Doğuma Hazırlık İlk çocuk, kontroller, tahliller, doğum ve özel mi devlet mi telaşı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bugün burdaki arkadaşın bahsettiği Fındıkzade'de yeni açılmış olan Medipol'e muayeneye gittim.
Evet muayene ücretsiz. 12 TL katkı payı var o da eczaneye ödenen bir ücret.
Yasemin Akalın'a muayene oldum. Yine aşırı derecede tereddütüm var.
Kendisine önceki kan ve idrar tahlili sonuçlarımı gösterdim, hiçbirşey söylemedi.
İdrarımda aşırı bakteri olduğu için sistit tanısıyla antibiyotik yazıldığını anlattım cevap bile vermedi.
Direk soyun yat dedi ve istemeyişime rağmen ısrarla alttan muayene etti.
Ardından sanki hiçbişey sormamışım gibi tam 16 tahlil isteyip ayda bir görüşelim deyip yolladı.
Bunlar ne kadar normal bilmiyorum. Önceki doktoru bile aradım nerdeyse...

Şu verdiği tahlilleri devlette nasıl ve kaç günde yaptırabilirim?
Kadın doğuma gidip aynı tahlilleri istetip mi yaptırmam gerek? Kabul eder mi devlet doktorları bunu?

Özelde hepsi ne kadar olur bilmiyorum bilgilendirmediler ısrarla çünkü.

Yardım istiyorum

Şu an 29 Mayıs Hastanesi'ndeyim. Tahlillerimi burda yaptırıp yaptıramayacağımı soracağım.
Eğer yaptırabilirsem tahlilleri devlette yaptırıcam. Kimbilir kaç haftamı alacak offf...
Çok zorlanıyorum

Dün 29 Mayıs Hastanesi'nde doktor hanımın toplantısı olduğu için tam saat 4 e kadar beklettiler ve kendisi teşrif etmedi. Vücudumda bu müthiş kalabalığın içinde beklemeye takat kalmadığı için kalkıp gittim. Dönüşte internette okuduklarıma güvenip G.O.P Kadın Sağlığı Merkezi'ne gittim. Tüm istenen tahlillerime 480 TL fiyat çıkardı.
Bu sabah Eyüp Devlet'e gittik,abartısız upuzun bir koridor boyunca hastalar bekliyordu ve sıra hiç ilerlemedi.
Geçen haftaki muayenemin bugün kontrolü vardı G.O.P Şafak Özel'de. Orada tekrar muayene oldum ve aynı tahlilleri Esra Hanım da istedi. Ve tam tamına 540 TL tuttu burada da.
Artık çok yoruldum bu kadar zor mu bunları yaptırmak...
Okmeydanı nı önerdi aile hekimim bugün gebelik takibi için gittiğimde.
Siz ne dersiniz? Okmeydanı SSK nasıldır kadın doğum konusunda?

arkadaşım senden istenen tahliller nelerdir tam olarak ? benim doktorum tam kan sayımı , tam idrar tetkiki , açlık kan şekeri ,tiroid testi , idrar kültürü ,hbsag istedi ve fiyatı sgk lıya 213 TL . sendende bunlar istendiyse seni kendi doktoruma yada hastaneye yönlendirebilirim.

Allah razı olsun, biraz uzun sürse de Bezmi Alem Vakıf Gureba'da yaptırdım testlerimi.
Son birkaç tane test kaldı yapılacak. Şöyle ki; devlet tahliller için hasta için 60 tl'ye kadar karşılıyormuş. Bu nedenle kadın doğum doktorum 60 tl ye kadar olanları istedi yaptırdım. Kalanlar için Dahiliye doktoruna gittim o da o kotayı aşmayacak şekilde istedi. Geriye bir iki test kaldı. Onun için de bir başka bölüme gidicem. 1 hafta sürdü kan tahlillerim vs ama kolaylık oldu en azından...

Ama doktorunun adını hastaneyi yine de paylaş canım.
Ben şu an İkbal Yüce Ekici isimli bayana gidiyorum. İlgili bir bayan. Ve diğer doktorların nasıl göremediğini anlamadığım 2 cm kistim olduğunu gördü ultrasonda. Neyse ki gebelikten olduğunu, bebiş büyüdükçe geçeceğini söyledi.
Yani İkbal hanımla anlaştık. Ancak doğum olayına kadar ne olur ne biter bilmiyorum. Doğuma giriyor mu, Fatih Polikliniği değil de Aksaray Bezmi Alem'de mi yapılıyor doğum, ücreti nedir vs hiç bilmiyorum. Çok erken olduğu için konuşmak istemiyorum.
Yarın öbür gün fikrim değişip başka doktor arayabilirim.
Sen paylaş yani faydamıza olur.
Teşekkür ederim şimdiden...
Sık sık yaşadıklarımı paylaşıcam nasipse...

ben bakırköy çamlık hastanesinde varujan mağar a gidiyorum ayrıyetten yenibosna safa hastanesinde fatih demirel e gidiyorum bu doktoru tesadüfen buldum ama çok güzel ilgileniyor herşeyi anlatıyor, fakat hastanenin odalarını beğenmediğim için varujan beyde devam etme kararı aldım. bende özelde açıkçası testler için para vermek istemiyorum bu yüzden salı günü devlete randevu aldım ordaki doktordan rica edeceğim en azından kan sayımı yapılsa yeter çünkü en pahalısı bu tutuyor şuan

Teşekkür ederim canım. Ben bayan doktor tercih ediyorum. İkbal Hanım la iyiyiz şimdilik sevdim ama bakalım...
Ayrıca tahlilleri yapıyorlar merak etme ben de terslerler git özelde muayene oldunsa orda yaptır derler diye çok tedirgindim ama hallettim çok şükür. Inşallah sen de kolaylıkla halledersin canım... Gerçekten zor yani aşağı tükürsen sakal... Ne özel ne devlet. .. Ama napıcaz insan katlanıyor ufacık bir can için işte... Maksat fikir alışverişimiz olsun. Bebişinle keyifli zamanlar :)

dün bi arkadaşımın tavsiyesini aldım bu arada oda yeni doğum yaptı zeytinburnu avrasya hospital da doktoru nurcan dalan çok memnun kaldığını ablasınında ona gittiğini söyledi doğumunu sezeryan 1500 tl ye yapmış birde 150 tl ek verip suit oda tutmuşlar. normal doğum fiyatlarınıda öğrenmeye çalışıyorum. şimdiden yer belirlemek lazım uygun olsun temiz olsun of of işimiz zor :) teşekkür ederim sanada bebişinle güzel vakitler diliyorum :)

Canım avrasya hospital zeytinburnu nurcan hanımı bende öneririm sgkya ücret 50 tl ve gercekten ilgili bir bayan ulaşımda tramvay önünde indiriyor sıkıntı olmaz dersen dene bencede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…