İlk defa ne istediğimi bilmiyorum

Bunu bu çocuğu yapmadan önce düşüneceksiniz. Bu bencillikle anne olunmaz zaten. Karmasa başka şey saydığınız sebepler Bambaşka. Yazık

Konunuzu okudum çok üzüldüm hamile olmadığım halde istemsizce karnıma dokundum bilmiyorum zor bir karar evet çocuk büyütmek yetiştirmek zor ama tek bir gülümsemesi daha yeni doğmuşken bile parmağınızı tutması o zorlukları hemen siliyor Rabbim yardımcınız olsun en doğru kararı vermenizde. Unutmayın onlar kendi rızkları ile doğarlar....

Emin değilseniz aldırmayın. Çünkü bu öyle bir Kararki yüzde 200 eminken bile pişmanlık yaşanıyor üzülüyor insanlar. Heleki bu kadar acabanız varken pişman olmanız olası. Bence hayattta yaşanan erşeyin şu an öngöremediğiniz bir sebebi vardır. Bugün çokk tü görünen bir olaya bir yıl sonra iyiki olmuş hayatım değiştidiyebilirsiniz.

burada çocuğu olması için çok uğraşan insanlar var. maddi durumunuz kötü olsa da Allah yardımcınız olur. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez ve her şeyin doğru zamanını bilir. çocuğunuz için doğru zamanmış.

ilerde çok pişman olursunuz. elinizi karnınıza koyun. bir kalp atıyor orada..

Her bebek rızkiyla gelir RABBIM sana vermis neden boyle dusunuyirsun bence manaviyatiniz cok zayifff cooookk RABBIM HIDAYET VERSIN

Eski konunuza göre yorumlarsak,siz eşinizin sizi eninde sonunda aldatacağını düşünüyosunuz. Yalnız hayat bunu bekleyerek geçmez.
Bu sebeple ve endişelerle çocuğu aldırıp eşinizle evliliğinize devam edeceksiniz anlaşılan. Bu haksızlık hem de çok büyük haksızlık..

Ben belki de ilk defa her kelimeyi bu kadar çok düşünerek yazıyorum.

Karmakarışık olmalısın. Bu çok zor bir karar ve sana verebileceğim tek tavsiye kendinle biraz baş başa kal.

Denedin mi bilmiyorum ama en azından 2 günlüğüne kimsenin olmadığı, düşünebileceğin bi yere git
Gözlerini kapat ve yüreğinin sesini dinle
İçinden gelen sesi duymaya ihtiyacın var

Uzun uzadıya artılarını eksilerini düşün

Bence eşinden ayrılmayı planlıyor olman en büyük etkenlerden bebeği istememen için
Bi şeyler düzeltilebilir mi ve kendini ne kadar anne iyi bir anne olarak görüyorsun bunların cevabını ara
Bi çok şeyi tecrübe etmeden bilemeyiz evet ama kendimizi tanıyoruz öyle değil mi

Bana kalsa...larla konuşmak ne kadar doğru bilemiyorum ama şunu söylemek istiyorum ki ben kendimi güçlü hissedebildiğim zaman kimseye ihtiyacım olmadığını düşünürüm
Yaşamak için, bi evcil hayvan sahiplenmek için, çalışıp para kazanmak için, hatta iyi bir anne olmak için...
Umarım her şey senin için güzel olur.

Kova hatunu 4 yıldan sonra olmuş emin misin aldırmaya? Bence emin değilsin pişman olursun gibi hissediyorum
Sen annenin yaptigi hatalari yapmaz cok guzel bir anne olursun insaAllah

Bak benim annem beni aldıracakmış da kapıdan dönmüş çünkü ablam çok küçükmüş daha

Şimdi ne haldeyiz? Ablam 3 buçuk yıl önce vefat etti Ben olmasaydım annem babam ne yapacaktı? Ya beni aldırsaydı?
Benden sonra tekrar çocuğu olmamış çünkü..

Ben halen uzulurum annemgil beni aldırcakmış da son anda vazgeçmiş diye senin bebeğin üzülmeyecek mi?

Şimdi ben de hamileyim Allah izin verirse annem anneanne olacak ya beni aldırsaydı? Zaten evladını kaybetti ve hiç anneanne olamayacaktı..

