- Konu Sahibi meleksimam
-
- #20.801
evet bünyeyle alakalı. ben o kadar zayıf ta hamile kalmadım. yani kilom azdı ama boy kısa olunca hafif etine dolgun görünüyordum. benimde senin gibi erkenden karnım sivrilmeye başlamıştı.
rüyan hayırlara olsun inş.
:)) benim eşimde 9 ay 13 günlük doğmuş. erkekler biraz ağır kanlı oluyor sanırım.
benim teyzemin kızı 10aylık doğduuuu
manda yoğurdu yedirmişler gelmeyince ondan mıdır diye anneannem yeniden manda yoğurdu yedirdi 2-3güne doğdu kızçemizz
:)))) anaammmmm. ondan bende yedim:))))
ohhhhh yarasınnnn prensesimizeeeee
bekleki gelsin sıpa:)) doğmazsa manda yoğurdundan dicem:))
nasılınız kızlar dogum yapan var mı ??
kızlar paylaşmadan geçemedim. bu yazıyı eşim okumuş bana mail attı. :)
hem yatay hem de makat duruş (breech) bebeklerini döndürmek için geçerli. Aşağıdaki tekniklerin hemen hepsinde genel amaç bebeği harekete geçirmek, direkt döndürmek değil. Eğer bebek rahatı bozulup da harekete geçerse otomatik olarak baş aşağı döneceği varsayılıyor. Bunun sebebi başın ağır çekmesi ve doğum için doğal pozisyonun bu olması. Spinning Babies Home adresinde bu konu detaylı olarak işleniyor. Techniques sayfasında videolar var. Bir de doğal pozisyon baş aşağı olduğu için annenin vücudunun özellikle de pelvis bölgesinin omurların bağ dokularınun duruşunu ve dengesini ve açılmasını sağlamak gerekiyor. Size burada bir özet veriyorum.
Yüzme: Suyun verdiği hafiflik bebeğin dönmesini ve hareketini kolaylaştırabilirmiş
a- Havuzda baş aşağı durmak -yapabildiğin kadar-. Amaç bebeği harekete geçirmek.
b- Eğim üzerinde ters durmak: Yatakta kalça altına yastıklar koyarak ya da ütü masasını bir sandalye ya da yatağa dayayarak (sağlam olmasına çok dikkat ederek) kalçayı yükseltebilirsiniz. Bu şekilde yatmayı günde 3 defa 20 dakika diye tavsiye edilir, Sırt eğimi 30 derece olacak en az, hatta 45 derece tavsiye eden de var, yani öyle bir iki yastık değil, rahatsıakz bir pozisyon ama dayanılıyor.
Bebeği aşağı çağıran uyaranlar:
a- Ters yatma esnasında kasıkların üstüne ışık tutmak (bebek ışığa dönsün diye).
b- Aynı şekilde klasik müzik dinletmek, müziğe doğru gelsin diye
c- Başının olduğu noktaya buz (donuk sebze paketi) sürerek soğuktan kaçmasını sağlamaya çalışmak.
d- Babanın aşağıdan bebekle konuşması (evladım sesime gel!!!).
e- Uzun bir kolye ucuna zil takarak gezmek, zil tam kasıklarda çalıyor siz ayaktayken, bebek sese gelsin diye.
f- Bunları yaparken bir yandan da hafifçe masajla başı ittirmeye çalışmak (zorlamadan)
8- Rebozo. Ebelerin uyguladığı bir “rebozo” tekniği var, rebozo çarşafına yatırıp iki yandan tutarak kalçayı havaya kaldırıyorlar. Ters durma fikriyle aynı.
10 -Fil yürüyüşü. Eller ve ayaklar üzerinde yürümek (dizler değil). Hamileyken oldukça zor ama yapabilirseniz ters durma mantığıyla aynı şekilde ve bebeğin hareketini kolaylaştırıyor.
Bebeklerin çoğu kendiliğinden de dönebilir. Örneğin 30. haftada bebeklerin %25′i ters iken doğum anında sadece %3′ü ters pozisyonda kalıyor. Kendinizi üzmemeye ve rahat olmaya çalışın. Son haftalarda dönmez diyenlere (doktor dâhil!) rağmen bekleyin.
Dr. Hakan Çoker şöyle diyor: ‘Makat gelişte doğumun kendiliğinden başlamasını beklememeniz için hiçbir sebep yok. Bu doğumda olabilen kordon sarkması ihtimali doğum kasılmaları başladıktan saatler sonra kontrolsüz gebelerde belki olabilecek bir şey. Ancak siz doğum başlayınca hastaneye giderseniz ve kontrol altında olursanız saatlerce bekleyebilirsiniz. Ve bu beklemenin bebeğiniz üzerinde birçok olumlu etkisi olur. Salgılanan hormonlar sayesinde doğal doğuma en yakın sezaryeni olursunuz, ki zaten istediğimiz de budur. Aktif doğum sırasında sezaryen olursanız bebeğiniz çok daha aktif doğacaktır. Bu sayede hemen kucağınıza verilmesi de mümkündür. Ancak gerek doktorlar gerekse hastane yönetimleri bu uygulamaya alışık olmadıklarında önceden talep etmeniz ve ısrar etmeniz gerekir. Ve şu kelimeyi de unutmamalı MÜMKÜN OLDUĞUNCA… Mümkün olduğunca bebeğinizin kucağınıza verilmesini talep edebilirsiniz. Mümkün değilse bebeği babanın taşımasını ve hep yanında kalarak ona dokunmasını ve konuşmasını talep edebilirsiniz. Böylece bebek yeni geldiği dünyada tanıdık bir ten ve ses sayesinde kendini daha güvende hissedecektir.’ diyor. Dr. Hakan Çoker ‘doğum kendi başlamalıdır’ yazısında da sezaryen olacaksa bile doğumun kendi başlamasının beklenmesinin önemini vurguluyor.
