Doğuma Hazırlık İlk çocuk, kontroller, tahliller, doğum ve özel mi devlet mi telaşı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

roxelanne

instagram: eyuplubirhanim
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
287
252
103
33
İlk muayeneye gitmem gerek fakat bilgim sıfır.
Özel düşünüyordum ancak fiyatlar korkutuyor.
Devleti düşünmeli miyim?
Tüm bu tahliller muayeneler periyodik kontroller için neresi iyidir Avrupa Yakası'nda ve Eyüp'ten çabuk her an ulaşabileceğim?
Yani Avcılar Bağcılar falan önerilmesin. Nereye baksam onları gördüm.
Devlette doğuma doktor bile girmiyor ebeler kasap gibi dediler, zaten ısınamadığım ebelerden daha da nefret ettim.
Var mıdır önyargılarımı kırıp bana yardımcı olacak öneriler?
Gerçekten yardıma ihtiyacım var.

Önerebilecegm bir hastane yok istanbulda ama ilk ayda iki üç defa dvlt hastanesine gttm üç beş kisi ayni anda dr odasina gryo kasap benzetmesi cok dogru cunku insanlara koyun muamelesi yapiyolar dr ne konusursan herkes duyyo. Dogumdada sanci odasina istif ettklerini bende duymstm cok dusndm dvleti bende ama cesaret edemedm o yuzdn ozel diyorm

canım ben en başından beri Ankara'da özel hastaneye gidiyorum.. Allah nasip ederse doğumum da orda olcak.. ama özel hastanelerin muayene, tahlil ücretleri biraz tuzlu yorar insanı, benim kurumum karşılıyor..
benim sana tavsiyem hesaplı ama güvenilir bir özel hastanede kendine bir doktor bul.. Sona doğru muayenelerini ve doğumunu burada yap.. Ama genel muayene ve tahlillerini devlet hastanesinde yaptır.. Bu 2li,3lü testlerdir, diğer testler felan özelde çok masraflı oluyor, devlette yaptır ordaki doktor da baksın..
Özel hastanedeki doktora da 2-3 kere sonuç göstermeye gidersin, doğuma yakın da bir iki daha gidersin.. Özelde normal doğumlar 1000-1500 civarı oluo.. sezaryenler de 2500-3000 civarı.. artık bebeğin durumuna, kendi maddi durumuna göre bir şekil alırsın..
devlet hastanesinde doğum cidden sıkıntılı bir süreç..

Bugün burdaki bütün kötü yorumlara rağmen -nedense- kalkıp G.O.P Avrupa Şafak Hastanesi'ne gittim.
Esra Alkan'a ilk muayenemi oldum.
Bir kere muayene ücreti SGK'lıya bile 70 tl. Sizi bilemem bana çokkkk çok geldi.
Esra Hanım sat kaç?ay inanmıyorum çok erkeeen niye geldin? Diye ters bi tepki verdi ki 4 haftalık gebeyim. Durumunu öğrenmek istemek hakkım diye düşünüyorum. Şu an kese hayatta görünmez ama geç dedi. Ultrasona baktı ben demiştim kese yok deyip kapattı yine ters bir edayla.
Sonra kan ve idrar tahlili istendi.
35 tl de onlara verdim.
Esra Hanım sonuçları gördüğünde 'idrarında bakteri çok fazla sen sistitsin, antibiyotik yazıyorum muhakkâk kullan ve haftaya keseye bakalım ilişkiye girme sakın' diyerek uğurladı.
Kararı siz verin. O kadar canım sıkkın ki...
Antibiyotik hamile halimle nasıl kullanırım onu bile sormadım o kadar terslikten sonra.
İki arkadaşım da Avcılar civarında 25 30 gibi miktarlarla kontrole giderken ben yakınımda uygun ve iyi bi yer bulamadım.
Devlet desen herşey ortada... çok çaresiz hissediyorum...

medipol ün yeni açtığı üniversite hastanesi ni çok methediyorlar muayene ücreti yokmuş
bana uzak olduğundan gidemiyorum ama arkadaşım oraya devam ediyor çok memnun aklınızda bulunsun

ayrıca da roxelanne verdiğin ücret cidden fazlaymış ve doktorunda haddinden fazla ukalaymış
inşallah gönlüne göre bir dr. bulursun

Bahsettiğin hastane nerede canım?
Maalesef öyleydi... her açıdan çok moralsiz çıktım oradan.