Hamilelik ve evlat sahibi olabilmek büyük bir lütuftur lütfen bu lütfu geri tepmeyelim..

sakın aldırma bu bir cinayet resmen , çok çok zor durumda kalmadıkça kürtaj olunmamalı, hayvanlar bile bizden daha vicdanlı yavrusunu kolay kolay bırakmıyor ya , şu iğrenç kalabalık çevrede yavrusunu sıcakatn kavrulmuş sacın üstünde büyütmeye çalışan bir kedi den daha mı zor durumdasın acaba ? çok yazık .

Yok
zaten çocuğu aldırmak istememin en büyük etkenlerden biri eşim....eminim ki gün gelip boşanıcam...böyle giderse...

Bence sana bu bir mesaj. Yuvani dağıtma.

Belki de çok mutlu olacaksınız.
evet bu da bir ihtimal...zaten ihtimaller denizinde boğuluyorum...anlatamıyorum,kimsede anlyamıyor beni...ben mi çok büyütuyorum acaba...bazen diyorum bazı hanımların ne dayakçı ne içkici kocası var doğurmaktan da çekinmiyor amma kurcalıyorsun diyorum...
bazen de ben kendime güvenip yapmalıydım bu çocuğu diyorum...offff
çok mu abartıyorum ?
çok mu mükemeliyetçiyim çocuk konusunda ...

Böyle konuları okumak istemiyorum aslında ama olayı konunun içeriğini okuduktan sonra anladım. Dini inancın nedir bilmiyorum, farklı sıkıntıların varmı onuda bilmiyorum ama bu mesajına göre alttaki ayeti paylaşmak istedim

"Geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31);

Sakın aldırmayın lütfen.. O günahsızın ne suçu var hiç bir şeyden haberi olmadan yerleşmiş tutunmuş rahminize. O size verilmiş bir hediye, eminim doğurup kucağınıza aldığınızda ben nasıl düşündüm aldırmayı diyeceksiniz ama bunu o yavrucuğa yapmayın..

Maddi manevi çocuğa verebileceğin bir şey yoksa eşine güvenmiyorsan seni anlarım.
Eşin çok mükemmel olsaydı ama sonunda yine boşansaydınız? Kimsenin evliliği garanti değil ki.
Bu tür şeylerde karakterine bakman gerekli. Kimi kadın ne olursa olsun ben çocuğuma yeterim o benim desteğim der kimi ben bittim çocukla kaldım ortada ne olacak diye dövünür. Senin diğer olaylara bakışın ve hayatta karşına çıkan zorluklarda yıkılıp yıkılmadığın önemli bana kalırsa. Ben mesela çok kırık döküğüm kendime bile yetemiyorken çocuğa bir şey veremem. Böyle değilsen sadece kurgusal korkuların varsa ve pişman olacaksan aldırma. Biz ne dersek diyelim sen bilirsin kendini.

Rabbim'den size bir melek geliyor ve siz bunu kabul edip etmeme konusunda kararsız kaldığınızı söylüyorsunuz... Aldırmamalısınız ve bebeğiniz doğduğunda bu düşüncenize bile pişman olacaksınız

Bir gün boşanma ihtimali dahil bir suru bahane e be arkadaşım bu kararı almak için mübarek güne girmeyi mi bekledin...aldır o zaman ama benden söylemesi bebeğin hareketleri başladı bile ..kalbi atıyor bildiğin bir canlı...daha önce nerdeydin son iki hafta bu işe giriştin.

Burada insanlar birsuru tedavi deniyorlar, hatta birbirlerine dua ediyorlar. İnsanlar yanip tutusuyor cocuk diye. Allah bir verse tum zorluklarini cekmeye hazirlar. Ne servetler harciyolar,ne gozyaslari akitiyolar bu ugurda...

Benzer biraz o insanlarin konularini takip etmelisin. Nasil yaniyorlar evlat hasretiyle gormelisin.

Aldirin ya da aldirmayin diyemeyecegim. Bu sizin karariniz.Ama bunlari goz onune alin. Belki cok ugurlu gelecek evliliginize... Esiniz suan ne dushncede nasil tepki veriyor bilmiyorum ama ben aldiramazdim.

Aynen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…