Mrb bayanlar. Kendim çok faydasını gördüğüm tarifi sizinle paylaşmak istedim. soğuk algınlığına birebir..Dün hacize çıktığım şoför abi halimi görünce (gözler kıpkırmızı , baş ağrısı,burun akıntısı öksürük.. baya kötüydüm.. ) hemen eşini aradı çok iyi bi çay var eşim sana söylesin mutlaka dene dedi. bende ilaç kullanmaktan nefret eden biri olarak, hemen tarifi alıp eve gider gitmez demledim..
Malzemeler
1 ayvanın kabuğu (kabuklar kalın soyulacak)
1 elma kabuğu (kabuklar kalın soyulacak)
1 portakal kabuğu (kabuklar kalın soyulacak)
1 limon (4 e bölününecek)
2 adet kabuk tarçın
1 tatlı kaşığı karanfil
taze zencefil ( aktar bulamadığımdan marketten zencefil kökü aldım.1 tane kök koydum)
ı avuç ıhlamur
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı bal (şart değil ama kadın tadı kötü gelirse koy dedi, Zencefil olurda tadı kötü olmazmı :) meyveler o kötü tadı biraz kırmıştı gerçi ama balla daha iyi oldu))
Verilen tarifteki malzemeler bunlar ancak evde nar ve mandalinada vardı ben onlarıda ekledim sizin isteğinize kalmış..
Yapılışı:
ıhlamur ve bal hariç tüm malzemeler 6 dk kaynatıldıktan sonra ıhlamur da eklenip 2 dk daha kaynatılır. 20 dk dinlendikten sonra bal eklenip içilir.
Ben akşam 6 da 1 bardak 1 bardakta yatarken içtim sabah kalktığımda çok iyi hissediyordum. sabah kalktığımda da 1 bardak daha içtim hiçbişeyim kalmadı. Artık grip olduğumdaki tek ilacım bu çay olacak :) Herkese sağlıklı günler dilerimmm.