İlk defa ne istediğimi bilmiyorum

Bunu sormanız gereken yer burası değil bence. Buradan çıkıp da "aldır" diyecek kimse olduğunu sanmıyorum. Bu tamamen sizin kararınız olmalı, başkalarından etkilenerek vereceğiniz bir karar değil.
Bu konularda hep söylüyorum, biz bilgisayarı kapatıp çıkıyoruz, hayat sizin hayatınız olarak kalıyor.

onu sana lutfeden Rabbim,yarın herşey yoluna giripte sen istediğinde vermezse? bunu göze alabiliyor musun gerçekten? 4 ay önce cinsiyetini bile bilmediğim bebeğimi kaybettim. hala acısı içimde taptaze. hiç çıkmıyor aklımdan hiç! acaba kız mıydı? erkek miydi? bana mı benzeyecekti? babasına mı? kaybetmeseydim onun için hazırlık yapıyor olacaktım,karnım kocaman olacaktı... olmadı,olmadı... peki sen 3-5 ay sonra bunları düşünmeyecek misin? 1-2 sene sonra demeyecek misin '' suan hayatta olsa,evde koşup oynuyor olacaktı'' diye geçmeyecek mi içinden?? inan hiç unutmayacaksın onu. hiç unutmayacaksın...

Alıntlayamıyorum tek tek...
maddi yönden elverişli değiliz...
eşimle aram iyi ama güven sorunu var...
sürpriz bebek olarak geldi...olmayan bebek oluverdi...pişman olucağımı şimdiden hissediyorum...ana benim çocuğma verebilecek birşeyim yok ,kendime güvenmiyorum...olası bir boşanma durumunda yalnızım...annemin zaten kendine hayrı yok...
ben isterdim ki çocuğu kendime güvenerek yapmak ,muhtaç olmadan kimselere :KK43:

doğur sakın aldırma.nefsinin sesini dinleme.ben bir can taşıyorum ve onu dogurmaya mecburum diye duşün.kenidne secenek sunarsan işin içinden çıkamazsın.

onu sana lutfeden Rabbim,yarın herşey yoluna giripte sen istediğinde vermezse? bunu göze alabiliyor musun gerçekten? 4 ay önce cinsiyetini bile bilmediğim bebeğimi kaybettim. hala acısı içimde taptaze. hiç çıkmıyor aklımdan hiç! acaba kız mıydı? erkek miydi? bana mı benzeyecekti? babasına mı? kaybetmeseydim onun için hazırlık yapıyor olacaktım,karnım kocaman olacaktı... olmadı,olmadı... peki sen 3-5 ay sonra bunları düşünmeyecek misin? 1-2 sene sonra demeyecek misin '' suan hayatta olsa,evde koşup oynuyor olacaktı'' diye geçmeyecek mi içinden?? inan hiç unutmayacaksın onu. hiç unutmayacaksın...

ben de dondurulmuş embriyolarımı imha ettirdim.canım çok yandı uzun süre ağladım.

Alıntlayamıyorum tek tek...
maddi yönden elverişli değiliz...
eşimle aram iyi ama güven sorunu var...
sürpriz bebek olarak geldi...olmayan bebek oluverdi...pişman olucağımı şimdiden hissediyorum...ana benim çocuğma verebilecek birşeyim yok ,kendime güvenmiyorum...olası bir boşanma durumunda yalnızım...annemin zaten kendine hayrı yok...
ben isterdim ki çocuğu kendime güvenerek yapmak ,muhtaç olmadan kimselere :KK43:

canım biliyormusun bende hamileyim, hani demiştim ya sana senden sonra çörektou topiğinde ben olurum inş hamile diye. dün hamile olduğumu öğrendim.
bu arada senin konuna çok üzüldüm, ne diyeceğimi bilemiyorum, inş hayırlısı ile hayırlısı ne ise o olsun inş.
iyi din alimlerine mutlaka danış, hatta onlarla içten paylaş fikirlerine oturup sohbet ederek bence.
yalnız şunu söyleyebilirim; bir hocanın sohbetini dinlerken bir çocuk dünyaya getirmek istiyorsanız rızık açısını düşünmeyin onun rızkı allah tarafından verilir sizinle bir bağı yok onun rızkının demişti.

:cry: misk benm bebeğim öldü biliyo musun :KK42: ay çok içime dokundu bu yazın. o ne dedi acaba bana ''anne hoşça kal'' mı dedi giderken:KK42:

canım benimmmm kııyamammmm:KK19::KK19:
senden öyle iyi anne olurki: ) :KK60::KK19:

Benim oğlum planlı bi bebekti ama gene de insan korkuyo lan dedim sen uykuyu seversin sıkıya gelmezsin ayağında bir pranga olursa çocuk, zaaf olursa, nefret ederim zaaflardan, elim çabuk değil çabuk sinirlenirim...Bunun gibi bi dolu şey, oğlum doğmadan 1 ay önce babamı kaybettim demek oğlum bana teselli olacakmış Allahın bir planı varmış

ne güzel yazmışsın..

