• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk defa ev tutacağım yardımm

heysiri

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2020
165
375
18
Evladımla birlikte ailemle yaşıyorum artık ayrılmak istiyorum düzenimi kurmak istiyorum. Hep sahil kentinde olmak istemişimdir şu anda yaşadığım şehre yakın bir şehirden ev buldum, ev iyi hatta umduğumdan iyi deniz manzaralı ve uygun, emlakçıyla görüştüm kirada indirim yaptı, komisyon konusunda yardımcı olurum dedi. Nasıl olursunuz dedim söze kattı. Eşyalı ve abonelikler açık ben uğraşmayacağım sanırım üzerime almakla değil mi? Ama fatura dönemini ben mi başlatacağım uçuk meblağlar ödemek istemiyorum aydınlatabilir misiniz beni? İnternetteki bilgilerle yola çıkılır mı? Valizimizi hazırlayıp çıkmayı düşünüyorum evden bu kadar kolay mı? Bekar anne ve kiracı olarak beni ne tür zorluklar bekliyor bilmediğim bir şehirde, yardımcı olabilir misiniz?

Burayı anlamadim
Komisyonda indirim yaparım veya taksitlendiririm demesini bekledim cümlesini hatırlamıyorum ama cevap vermeden geçiştirdi. İlgili biri ama biraz net değilmiş gibi hissettim emlakçı sözüyle ve paylaştığı ev fotolarıyla yola çıksam mağdur olur muyum bilemedim.

Komisyonda indirim yaparım veya taksitlendiririm demesini ekledim cümlesini hatırlamıyorum ama cevap vermeden geçiştirdi. İlgili biri ama biraz net değilmiş gibi hissettim emlakçı sözüyle ve paylaştığı ev fotolarıyla yola çıksam mağdur olur muyum bilemedim.
Emlakci komisyonda neden yardimci oluyor? Benim bildigim bir kira bedeli komisyon alirlar. Net konusmamasi hic hosuma gitmedi. bence biraz temkinli olun.

Abonelikleri üzerinize alıyorsunuz normalde ev sahipleri bu şekilde ister.
Ve en az 850 900tl bir depozito parası ayırın ona.
Ben doğalgazlı ev diye gittiğim evde evin doğalgazının olmadığını görmüştüm mesela.o yüzden kimseye tamamen güvenmeyin
Aidat ne kadar mesela bunu konuştunuz mu?

Evin muhiti nerede çok ıssız mı yoksa onu açık güvenli mı bunlardan kesin emin olmak lazım

Ben ev aradigim süreçte sıkıntı yaşamıştım.ozellikle iş yerime yakın ev istiyordum.emlakci yakın deyip cehennemin dibi bir yere getirdi bir de yürürsün burdan diyor.
Kısaca o kadar kolay değil bu işler.pof ben de hep olumsuz yorum yapıyorum forumda.ama her konuda bi dilim yanmis napayım.

Bu arada bazı ev sahipleri özellikle dikkat ediyor küçük çocuk ya da yalniz kadın istemiyor

Ben doğalgazlı ev diye gittiğim evde evin doğalgazının olmadığını görmüştüm mesela.o yüzden kimseye tamamen güvenmeyin

Evin muhiti nerede çok ıssız mı yoksa onu açık güvenli mı bunlardan kesin emin olmak lazım

Ben ev aradigim süreçte sıkıntı yaşamıştım.ozellikle iş yerime yakın ev istiyordum.emlakci yakın deyip cehennemin dibi bir yere getirdi bir de yürürsün burdan diyor.
Kısaca o kadar kolay değil bu işler.pof ben de hep olumsuz yorum yapıyorum forumda.ama her konuda bi dilim yanmis napayım.

