İlk büyük kavga

Eş ailesi sürekli istiyor size hak veriyorum.Bende kendi ailem olunca tek giderim bir sıkıntı çıkarmazlar ben derim hatta tek giderim diye ama eşim ailesine tek gitse x niye gelmedi olur kesin bilirim.Beklerler illa.Tamam çocuklarını görmek isterler ama zırt pırt gitmeden yana değilim kendi aileme gitmıyorum o kadar.2-3 saat otursak neyse günün yarısı orada geçiyor

Ben de evleneli 1 yıldan az oldu. Özellikle erkek ailelerine birşey oluyor hep bir arada olmak istiyor. Biz (daha doğrusu ben) bu süreci çok güzel yönettiğimizi düşünüyorum. Naçizane bir iki tavsiyem olacak:

Haftasonu sen plan yapmazsan başkası plan yapar seni de dahil eder. Üstelik haftasonu bi gittin mi kalkamazsın da. O yüzden haftasonlarını doldur. Benim fix 2 haftasonum doludur. Gerekirse eşinin arkadaşlarını davet et. Düğüne geldiler evimize davet etmezsek ayıp olur de (erkekler çok bilmiyor sen ayıp olur dersen ayıp olur diye düşünüyor) arkadaşlarınızı ya sabah kahvaltısına davet edersiniz ki kahvesiydi vs 2ye kadar oturulur zaten ya da akşama davet edersiniz onun da hazırlığı gün içinde yapılacağından o gün kayınvalide planı yapılamaz.

Haftaiçinden haftasonu için tiyatro sinema bale vs bilet alabilirsin. Annesi sorunca aaaa bizim programımız var dersiniz.

En can alıcı kısım: o gitmeden sen annelere gidelim de. Valla bak. Ben diyorum pazartesi günü annenlere yemeğe mi gitsek seni özlemişlerdir diyorum. Çünkü haftanın ilk günü hem çalışmışım hem eve gidip yemek yapmak istemiyor canım. Yemeği yiyip çayı içip erken kalkıyoruz. Yarın iş var erken yatalım dersin. Çıkmadan makinaya çamaşır attım içinde kalırsa kokar dersin. Duş alacağım iyice kurumadan uyumayayım hasta olurum dersin.

Yani eşinin gözünde ailenle de görüşüyoruz üstelik ben teklif ediyorum ol ki huzurun bozulmasın. Üstelik birşey diyecek olursa aa daha dün gittik veya er zaten pzt gideceğiz ya dersin

Bu taktikleri hep yaptım aslında. Sonra da kayınvalidem beni kenara çekip burası da bir ev ne öyle kısacık oturup gidiyorsunuz dedi bana. Ben de kısa durmuyoruz 2-3 saat kısa değildir dedim.
Benim misafirim gelecek iptal edip başka zamana gidin gelin vs bile demeye kalkıştı. Benim de eşimin de işleri var yoğunluğumuzun arasında ancak kendimize ve arkadaşlarımıza vakit ayırabiliyoruz dedim. Bu defa annenin misafirine gitmiyor musun dedi oraya gittiğimi düşünerek.. Ben de yok annem halimi görüyor çağırıyor bile geleyim desem bile sen derslerine işlerine bak diyor. Benden bunları beklerken kendi kızı da evde bile durmuyor kalkıp benden başka eve gitmemi bekliyor.

Aynen. Ev yakın yani hatır gönül yapalım diye yürüyüş yaptıkça falan uğradık, uzun oturmadık yani bütün günümüzü onlara kilitlemedik diye sorun çıkardılar.

Kimse icin aile huzurunu bozma buna kendi ailende dahil.

Eşinizle konuştunuz mu tekrardan bu konuyu?

Siz gayet makul davranıyor, esinizin ailesiyle gereğinden fazla görüşüyorsunuz zaten. Evet senin ailen benim ailem olayına girmeye gerek yok ama esiniz anne babası yetmiyor birde akraba gönlü yapmaya çalışmasın bir zahmet ,sizide peşinde sürüklemesin. Her çağırılan yere yada kayınvalidenize gelen bir misafirde orada olmak zorunda değilsiniz. Siz böyle yaparken eşinizin, sizin ailenizde diken üstü oturması rahatsız edici.

Bizim ilk senemiz, en çok tartıştığımız seneydi tabi ki çoğu aile kaynaklıydı. Zamanla dengeyi kurduk. Sizden kurarsınız umarım.

