İlk defa ne istediğimi bilmiyorum

Kovahatunu , bence sen bebeğin içinde büyümeye başladıkça çocukluğunu düşünerek acabalarla boğuşuyorsun. Annenin kaderi kızına olacak diye bir şey yok. Gerçekten istemesen çörek otu kürünü uygulamazdın sanırım ki.

Hayat nekadar garip herkesin sınavı farklı. Ben 2 senedir çocuğum olsun ye uğraşıyorum ilaçlar iyneler çörek otu incir kürü soğan kürü aklınıza ne geliyorsa denedim ve denemeye devam ediyorum. Kullandığım ilaçlar psikolojimi bozuyor beni baya yıpratıyor otururken ağlamak geliyor içimden ama yine de yılmadan devam ediyorum denemeye belki de hiç çocuğum olmayacak. Allah bana bu yönde bir imtihan vermiş. Yazılan yorumları tek tek okudum ve gözümden yaş geldi en çok ta eşinizin ağlamış olması içime dokundu. Size aldırın aldırmayın demiycem ama Allah bana bir çocuk verseydi maddiyatı düşünmek şöyle dursun yediğim ekmekten bile kısıp onu bir şekilde büyütürdüm..

çörekotunu hamilelik için değil,
genel olarak şifa niyetine aldım...1 an bile aklıma gelmedi hamile kalabileceğimi

takvim yapmışsın biraz olsun istiyorsun demek ki
bu durumda fikre alışmaya çalış bence
ben kürtaja çok da karşı değilim ama kesinlikle istenmeyen bir gebelik olduğunda
siz korunmuyormuşsunuz zaten bu ihtimal %1 olsa aklında olması gerekirdi

lütfen o yavruya kiyma,eger cocuk istemiyorsaydin en bastan önlemleri cok iyi almaliydin,olan olmus bi kere, kendi yavruna kiyma, ömür boyu vicdan azabi cekersin.

Attraente , bir konuda tamamen imkansız değil tarzında bir yorumunu okumuştum. Dilerim ol dedi mi olduran Allah sana da nasip eder.

Öyleydi ama artık umudumu yitirdim sanırım, küçük bir umut vardı evet ama artık oda çok zayıf doktorlara göre, olmayacağını kabullendim. Olsa da nasıl olur bilemiyorum, geçen pazar 38 yaşımı kutladım =)) Güzel duan için teşekkür ederim, Allah razı olsun

Kova hatunu ben bu bebeği aldırmayacağınızı biliyorum şuan bi kararsızlık içindesiniz aslında kararınızda belli,ama yinede ben bu bebeği istemiyorum diyorsanız aldırmayın doğurup evlat edindirin kulağa saçma gelecek ama cehennemde sonsuza kadar azap çekmenden iyidir.

4 yıl çocuksuz gecmiş pek mutlu olmamışsın anladığım kadarıyla birde çocukla denemeye değer belki. Çok mutlu edecek bu bebek sizi

Merhaba,

Önceki konularınızdan hatırlıyorum, az evvel de emin olmak için tekrar baktım.
Sizin eşinizle sorunlarınız vardı, bir dönem bitirecek kadar ciddileşmiştiniz hatta. Eşinizin gözünün dışarda olduğunu ve güvenmediğinizi söylüyordunuz.

Bence öncelikle bu bebeği neden istemediğinizi tekrar düşünün, dürüstçe kendi sorularınızı yanıtlayın. Ondan sonra daha sağlıklı düşüneceğinize inanıyorum..

Çok çok çok üzüldüm, bunu düşünmek zorunda kalabilen bir anne.. Yavrumu düşünüyorum da şimdi, boşuna Anne demiyorlar bizlere, Anne vefakar, fedakar.. Evladın canına yoldaş olur belki ? Yiyeceği ekmek varmış ki şuan seninle, başka alternatifler bulmanı ümid ediyorum.. Şuan onun kalbi atıyor, öyle düşün.. Kıyma nolur

Ohooo 46 yaşında anne olanlar var. Umudun küçüğü büyüğü olmaz. Dilerim gün olur sana da nasip olur

bende istemyenlerdenim.
ağabeyim çok yaramazmış.illalllah dedirtmiş. benimde öyle olacağımı düşünmüşler.
düşmem için neler yapılmış. sonunda ramazan olduğu için doktor bunu yapmam demiş. ve ben doğmuşum. iyiki doğmuşum. ramazan ayı kurtarmış beni.:)

Bebegi istemiyorsan onun sucu ne? Sen yapmisin.
Bari dogurda, biri evlat edinir.
Hak ettigi gibi sevilir yavrucagiz....

Maddi gücü olmayan birinin çocuk doğurmaya cesaret etmesi bence çok büyük bir olay.
Kendine güvenmeyen, imkanları olmayan birinin doğuracağı çocuk için sadece üzülürüm ben.
Yani mantığın sana doğruları söylüyor. Benim mantığıma göre de doğurmamalısın.

Ama gel gelelim duygusal kısma.
Bebeğini kucağına alacağın gün gelirse ve sağlıkla doğarsa onu gördüğünde kendini çok ama çok güçlü hissedersin muhtemelen.
Anneler genelde anneliğin inanılmaz bir güç verdiğini söylerler.
Seni iyiye de sevk edebilir bu durum, her şey daha kötü de olabilir. Bu ihtimaller çoğalabilir.

Bir de kötü bir anne modeliyle büyümüşsün maalesef. Eğer çocuğunu dünyaya getirmeye karar verirsen lütfen annen gibi olma. Çünkü insanlar annelerinden babalarından gördüklerini uygulayabiliyor ne kadar tasvip etmese de. Buna dikkat etmen çok önemli. Sen tam tersine annenin yaptıklarını affedip, kalbini sevgiyle donatmalısın.

Bende bir kova hatunuyum ve bilirim ki herkesin verdiği fikri dinleyip yine kendi istediğini yapacaksın ama bence aldırmaya kıyamıycaksın ne kadar soğuk ukala insanlar gibi görünsekte aslında çok hassas ve duygusalız ...

Herkes aldırma demiş ama istenmeyen bir çocuğun büyümesi, karakterinin oluşması, psikolojisi, ilerideki hal ve hareketlerinin temeli gibi mevzulardan birinci dereceden sorumlu olacaksınız. Eğer doğurursanız doğurduktan sonra da çocuğunuza karşı tavrınız çok önemli. İstenmediğini, kazara olduğunu hissedecek/hissettirecek şekilde mi davranacaksınız? Öyle hemen doğsun, bir şekilde büyür canımla olacak iş değil ki. Gerçekten sizin psikolojiniz, kendinizi hazır hissetmeniz, kaldırabilecek olmanız da çok önemli.

Aldırın veya doğurun. Bu kararı siz, eşiniz ve aile büyükleri bir araya gelip, her ihtimali de düşünüp, olasılıkları tartışarak karar vermelisiniz. Burada sizi hiç tanımayan, görmeyen kişiler değil sizi, karakterinizi yakından tanıyan, ileride zor zamanlarınızda sizin yanında olacağına karşı teminat veren yakınlarınızla konuşmalısınız/tartışmalısınız. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…