Bu arada bazı ev sahipleri özellikle dikkat ediyor küçük çocuk ya da yalniz kadın istemiyor

Okurken emlakçı skeçleri gözümde canlandı :) 50 tl aidat. Hangi ödemeleri yapmalıyım diye bir kaç defa sordum depozito demedi. Bir kira bedeli komisyon dedi onda da yardımcı olurum durumunuzu bildiğimden dedi. Ahbabız sanki ev sahibi sıkıntı yapmasın diye kızımla yaşayacağımı söyledim sadece, sorun olmaz dedi zaten ev 1+1 genelde bekarlar tutar herhalde

Çok teşekkürler bu arada

Abonelikler açık ne demek üzerime alırken daha mı az ödeme yapacağım anlamına geliyor? Ben başkası adına açık sadece bulunduğum sürece fatura ödeyeceğim sandım. Eve geçer geçmez elektrik suyu kullanabilecem gibisinden düşündüm

Komisyonda indirim yaparım veya taksitlendiririm demesini bekledim cümlesini hatırlamıyorum ama cevap vermeden geçiştirdi. İlgili biri ama biraz net değilmiş gibi hissettim emlakçı sözüyle ve paylaştığı ev fotolarıyla yola çıksam mağdur olur muyum bilemedim.
Paylaştığı ev fotoları derken? Evi görmediniz mi?

Evladımla birlikte ailemle yaşıyorum artık ayrılmak istiyorum düzenimi kurmak istiyorum. Hep sahil kentinde olmak istemişimdir şu anda yaşadığım şehre yakın bir şehirden ev buldum, ev iyi hatta umduğumdan iyi deniz manzaralı ve uygun, emlakçıyla görüştüm kirada indirim yaptı, komisyon konusunda yardımcı olurum dedi. Nasıl olursunuz dedim söze kattı. Eşyalı ve abonelikler açık ben uğraşmayacağım sanırım üzerime almakla değil mi? Ama fatura dönemini ben mi başlatacağım uçuk meblağlar ödemek istemiyorum aydınlatabilir misiniz beni? İnternetteki bilgilerle yola çıkılır mı? Valizimizi hazırlayıp çıkmayı düşünüyorum evden bu kadar kolay mı? Bekar anne ve kiracı olarak beni ne tür zorluklar bekliyor bilmediğim bir şehirde, yardımcı olabilir misiniz?
Gayet kolay hiç merak etmeyin. .gözünüzde buyutmeyin alın eşyanizi gidin...hayatınızı kurun...zorluk elbet olacak ama zevkli de olacak çok. .hersry bitip yerleşip denize karşı kahve iceceginizi düşünün. ...motive edin kendinizi. ..yeni hayatınızda başarılar dilerim

Gayet kolay hiç merak etmeyin. .gözünüzde buyutmeyin alın eşyanizi gidin...hayatınızı kurun...zorluk elbet olacak ama zevkli de olacak çok. .hersry bitip yerleşip denize karşı kahve iceceginizi düşünün. ...motive edin kendinizi. ..yeni hayatınızda başarılar dilerim

Teşekkür ederim olumlu enerjinizi yansıttığınız için :KK200:

Ailenize yakın mi ev

Niye istemesinler ne alaka

Komşulara dikkat et biz geçen annemle taşındık,

kocasının sigara içmesine izin vermediği bir kadın sürekli gelip bizim evi sigara içme mekanı olarak kullandı.

3 sene öncede kocasını bizden kıskanan komşumuz bize kapı çarpmaya başlamıştı

Biz çok çektik komşudan.

Birde başka şehirde düzen kurmak çok zor

Kendini o kadar yabancı hissediyorsunki

Alıştığın şehrin taşını toprağını öpmek istiyorsun.

Yaklaşık 7 yıldır kızımla beraber yaşıyorum kızım 7 yafindaoturacagin muhit önemli bizim burası güvenli çağdaş düzgün biryer çocuklar su saaatte sitenin bahçesinde tekler öyle komşuluk falan yok kimse kimseye karismaz kimseye güvenmeyin sbimde Sivas'ta böyle fatura üstüne almadan oturdu bir sıkıntı olmadı eve bakın kırık dökük varsa yazın sozlesmeye hayırlı olmasini dilerim

Elektrik su açık demekle sanırım yeni apartman değil,su elektrik saati bağlansın die beklemicen demesi gibi birşey emlakcının.Cümlelerle süslemiş yani.Siz faturaları üzerinize alacaksınız.Üzerinize alırken de depozito gibi bişş alıo elektrik-su idaresi.Bütün faturalar icin toplamda 1000 tlyi bulabilir.Ama evden cıkarken gidiosunuz ve ödediğiniz depozitoları size geri veriolar.

Back
X