İlk defa ne istediğimi bilmiyorum

Yahu forumun yarısı istemedikleri bebeğe hamileyken bu soruyu buraya sormak ne kadar sağlıklı olabilir? Kendini dinle, kararını ver. Burada millet bir kadına da böyle yazdı yazdı, kadın küfür yiyerek 8 aylık hamile haliyle ortada kaldı. Buradakiler ona yardım edebildi mi? Hayır. Bu yalnızca seni ilgilendirir. Bakacak olan sensin.
haklısın sanırım....ve evet son karar benim
sadece dinlemek okumak istedim ...her yorumu merak ediyorum..

Evet 4 yıldır olmuyordu,bencilce davrandım...
ama sorun herhalde büyük dedik...
sonra çörek otu yemeye başladım şifa niyetine herhalde o vesile oldu...yoksa yine olmazdı büyük ihtimalle...evet büyük yanlış yaptım ama alay etmen hoş olmadı...asudebahar
O çörek otunu sadece şifa olsun diye mi yedin? Hiç bebek düşüncen olmadı mı?

Boylesi onemli bir karari milyonlarca kisiye sorsaniz alamazsiniz, kalbinizin ve mantiginizin sesini dinleyin. Herkes anne-baba olamaz, siz o vasıflara sahip olup olmadiginizi bizden iyi bilirsiniz biz ne desek boş.

vücudum bozulur endişesi olabilir mi, güzellik sayfalarında çok görüyorum seni bu yüzden çocuk istemeyen kadınlarda varmış

Yapma ....
Sanıyorum ki çok güzel bir şey aslında yaşadığın, asla yaşayamayacağım için bu duyguyu tarif etmeme imkan yok ama annemden biliyorum, annelik güzel şey....
Yapma, boş endişelerle öldürme onu, Allah'ın yarattığını yok etmeye kalkma, katil olma ...

Attraente , bir konuda tamamen imkansız değil tarzında bir yorumunu okumuştum. Dilerim ol dedi mi olduran Allah sana da nasip eder. :KK60:

4 yildan sonra bi mucize gibi gelmiş bebeğin nasil kiyacaksin ki. Şöyle bişey var belki de hayatini olumlu yönde degistirecek dünyaya senden bi parça getireceksin onunla kendini gelistireceksin. İçindeki büyük boşluğu dolduracak belki. Bizler ailemize sormadık madem durumunuz kötüydü niye dünyaya getirdiniz diye çünkü dünyaya geleceğimiz varmış ve sizin bebeginiz de artık gelmiş kiymayin ona.
Kendi anneniz gibi olmaktan korkuyosunuz sanirim ama böyle bi kural yok daha iyi bi anne olacaksiniz eminim

Evet 4 yıldır olmuyordu,bencilce davrandım...
ama sorun herhalde büyük dedik...
sonra çörek otu yemeye başladım şifa niyetine herhalde o vesile oldu...yoksa yine olmazdı büyük ihtimalle...evet büyük yanlış yaptım ama alay etmen hoş olmadı...asudebahar

Asudebahar dalga geçmemiş ki. Kürtaj çok ciddi bir olay, insanı hem psikolojik hem fizyolojik sarsacak bir olay. O yüzden bebek için hazır olmayan hatta kürtajı düşünecek kadar hazır olmayan birisinin korunması gerekmiyor mu?

Ben annemin kaza eseriyim 3. çocuk olarak. Çok ağlamış hamile olduğunu öğrendiğinde çünkü abim,ablam hep birer yaş arayla olduğundan çok yorulmuş yıpranmış. Ama tabiiki kıyamamış. Şimdi benim gibi minnoş bir kızı var işte fena mı :KK53:

Bir can size tutunmuş, karar elbette sizin; İster seneler sonra şükredersiniz ister saniye saniye vicdan azabı çekersiniz. Sizden bir parça nihayetinde..

