İlk büyük kavga

Uzun olduğu için okumak yada yorum yazmak durumunda değilsiniz. Kime anlatacağım ki bunları. Oturdum kafamın en karışık haliyle buraya yazdım.

Arkadaşlar evlendik dert bitmiyor.
Son 1 aya kadar hiç bir sıkıntım yoktu çok şükür gayet iyi idik.
Ta ki kayınvalidem saçma sapan mevzulara yüzümüzün düşüp evimizin huzurunu kaçırana kadar.
Onlara da bizimkilere de yeterince gidiyorduk mesafeli e.
Sonra bir sürü laf anlattı oğluna ayrı bana ayrı...
Bu süreçlerin hiç birini eşimle benden başka kimse de bilmiyor. Tabi bir de siz kadınlar kulübü.
Her ne ise...
Kendi annemler çok sık çağırsalar bile ben bir şekilde söylemiyorum eşime çünkü ikimiz de yoğunuz ve ayarlıyorum.
Ancak her gideceğimizde eşim tarafının bir işi çıkıyor ve eşim erken kalkma taraftarı oluyor yada o gün bir şey oluyor ve bana tripli davranıyor kavga değil ama garip tripler.
3 haftadır gitmiyor şehir dışından asla bitmeyen ailesinin misafirleri vs vs.. seslenmedim gel yada git demedim gideceğim dedim kendim görüştüm ailemle.
Bu süreçte hastaları vs oldu kayınvalidemlere sık gittik ben de annemlere gitmedim ciddi anlamda yoruluyorum çünkü iki tarafı aynı anda halletmekten.
Ama içten içe de eşimden bekledim hadi annenlere gidelim demesini.
Sen git falan diyor ama ben birlikte gidelim desin istedim.
Her neyse...

Bugün yine bizimkilere gidecektik bizde arabaları vardı hem bırakalım hem yemeğe gidelim dedim yine demek durumunda kaldım. Bu sefer de onların tüm sülalesi bir akrabalarında oturacaklarmış bizi de çağırdılar. Ben de öncesinde biraz patladım bizimkilere gittiğimizde her defasında bir şey çıkıyor vs diye.. Bir defa da gittiğimizde koltuğun kenarında işimiz vardı demeden oturalım dedim. O da sınava oradan kendi akrabalarına kısa bi ziyaret oradan da bize geçelim diye planladı.
Sabah sınavımız vardı eve geldik uyudu o dediği saatte kaldırmaya çalıştım uyuyacağım dedi. Biraz daha uyudu dedim ki hadi daha akrabasının ismini dedim onlara oradan bizimkilere gideceğiz kalk vs dedim. Bu bi sinirle kalktı. Sizinkilere de bizimkilere de diye... Bir sürü agresif hareketler.. Ben de gittim karşısına dert anlatacağım ya! Sus dinlemek istemiyorum dedi. Ne vefasız insanmışsın dedim evin tüm kapılarını çarpıp odaya geçtim ağlaya ağlaya... Sonra kavga büyüdü bir sürü büyüdü. Dedi ne ben sizinkilere, ne sen bizimkilere gel istemiyorum neymiş bu evlilik huzur bulmak için evlendim bu mu vs neler neler..
Tabi o kavga ederken diğer odalara geçiyor o sırada kendi akrabalarını iptal etmiş. Bizimkilerin arabası da bizdeydi geri vermemiz gerekiyordu aynı zamanda. Al götür arabayı git vs.ki araba kullanamıyorum. O zaman ben seni götürürüm yukarı çıkmam dedi. Ne derdin vsr diye yükseldim bu sefer senin annen gibi laf mı sokuyorlar sana sürekli ona rağmen hatrın için sürekli gittim yüzümü asmadan oturdum bu mu karşılığı yani iyi davranmalarını karşılığı bu mu Saygın insanlığın diye... Bağıra bağıra.. Onlarda çocuğunun damadıyla mutlu bir şekilde yanlarında huzurlu oturmasını bekliyor sadece senin annen mi gelinlerini görmek istiyor etrafında pervane bu mu vs..

Sonra ben geçtim içeri yattım elim yüzüm şişti. Hazırlan bırakacağım diyor dedim hasta gelemiyor dersin git kendin bırak dedim. O yapmayacağını söyledi yada tartıştığımızı söylerim ailene dedi. Ben de sen bilirsin ne anlatacaksın dedim. Sonra baktı ben inat ettim kalkmıyorum madem öyle kalk yüzünü bi yıka kapatıcı sür gidelim oturalım dedi. Resmen gideceğimizi daha önce söylediğimiz için gittik oynadık ve geri bıraktılar bizimkiler evimize. Başım ağrıyor deli gibi o yüzden erken geldik. Kavganın bıraktığımız yerindeyiz. O dışarı çıktı, ben odada buraya yazıyorum.
Sen bundan sonra göreceksin inat neymiş benim içimdeki her şey gitti keşke beni sevmen için dua etmeseymişim daha neler neler neler.. İçim çok acıdı ama buraya yazamadığım daha acı cümleler. 4 ayda evlilikten soğumuş ilk kavga bile bitirici olabilirmiş. Daha büyük kavgalar yaşamadan bana bu kadar katlanamayacaksan hiç durma git dedi. Düşünebiliyor musunuz. Ben kendi evimde oturacağım sen şapkanı al önüne düşün ben buradayım yanlış bir şey de yapmadım ama sen görmedin benim içimdeki fırtınaları bu hale sen getirdin dedim.
Ailesini dizginleyemeyen seniin üstünde hakimiyet kuruyor. Ben şöyle yaptım eşimin kalabalık sülalesinden sıyrılmak icin(gidince de laf sokar yüzüme bakmazlardı) sürekli uğraş buldum. Haftasonları kurs verdim, burnumun dibine taşındılr hemen ehliyet kursuna yazıldım gibi gibi... o gelmek istemiyorsa sen de gitmezsin anlar nasılmış

Uzun olduğu için okumak yada yorum yazmak durumunda değilsiniz. Kime anlatacağım ki bunları. Oturdum kafamın en karışık haliyle buraya yazdım.

