Merhaba bayanlar,
32 yaşındayım ve saçlarımı ilk kez boyayacağım. Saçlarımı boyatmaya dirensem de malesef beyazlarım çığrından çıkmış durumda. Saçımda boya yok ve kuaförün dediğine göre saç rengim küllü kumralmış. Forumlarda ve nette araştırdım İGORA ROYAL ile boyamaya karar verdim. Birkaç renk de beğendim. Ama kaç vol'lük oksidan kullanmam lazım, saçımı kaç ton açar, en az hangiisi yıpratır tam bilmiyorum. Bana fikir verirseniz sevinirim.
düşündüğüm renkler (özellikle ilk iki arasında kararsızım) :
1.igora royal 7-5 altın kumral
2.igora royal 8-5 altın açık kumral
3.igora royal ektra doğal açık kumral 8-00
4.igora royal bej açık kumral 8-4
Saçımı igora royal 8.0 açık kumrala boyadım, 2 tüp zor yetti keşke 3 tüp alsaymışım beyazlarım da tam kapanmadı renk birebir tuttu ama ben saçımda sevemedim rengi. çift sıfırlar daha iyi kapatyormuş beyazları bilgisi olan var mı bu doğru mu? önümüzdeki boyamada 8.00 dopal açık kumral denemeyi düşünüyorum acaba nasıl olur?
Saçımı igora royal 8.0 açık kumrala boyadım, 2 tüp zor yetti keşke 3 tüp alsaymışım beyazlarım da tam kapanmadı renk birebir tuttu ama ben saçımda sevemedim rengi. çift sıfırlar daha iyi kapatyormuş beyazları bilgisi olan var mı bu doğru mu? önümüzdeki boyamada 8.00 dopal açık kumral denemeyi düşünüyorum acaba nasıl olur?
Öncelikle kesinlikle igora kullanma. Koleston perfect ya da Loreal MAJİREL boya kullanmanı tavsiye ederim. Eğer biraz daha açık istiyorsan 8.3 bi ton koyu istiyorsan 7.3 al derim. bu markaları kuaför malzemeleri satan yerden ya da internetten rahatlıkla bulabilirsin.
Ayrıca beyazlarının kapanmamış olması çok normal ölçüyü sanırım yanlış yapmışsın. Beyazları kapama için 1'e 1 oranında karıştırmalıydın. Yani 60 ml 7.3 boyaya 60 ml %9(30 volume) luk oksidan katman gerekirdi. Market boyalarına bulaşma yoksa ölçüyü tutturamazsın.
Diyelim ki sana 3 kutu boya gerekiyor. (Benim dediğim boyların bi tanesi 60 ml. markettekilerinki 40 ml oluyor o yüzden dediğim markaları kullan.)
O zaman 3 kutu boya= 1 kutu boya 60 ml ise 3 kutu boya 60*3=180 ml 7.3 koleston perfect
Oksidan ise 3 kutu boyaya karşılık = 6*3=180 ml %9 (30 volume)luk oksidan
Dipnotum ise kesinlikle %6(20 volume)luk oksidan kullanma. Saçların koyu tutar. hem de 300 luk kullanırsan daha canlı gözükür
Yardımcı olabileceğim bir konu varsa sorabilirsin. Bu arada Bakırlık da biraz istiyorsan 8.34 7.34 da alabilirsin oranları yine aynı kolay gelsin :)