Alıntlayamıyorum tek tek...
maddi yönden elverişli değiliz...
eşimle aram iyi ama güven sorunu var...
sürpriz bebek olarak geldi...olmayan bebek oluverdi...pişman olucağımı şimdiden hissediyorum...ana benim çocuğma verebilecek birşeyim yok ,kendime güvenmiyorum...olası bir boşanma durumunda yalnızım...annemin zaten kendine hayrı yok...
ben isterdim ki çocuğu kendime güvenerek yapmak ,muhtaç olmadan kimselere :KK43:

hayırdan şer şerden hayır doğarmış..belki bebeğin senin koruyucu meleğin olacak..ona bakarak kokusunu duyarak başına gelen yada gelecek olan kötü günlerin hakkından geleceksin...

Rabbim belkide sana bebeğinle birlikte çok daha güzel kapılar açacak..

kara sana ait tamamen hepimiz duygusal olarak kıyma diyoruz ama kendini hazır hissetmeden ne ladar yetebleceksin. keşke korun demek için çok geç. Hakkında hayırlısı olsun

Kova hatunu konuya ortadan pat diye dalıcam ama sen bu bebeği istiyorsun arkadaşım :)

bak takvimini bile yapmışsın üstelik ben senin o bebeğe kiyacagini da düşünmüyorum.sağlıklı hamilelik süreci ve hayırlı doğumlar dilerim.

Ben annemin kaza eseriyim 3. çocuk olarak. Çok ağlamış hamile olduğunu öğrendiğinde çünkü abim,ablam hep birer yaş arayla olduğundan çok yorulmuş yıpranmış. Ama tabiiki kıyamamış. Şimdi benim gibi minnoş bir kızı var işte fena mı :KK53:

Bir can size tutunmuş, karar elbette sizin; İster seneler sonra şükredersiniz ister saniye saniye vicdan azabı çekersiniz. Sizden bir parça nihayetinde..
benide istememiş annem ,hoca bile fetva vermiş sana günah olmaz aldır diye :)) o kadar çoçuktan sonra ...ben işi sağlam tutup gelivermişim ,yaşlığında yanında kalan ben oldum :)))) ..her çocuk kendi rızkı ile gelir...küçüçük ,minnacık birşey allah koruun ama kıymayın ona,siz ona bir şans verin bakalım o size ne şanslar getirecek inşallah....doğum resimlerini istiyoruz :))))))

Çocuğum olmuyor fikrine o kadar alıştım ki...
yani kendimi hiç anne olarak hayal etmedim hiç bir zaman....hatta küçükken dinlediğim doğum hikyalerinden sonra hep inşallah kısır olurum diyordum...
içimde hiç annelik güdüsü yoktu benim...
hiç bir zaman...şu an içimde bu konuyla ilgili birşeyler kıpraşmaya başlasa da
diğer yanım beni şiddetle susturuyor...
o yüzden çok karışığım...

Biz iki kardeşiz.. Annem erkek kardeşimden sonra iki kez hamile kalmış ve ikisini de aldırmak zorunda kalmış. Sebebi ise babaannemin ben artık çocuk bakamam demesiymiş. Annem çalışan bir kadındı.. Devlet memuruydu ama malesef mesaisi oldukça fazla olan bir iş yapıyordu dolayısıyla ben ve kardeşim annemi nerdeyse hiç görmeyerek büyüdük bizi babaannem büyüttü aramızdaki yaş farkı da az olunca yıprandı babaannem ve bakamaycağını söyledi başka çocuklara... Annem şimdi o bebekleri aldırdığına bin pişman... Çünkü maddi durumumuz da yıllar içinde iyice düzeldi ve annem istese çocuklarına bakıcı tutabilecek maddiyata kavuştu ama herşey için artık çok geçti...

(birde annem kötü biri diyemem ama beni bir elinde sigara diğer elinde votkasıyla büyüttü...
bu yüzden belki de annelik korkunç birşeymiş gibi geliyor :KK43:

Aklında ufak da olsa aldırmamak gibi fikir olsa bile aldırma derdim, ki sen burada hamilelik takvimi oluşturmuşsun ve gelgitler yaşıyorsun. Kesinlikle aldırma, her şeyi geçtim ilerde duyacağın vicdan azabını düşün.

X