İnşallah bizim de öyle olur. Konuşmadık üzerine tekrar, ben gece uyudum eve o gelmeden. Sabah da onu uyandırıp geri yattım. Gelince bakalım ne olacak

Evliliğin ilk bi senesi çok sancılı oluyo.benim koca kişisi evlenmeden önce sürekli dışarda anasını babasını yatmadan yatmaya görürdü.hele üniversitede 1 saat mesafedeydi ama ben ordayım diye her haftasonu gitmezdi bile.ne zaman evlendik hadi annemlere gidelim bak ne kadar oldu gidelim.en son dayanamadım bende bizimkilerle görüşmeyeli ne kadar oldu 2 ay mı? Dedim(ailem başka şehirde yaşıyor) öyle diyince bi aydınlanma geldi yavaştan.sonra kv hep oğluşunu arayıp çağırırdı ki hala çoğunlukla öyle beni arayıp söylemez rahatsız olduğumu çok belli ettim ama baktım olmuyo şimdi bize çağıracaksam ara anneni diyorum ben asla aramıyorum.zaten haftafa bir gün iznimiz var eşim gececi onun bile bi kısmı uykuda geçiyor.mesafeyi her zaman korudum arkadaşları gelcekmiş çağırdı bir gittim bi daha gitmedim yaşıt değiliz ben onlarla nasıl vakit geçireyim.önceleri her hafta oğlunu arayıp en sevdigi yemeği yapıp çağırırdı geliyosunuz dimi diyerek ben laf edip kocamı düşman ediceğime kendime bunun nasıl olması gerektiğini anlattım ben bi yere gideceksem kendimi ayarlarım kendim ayarlarım.artık bizden bekliyolar bizde bazen haftada bazen 15 günde gidiyoruz.en güzel yöntem böyle rahatsız oldugun durumlarda ne daha doğru olur onu söyle.çok özlediyse kendi gitsin sende annenlere öyle.dişini göstermezsen ailesine kendi bildiklerini okuyacaklar hep yarın öbğr gün torun olunca daha beter olacak

Katılıyorum size

Asıl sorun ailelere sık gidilmesi değil konu sahibinin ailesine giderken huzursuzluk ve es ailesi tarafindan cagrilmak
Ne münasebetle cagriyorlar misafirlikteyken

Benim anlamadığım şu..neden sürekli aile ziyaretleri yapıyorsunuz. .
Oturun evinizde..yeni evli siniz üstelik..
Annem çağırıyor evimde keyfim yerinde diyorum..
Kv çağırıyor yol uzun diyorum..
6 aylık evliyim annemin evine 5 kez gittim..kv nin yanına 3.
Bos zamanlarimizda Evimde eşimle vakit geçirmek istiyorum ben siz neden aile ziyaretlerinde takılı kaldınız.

Bunu ben de gayet istiyorum ama öyle olmuyor maalesef şartlar.

Bunu ben de gayet istiyorum ama öyle olmuyor maalesef şartlar.

Şartlarinizi tabiki bilemeyiz ama eşiniz ile konuşarak bu kararı alabilirsiniz sanıyorum.
Siz kendi aileniz ile o kendi ailesi ile konuşur her davete evde işimiz var, ya da arkadaş ziyareti yapacağız diyebilirsiniz ki en doğrusu da biz birilkte vakit geçirecegiz demeniz.
Bunu bi kez yapın bi kez suratlarıni çekin kizacaklarsa da..
Evimden başka yere gitmek annem bile olsa hiç keyif vermiyor bana şahsen..
Ayda 1 kv ziyareti yapıyoruz.
Annem daha yakın ona 3 hafta önce kendim 3 saatliğine gittim..
Başkaları yüzünden kavga ediyorsunuz..
Müsaade etmeyin buna..ayrıca zitlasmayin eşinizle derim..karakter çatışmasına, yok senin ailen benim ailem konusuna getirmeyin mevzuyu..
Acizane tavsiyem eşiniz geldiğinde konuşursanız sakince..
Bundan sonra ne senin ailene ne benimkine gitmiyoruz ya da ayda 2 yi geçmeyecek diyebilir. .
Hatta üste çıkıp yeter yahu orayı burayı idare edeceğim diye evimde oturamıyorum. .yok bitti kimseye gitmem artık deyin benimde canım var benimde evim var bu nedir ya deyip olayi lehinize çekebilirsiniz..

O isyanı kendi kendimize yaşamıştık aslında. :) çok uzun süreli bir ilişkimiz var ama ay ı evde rahatça oturmayı inanın insan özler mi özler. İkimizde gezmeyi çok seven insanlardık şimdi bi kafeye bile gitmek istemiyoruz. Ailesine bunu anlattık gerek imalı bir şekilde gerek doğrudan. Anlamayana ne yapsak az ama.. Ben hiç görüşmeyeli im modunda da değilim elbet gidelim gelelim ama ne zaman ne şekilde bıraksınlar buna da biz karar verelim. Her telefon açtığında eşim yine çağıracaklar modunda tedirginlikle arıyor yada açıyor.
Mevzu bunlar bile değil aslında... Ben sınırımı çizebiliyorum ikimizde istediği süreçlerde ayarlayabiliyorum kendi aileme gelme gitme sürelerimizi. O kendi ailesine yapmasını yüzde 40 oranında ancak ayarlayabiliyor. Buna rağmen planlarımız plan karıştırmaya çalışınca içinde sürekli ailesinin vereceği tepkiler ile ilgili tedirgin oluyor. Baskıcı ve narsist bir kayınvalidem, evlendikten sonra oğlunu kıskanan bir kayınbabam var. Sürekli saçma sapan davranışlardalar okumuş yazmış kariyer sahibi insanlar bunu yapanlar da..

Eve geldi ve konuşmuyor benimle. Yüzünü asıp mutfağa geçti. Yemek de istemem dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…