• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık İlk defa klomen kullanıyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

asdfgh12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2020
430
184
53
29
Merhabalar ben Kasım ayında direkt olarak aşılmayla başladım tedavime pko var bende gonal f le 2 yumurtam gelişti 20-17 falan her şey çok iyiydi ama maalesef tutmadı rahim filmi sperm testi falan hepsi okey prolaktin bi yüksekti ilaç kullandım bi ay boş kaldım dün yine regl oldum başka bi dra gittim ilaçtan önce hemen neden aşılama yapıldı falan dedi ben de bunu diğer drma sorduğumda ilaçla hamile kalınmaz falan demişti ama çevremde böyle olan vardı o da pko ve sadece ilaçla regl olabiliyormuş ama benim prolaktinden sonra gayet düzenli reglim öncesinde düzensizdi ama ilaçla olmuyordum 50-60 bulduğu olurdu neyse bugün doktor klomen verdi Salı öğlen regl oldum Cuma başlamamı söyledi 10 tane sabah akşam Salı bitecek ama beni Cuma’ya çağırdı aşılamada iğneyi kullanırken de kontrole çağırıyordu bakıyordu gidişat nasıl diye benim sormak istediğim klomende herkese böyle mi acaba ilaç bitikten sonra gidip kontrol ettirsem mi geç mi geliştirir diye beni ilaç bitikten 3 gün sonra çağırıyor anlamadım

İğne kadar hızlı büyütmüyor bende pko yok 12. Gün iğne vurulacak olgunluğa gelmişlerdi. O civarda büyür ortalama.

Merhabalar ben Kasım ayında direkt olarak aşılmayla başladım tedavime pko var bende gonal f le 2 yumurtam gelişti 20-17 falan her şey çok iyiydi ama maalesef tutmadı rahim filmi sperm testi falan hepsi okey prolaktin bi yüksekti ilaç kullandım bi ay boş kaldım dün yine regl oldum başka bi dra gittim ilaçtan önce hemen neden aşılama yapıldı falan dedi ben de bunu diğer drma sorduğumda ilaçla hamile kalınmaz falan demişti ama çevremde böyle olan vardı o da pko ve sadece ilaçla regl olabiliyormuş ama benim prolaktinden sonra gayet düzenli reglim öncesinde düzensizdi ama ilaçla olmuyordum 50-60 bulduğu olurdu neyse bugün doktor klomen verdi Salı öğlen regl oldum Cuma başlamamı söyledi 10 tane sabah akşam Salı bitecek ama beni Cuma’ya çağırdı aşılamada iğneyi kullanırken de kontrole çağırıyordu bakıyordu gidişat nasıl diye benim sormak istediğim klomende herkese böyle mi acaba ilaç bitikten sonra gidip kontrol ettirsem mi geç mi geliştirir diye beni ilaç bitikten 3 gün sonra çağırıyor anlamadım
Bende kullandım ilaç bitince çağırıyor alttan muayene ile kc cm olmus dıye bakıyor 19 20 olunca çatlatma iğnesi veriyor

Canım aynı konudan bende de var araştırıyordum ki sen yazmıssın ilk klomeni kullandığımda 2 güne bir ya da 3 güne bir yumurta ölçümü yapıyordu ona göre klomeni günde 3 defaya çıkarmıştı önceki doktorum . Şimdi doktorumu değiştirdim. bende yarın klomen başlıyacağım ilaç bitiminden 3 gün sonra gel dedi. nasıl bir yol izlediğini anlamış değilim. Her doktor aynı ilacı farklı şekilde uyguluyor hangisi doğru bilemiyorum.

Canım aynı konudan bende de var araştırıyordum ki sen yazmıssın ilk klomeni kullandığımda 2 güne bir ya da 3 güne bir yumurta ölçümü yapıyordu ona göre klomeni günde 3 defaya çıkarmıştı önceki doktorum . Şimdi doktorumu değiştirdim. bende yarın klomen başlıyacağım ilaç bitiminden 3 gün sonra gel dedi. nasıl bir yol izlediğini anlamış değilim. Her doktor aynı ilacı farklı şekilde uyguluyor hangisi doğru bilemiyorum.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hayırlısı olsun inşaallah sağlıkla ilerleriz

Mesela ben menopur a 17 Aralikta baslamistim yumurta kontrolum bugundu.Ve Tamda bugun yumurtlamisim.ogleden sonra catlatma ignesi ni vurdum.Gecen ay 3gun sonra cagirmisti kontrol e , daha hic buyumemis ,gelismemis demisti.( 3gunde ne olacak saniyordusa.)5gun sonra sinda tekrar cagirmisti.O zaman da gec kalmisti.Yumurtlaman 2gun once olmus gecmis demisti.Neredeyse , bogacaktim kadini.

Mesela ben menopur a 17 Aralikta baslamistim yumurta kontrolum bugundu.Ve Tamda bugun yumurtlamisim.ogleden sonra catlatma ignesi ni vurdum.Gecen ay 3gun sonra cagirmisti kontrol e , daha hic buyumemis ,gelismemis demisti.( 3gunde ne olacak saniyordusa.)5gun sonra sinda tekrar cagirmisti.O zaman da gec kalmisti.Yumurtlaman 2gun once olmus gecmis demisti.Neredeyse , bogacaktim kadini.
Benım Dr um büyüyene kadar takip ediyor canım 2 gunde bir çağırıyor büyüme olmayınca

Klomen le bahsettiğiniz ilaç aynı dozaj mı veya etkileri farklı mıdır bilmiyorum Çarşamba olmadı giderim teşekkür ederim

Bi şey daha sormak istiyorum doktor bana sabah akşam kullan dedi saati önemlidirler demi mesela sabah 10:50 de içtim her zaman 10:50 de içeyim demi

Merhaba kızlar bende ilk defa üye oldum yeni öğreniyorum :) bende bebek istiyorum Bi tane kızım var ikinciyi düşünüyoruz bir dış gebelik yaşadım ve daha sonra kimyasal yaşadım ve bu hafta klomen kullandım çatlama iğnesi verdi ama ben istemedim bakalım inşallah iyi haberler alırız... Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah 🤲

İlaca genelde adetin 3. ggünü başlanır, 5 gün kullanılır, ilaç bitiminden 2-3 gün sonra ilk muayene yapılır, yani adetin 10. gününde diyebiliriz. Benim genelde 15. gün çatlatma iğnesi yapılacak olgunluğa erişiyor yumurta, herkese göre değişir tabi bu süre

Bende adetin 4. Günü başladım ve günde 1 tane 5 gün içtim dün yumurtlama günümdü 2 günde 1 ilişki oluyor bakalım artık ne olucak bu ay iğne kullanmadım ben ilk ay böle denemek istedim ve dün çok bel ağrım vardi akintim vardı acaba çatlama oldumu diye düşündüm çatlama olunca böle ağrılar oluyormu??

Bugün kontrole Tim âdetin bugün Dokuzuncu günü sağda solda yumurtalar var 13:14 mm’lik normal mi bugünlerde bu kadar büyük küçük olması doktor gayet iyi dedi cumartesi pazartesi değerlendir Salı kontrole gel dedi çatlamış mı bakalım

Back