ben bi deneyim belki döner kızım
biz uykusuz geceler ve gazlı günler geçiriyoruz bugün 20 günlük olduk anneannemıze 20 mizi uçurmaya gideceğiz darısı sizlerin başına.
biz uykusuz geceler ve gazlı günler geçiriyoruz bugün 20 günlük olduk anneannemıze 20 mizi uçurmaya gideceğiz darısı sizlerin başına.
Doktordan geldik teteler
Haberler cok parlak degil. Bebek milim kimildamamis. Bir de asksine yuzunu yukari cevirmis. Oyle bir uzanmis kendini oyle bir yatirmis ki icerde, bir de elinin biri alninda, sanirsin sezlongda gunesleniyorYan gelip yatmis icerde. Agzini aciyor, esniyor, gozunu acip kapatiyor, neler neler. Tum beden diliyle "ne dogucam ya" diyor. Doktor teyzesi de " cok keyfine duskun bir bebek" dedi.
Dunku kasilmalardan sonra acikligim olacagini dusunup seviniyordum. Ama alttan parmakli muayenedebir santim bile acikligim olmadigini gorduk O kadar sancim oldu kasilmam oldu hafta boyunca ama bosa gitmis. Ne bebek kanala girmis ne aciklik olmus. NST de hala sancim yok gorunuyor. 45-50 oldugu da oldu ama doktor kaale almadi.
Suyu iyi. Sagligi da iyi. Ama gelisimi durmus. Bundan sonra boyle durur ileri gitmez dediSanirim sezeryan olacagim. Pazartesi tekrar kontrolum var. Duruma gore belki birkac gun daha bekleriz ama haftaya buyuk ihtimalle mudahale olacak. Bebegim supriz yapip da gelmezse sezeryanla dogmak zorunda kalacak.
Hakkimda hayirlisi neyse o olsun.
Doktordan geldik teteler
Haberler cok parlak degil. Bebek milim kimildamamis. Bir de asksine yuzunu yukari cevirmis. Oyle bir uzanmis kendini oyle bir yatirmis ki icerde, bir de elinin biri alninda, sanirsin sezlongda gunesleniyorYan gelip yatmis icerde. Agzini aciyor, esniyor, gozunu acip kapatiyor, neler neler. Tum beden diliyle "ne dogucam ya" diyor. Doktor teyzesi de " cok keyfine duskun bir bebek" dedi.
Dunku kasilmalardan sonra acikligim olacagini dusunup seviniyordum. Ama alttan parmakli muayenedebir santim bile acikligim olmadigini gorduk O kadar sancim oldu kasilmam oldu hafta boyunca ama bosa gitmis. Ne bebek kanala girmis ne aciklik olmus. NST de hala sancim yok gorunuyor. 45-50 oldugu da oldu ama doktor kaale almadi.
Suyu iyi. Sagligi da iyi. Ama gelisimi durmus. Bundan sonra boyle durur ileri gitmez dediSanirim sezeryan olacagim. Pazartesi tekrar kontrolum var. Duruma gore belki birkac gun daha bekleriz ama haftaya buyuk ihtimalle mudahale olacak. Bebegim supriz yapip da gelmezse sezeryanla dogmak zorunda kalacak.
Hakkimda hayirlisi neyse o olsun.
Canım dediğin gibi hayırlısı olsun hakkınızda sezaryen de olsa normal de en önemlisi sağlıkla gelmesi moralini yüksek tut annesi..
Hakkimizda hayirlisi canlar. Bebegim sanki nanik yapiyor bana, ona gicik oluyorum. Saglikli cok sukur masallahi var. 3400 gram ama minik kafali, iri olmayan bir bebek. Azicik boylu ciroz bir oglum olacak galiba. Doktor 3 kilo da dogabilir 3600 gram da diyor. Pazartes her sey yolundaysa biraz daha bekleyelim diyecegim. Belki mirac kandilinde dogar 5 hazirandacanım her gün heyecanla açıyorum bakıyorum. hiç üzülme olurmu. strese girme. Rabbim onu kucağına alacağın zamanı çoktan yazdı. sağlıkla olsun gerisi teferruat. neyşe yaşamamız gereken onu yaşıycaz. Yeterki sağlıklı olun ikinizde. çok şükür sağlığı iyi. pazartesi haberlerini ver bize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?