayım...ilk ay genelde sabahları içtim hep unuttum inanılmaz mide bulantılarım vardı şişkinlik sadece göğüslerimde aşırı oldu ve 2 kg verdim çoğunluk bel kısmından olmak üzere...ama herkesin bünyesi farklı 1. ayda birşey anlayamıyorsun vücut alışmaya çalışıyor ben adetimin 2.günü kullandım ve her ay sular seller gibi akan adet hemen 2. günde kesildi..bu ay hiç sorunum yok hatta hayatımın en güzel adetini geçirdim diyebilirim...ama gece yatarken içiyorum düzenli bir şekilde belkide ondan rahatım bu ay..herkesin bünyesi farklı çok rahatsız olursan bir dr.a danış derim...
ben yasmin kullanmadım ama cogu dogum kontrol hapı ara kanama ve lekelenmeler yapabiliyor. arkadasımda yasmin de olmustu. keske geciktirici kullansaydın gerci belki daha sakıncalısır bilmiyorum. ama tatile gıdene kadar duzelir sanırsam. ayrıca dogum kontrol hapları adet miktarını azaltıyor. kısaltıyor. agrılı olmuyor yani bende bunlar olmuştu.
canım benim yasminde 2. ayım...ilk ay genelde sabahları içtim hep unuttum inanılmaz mide bulantılarım vardı şişkinlik sadece göğüslerimde aşırı oldu ve 2 kg verdim çoğunluk bel kısmından olmak üzere...ama herkesin bünyesi farklı 1. ayda birşey anlayamıyorsun vücut alışmaya çalışıyor ben adetimin 2.günü kullandım ve her ay sular seller gibi akan adet hemen 2. günde kesildi..bu ay hiç sorunum yok hatta hayatımın en güzel adetini geçirdim diyebilirim...ama gece yatarken içiyorum düzenli bir şekilde belkide ondan rahatım bu ay..herkesin bünyesi farklı çok rahatsız olursan bir dr.a danış derim...
mrb cnm benim de göguslerim daha şimdiden aşırı şişti zaten rejim yapıp küçültmeye çalışıyodum mafoldumben
ilacı bıraktığın arada kaçıncı gun adet oldun ve ne kadar sürdü ben ilacı bırakıcağım için akıntı tekrar yapıcakmı acaba..yorumları okudukca kafam karıştı iyce ohaoldumsmile
ben yasmin kullanmadım ama cogu dogum kontrol hapı ara kanama ve lekelenmeler yapabiliyor. arkadasımda yasmin de olmustu. keske geciktirici kullansaydın gerci belki daha sakıncalısır bilmiyorum. ama tatile gıdene kadar duzelir sanırsam. ayrıca dogum kontrol hapları adet miktarını azaltıyor. kısaltıyor. agrılı olmuyor yani bende bunlar olmuştu.
mrb cnm geciktirici son çarem artık gecen senede 1ay önce ertelemeye çalışıp adet gördum tamam rahatım artık dedim bi hafta geçti tatile çıktığım akşam tekrar hasta olucağımı anladım şiştim ve hemen mecburen geciktiriciyi kullandım 8 gun boyunca ama o tatil burnumdan nasıl geldi anlatamam balon gibiydim şişlikten sinirden ağlayan denize girmekten ya hasta olursam rezil olursam korkusuyla gerilen bi tip oldum..berbattı yani
nedir bizim bu heray yaşadığımız helede tatil dönemlerinde aylar öncesinden yaşadığımız stres...
mrb cnm benim de göguslerim daha şimdiden aşırı şişti zaten rejim yapıp küçültmeye çalışıyodum mafoldumben
ilacı bıraktığın arada kaçıncı gun adet oldun ve ne kadar sürdü ben ilacı bırakıcağım için akıntı tekrar yapıcakmı acaba..yorumları okudukca kafam karıştı iyce ohaoldumsmile
1.ay kullandığımda aşırı şişti ama bu ay normal yine şişlik var ama öyle patlayacak gibi değil... ilacı bıraktıktan sonra 5.ci gün regl oldum ve çok rahat geçti reglim diğer regillerime göre çok daha az geldi diyebilirim hatta 3. günü bitti sandım ama bitmemiş normal 6 gün oldum yani...günlük yaprak pedle idare ettim normal pede bile ihtiyaç duymadım...bünyeden bünyeye fark ediyor sende aynısı olmayabilir yada aynısı olabilir canım... ama temmuza daha var vakit bu sürede anlaşılır sanırım...benim geciktiriciyi her kullandığımda düzenim ters düz olduğu için çok mecbur kalmazsam kullanmayı düşünmüyorum....
arkadaşlar doktor bana da yasmin verdi.fakat nasıl kullanacağımı tam olarak bilemiyorum.adet oluncamı başlicam?kaçıncı gün başlıcam?1,5 ay sonra evlenicem korunma yöntemi olarak da kullanmak istiyorum bana yardım edin nasıl kullanıcam (
arkadaşlar doktor bana da yasmin verdi.fakat nasıl kullanacağımı tam olarak bilemiyorum.adet oluncamı başlicam?kaçıncı gün başlıcam?1,5 ay sonra evlenicem korunma yöntemi olarak da kullanmak istiyorum bana yardım edin nasıl kullanıcam (
arkadaşım bende yeni başladım doktorum bana korunma ve adet duzeni için 6 ay kullan dedi ama ben okadar uzun vadede duşunmuyorum nede olsa ilaç hormon yukluyoruz ve şişiyoruz.
kullanım şekli adetin ilk gunu başlıyosun 21 gun sonra yedi gunluk ara veriyosun 8. gun hastalığın bitsin yada bitmesin ilaca tekrar başlıyosun ve bu böyle gidiyo..bende bitek adetim bitti ama lekelenme yaptı bu yan etkiyi duşunerek kullan malum duğunun de varmış..