Benim oğlum planlı bi bebekti ama gene de insan korkuyo lan dedim sen uykuyu seversin sıkıya gelmezsin ayağında bir pranga olursa çocuk, zaaf olursa, nefret ederim zaaflardan, elim çabuk değil çabuk sinirlenirim...Bunun gibi bi dolu şey, oğlum doğmadan 1 ay önce babamı kaybettim demek oğlum bana teselli olacakmış Allahın bir planı varmış
evet...ben yemek yemeye üşenen insan
naaıl olcak diyorum...aslında içim kıpır kıpır
ama nedense hamile olduğumu öğrendiğmden beri derin bir yalnızlık hissediyorum...

Ya o bebeğin yerinde siz olsaydınız???Sizin nefes alma hakkınız olduğu kadar o masum yavrunun da var.Hayatla siz nasıl mücadele ediyorsanız,o da etmeyi hakkediyor ve annesinin sadece dünyevi arzuları ya da kaygıları sebebiyle bu hayattan koparılmayı hiç haketmiyor,lütfen tekrar düşünün ...

:cry: misk benm bebeğim öldü biliyo musun :KK42: ay çok içime dokundu bu yazın. o ne dedi acaba bana ''anne hoşça kal'' mı dedi giderken:KK42:
:cry::cry::cry: Allah sabır versin. Bence "anneciğim güzel bir yere gidiyorum beni merak etme"demiştir canım. Allah kucağınızı boş bırakmasın inşallah...

ama nedense hamile olduğumu öğrendiğmden beri derin bir yalnızlık hissediyorum...

hayatından çıkacak ilk şey yalnızlık zaten emin ol

En kötü ne olur, boşanırsın değil mi, ama o durumda zaten nafaka alacaksın çalışırım da diyosun

Eşim aldırmamı istemiyor,ağladı bi sürü,zaten o herşeyde ağlar...başka da bildiği bişey yok...
en sonunda sana bıraktım dedi...
Lutfen bu bebegi aldirmayin. Size muhtac, sizden beslenen savunmasiz bir bebek var hem de kucucuk.. Yapmayin. Bebeginizin katili olmayın. Inan gercekten rizkiyla geliyor bebek.. Esin bu konuda ne diyor?
,

mesela ben bu konuda Meryem uzerliyi çok takdir ettim, maddi gücü bir kenara alıyorum ama kadın diyebilirdi Şöhretin zirvesindeyim ne bebeği üstelik evlilik dışı diye, ama doğurdu bak 1.5 yaşında falan heralde şimdi

Çok üzüldüm. Dilerim Rabbim gönlünüze göre verir.

dün hamile olduğunu öğrenen bir bayanı tebrik etmiş gülücükler atmışsınız...demekki hamileliğe güzel bakıyorsunuz...bir gündemi dibe çöktünüz...

Ne yanlız anneler var,ne şartlarda büyütüyorlar çocuklarını. Yemek yemeye bende üsenirdim ama konu kızımsa günlerce aç uykusuz kalabilirim,tencere tencere yemek yapabilirim üşenmeden. Yanlızlık bitecek asıl o dünyaya gelirse. Belki tek dayanağınız,yaşama gücünüz bebeğiniz olacak.

hepimiz zaman tedirgin oluyoruz,,bakabilecekmiyiz,doyurabilecekmiyiz vs.vs.. ama bu dolanan sorular bir bebeğin canına kast etmeye değecek sorular değil...

Eşim aldırmamı istemiyor,ağladı bi sürü,zaten o herşeyde ağlar...başka da bildiği bişey yok...
en sonunda sana bıraktım dedi...

,

Bence aldirma. Esinle ayrilsan bile evladindan güç alacaksin. Ya bu oyle guzel bir duygu ki. Ablam dogum yapti yakin zamanda. Ben de yanindaydim. Hemsire bebegi getirdi "annesi bunun kan sekeri düşmüş emzir" dediler. Gorsen annesinin yanagini nasil emiyordu. Ya o duygunun tarifi yok. Sana muhtac, sana aç. Kucagina alacağın ani dusunsene. Kendi sutunden vereceksin. Sensiz duramayacak. Her gun yegenimin bi videosunu bi kac fotosunu atiyorlar. Oyle guzel ki.
Sakin aldirma. Allah sana vermisse elbet bi sebebi vardir..

Yapma ....
Sanıyorum ki çok güzel bir şey aslında yaşadığın, asla yaşayamayacağım için bu duyguyu tarif etmeme imkan yok ama annemden biliyorum, annelik güzel şey....
Yapma, boş endişelerle öldürme onu, Allah'ın yarattığını yok etmeye kalkma, katil olma ...

Evet 4 yıldır olmuyordu,bencilce davrandım...
ama sorun herhalde büyük dedik...
sonra çörek otu yemeye başladım şifa niyetine herhalde o vesile oldu...yoksa yine olmazdı büyük ihtimalle...evet büyük yanlış yaptım ama alay etmen hoş olmadı...asudebahar

X