Ben anadolu yakasındayım o yüzden hastane ya da doktor tavsiye edemiyorum.Ama moralini bozma ben de 2 doktora gitmiştim özelde hamileliğimi ilk öğrendiğim de 2 si de gayet negatiflerdi. ilk gittiğim kese de bebek görünmüyor dedi bana bir hafta rapor verdi,diğerdi kese var ama kalp atışı yok mol gebelik olabilir dedi yani ikisinden de ağlayarak çıktım.Daha sonra internetten yorumlardan araştırarak buldum doktorumu ve çok memnunum çok pozitif bir doktor.Sadece 2li tarama testimi özel de yaptırdım diğer istediği tüm testleri devlet hastanesinde yaptırdım ki kendi de vaktin varsa devlette yaptır bunları diyor hep.Umarım iyi bir doktor tavsiyesi alırsın.

Bi çok kişi özel dr gidip devlette tahlillerini yaptırıyo her devlet hast aynı değildir arkadaşım bağcılar devlet hast önermişti ama siz istemiyosunuz. Zeytinburnunda süleymaniye doğumevi var(oraya taşındı) devlet hast fakat yenilendi ve gidenler memnun doktorlardan. Ama doğumu özelde düşünün derim imkanınız varsa. Ben yenibosnada yaptım doğumu. Daha yolun başındasınız ben dr başka hast geçince son 2 haftada bilmediğim bi hast doğum yaptım ama çok şükür ki memnun kaldım

Ben 35 tl muayene verdim şimdi 40 tl olmuş sanırım. Normal doğumu 600 tl yaptım. Sezeryan 1200 tl di.

Kesinlikle devleti istemiyor değilim ama burada bile sadece okuduklarım yetti. Samiha Şakir hatta hatta Zeynep Kamil bile... Gerçekten hiç iyi bişey duymadım. Ben normalde çok aşırı hassas biriyim. O muameleleri gördüğümde sakin kalamam. Yani kasaba gitmek de istemiyorum yada kontrollerimde iki dakikada hiçbişey anlatılmadan on kişiyle muayene olmak istemiyorum. Bu kibir değil lütfen yanlış anlamayın.
İlk gebeliğim ve ilkini sağlıklı güzel şekilde geçirip tamamlamak istiyorum ki sonrakilerden vazgeçmeyeyim. Tek çocuk değil istediğim çünkü nasipse. Soğumak istemiyorum evlat sahibi olmaktan. Bu yüzden bana alaka gösterecek para için gereksiz şeylere zorlamayacak ve bilhassa bayan doktor istiyorum. Bugünkü tecrübem fecaatti gerçekten çünkü...

Kesinlikle yadırgamam bende özele gittim sırf bu yüzden çevremdede iyi bir dr olunca düşünmedim gerisini. Siz hangi bölgelerde dr olursa gidebilirsiniz?

Bağcılar bölgesini istemediğiniz için öyle dedim.

Kesinlikle yadırgamam bende özele gittim sırf bu yüzden çevremdede iyi bir dr olunca düşünmedim gerisini. Siz hangi bölgelerde dr olursa gidebilirsiniz?

Bağcılar bölgesini istemediğiniz için öyle dedim.

Avcılar Bağcılar Beylikdüzü vs bana çokkkk uzak.
İyice karnım büyüdüğünde de rahat gidebileceğim tek vasıtalık yerler olabilir. Bu arada gulsheen arkadaşın bahsettiği hastahaneyi öğrendim.
Bir tanıdık ücretsiz muayene deyince söyledi. Fındıkzade'de açılmış bu yeni yer.
Birkaç gün geçsin kesem görünecek şekilde, oraya gideceğim inşallah.
Hayırlısıyla inşallah olur ya çok istiyorum bana gayet uygun yer olarak ama bakalım...

Bende İzmir deyim . Mart başı gibi kızım gelecek inşallah . Şimdiden kara kara düşünüyorum çoçuk doktoru olarak nereye gideceğim. Özel muayenesi olan doktorlar 150-250 tl arası , Çok yüksek olduğunu düşünüyorum ve o kadarına gücüm yetmez açıkçası . İzmir de Önerebileceğiniz özel hastane , doktoru var mıdır? yada devlette memnun olduğunuz bildiğiniz doktor var mıdır?

Güncel tutalım da inşallah yardımcı olurlar. Gerçekten zor konular. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…