Ta ki kayınvalidem saçma sapan mevzulara yüzümüzün düşüp evimizin huzurunu kaçırana kadar.
Bu süreçlerin hiç birini eşimle benden başka kimse de bilmiyor. Tabi bir de siz kadınlar kulübü.
Her ne ise...
Kendi annemler çok sık çağırsalar bile ben bir şekilde söylemiyorum eşime çünkü ikimiz de yoğunuz ve ayarlıyorum.
Ancak her gideceğimizde eşim tarafının bir işi çıkıyor ve eşim erken kalkma taraftarı oluyor yada o gün bir şey oluyor ve bana tripli davranıyor kavga değil ama garip tripler.
3 haftadır gitmiyor şehir dışından asla bitmeyen ailesinin misafirleri vs vs.. seslenmedim gel yada git demedim gideceğim dedim kendim görüştüm ailemle.
Bu süreçte hastaları vs oldu kayınvalidemlere sık gittik ben de annemlere gitmedim ciddi anlamda yoruluyorum çünkü iki tarafı aynı anda halletmekten.
Her neyse...

Bugün yine bizimkilere gidecektik bizde arabaları vardı hem bırakalım hem yemeğe gidelim dedim yine demek durumunda kaldım. Bu sefer de onların tüm sülalesi bir akrabalarında oturacaklarmış bizi de çağırdılar. Ben de öncesinde biraz patladım bizimkilere gittiğimizde her defasında bir şey çıkıyor vs diye.. Bir defa da gittiğimizde koltuğun kenarında işimiz vardı demeden oturalım dedim. O da sınava oradan kendi akrabalarına kısa bi ziyaret oradan da bize geçelim diye planladı.
Sabah sınavımız vardı eve geldik uyudu o dediği saatte kaldırmaya çalıştım uyuyacağım dedi. Biraz daha uyudu dedim ki hadi daha akrabasının ismini dedim onlara oradan bizimkilere gideceğiz kalk vs dedim. Bu bi sinirle kalktı. Sizinkilere de bizimkilere de diye... Bir sürü agresif hareketler.. Ben de gittim karşısına dert anlatacağım ya! Sus dinlemek istemiyorum dedi. Ne vefasız insanmışsın dedim evin tüm kapılarını çarpıp odaya geçtim ağlaya ağlaya... Sonra kavga büyüdü bir sürü büyüdü. Dedi ne ben sizinkilere, ne sen bizimkilere gel istemiyorum neymiş bu evlilik huzur bulmak için evlendim bu mu vs neler neler..
Tabi o kavga ederken diğer odalara geçiyor o sırada kendi akrabalarını iptal etmiş. Bizimkilerin arabası da bizdeydi geri vermemiz gerekiyordu aynı zamanda. Al götür arabayı git vs.ki araba kullanamıyorum. O zaman ben seni götürürüm yukarı çıkmam dedi. Ne derdin vsr diye yükseldim bu sefer senin annen gibi laf mı sokuyorlar sana sürekli ona rağmen hatrın için sürekli gittim yüzümü asmadan oturdum bu mu karşılığı yani iyi davranmalarını karşılığı bu mu Saygın insanlığın diye... Bağıra bağıra.. Onlarda çocuğunun damadıyla mutlu bir şekilde yanlarında huzurlu oturmasını bekliyor sadece senin annen mi gelinlerini görmek istiyor etrafında pervane bu mu vs..

Sonra ben geçtim içeri yattım elim yüzüm şişti. Hazırlan bırakacağım diyor dedim hasta gelemiyor dersin git kendin bırak dedim. O yapmayacağını söyledi yada tartıştığımızı söylerim ailene dedi. Ben de sen bilirsin ne anlatacaksın dedim. Sonra baktı ben inat ettim kalkmıyorum madem öyle kalk yüzünü bi yıka kapatıcı sür gidelim oturalım dedi. Resmen gideceğimizi daha önce söylediğimiz için gittik oynadık ve geri bıraktılar bizimkiler evimize. Başım ağrıyor deli gibi o yüzden erken geldik. Kavganın bıraktığımız yerindeyiz. O dışarı çıktı, ben odada buraya yazıyorum.
Sen bundan sonra göreceksin inat neymiş benim içimdeki her şey gitti keşke beni sevmen için dua etmeseymişim daha neler neler neler.. İçim çok acıdı ama buraya yazamadığım daha acı cümleler. 4 ayda evlilikten soğumuş ilk kavga bile bitirici olabilirmiş. Daha büyük kavgalar yaşamadan bana bu kadar katlanamayacaksan hiç durma git dedi. Düşünebiliyor musunuz. Ben kendi evimde oturacağım sen şapkanı al önüne düşün ben buradayım yanlış bir şey de yapmadım ama sen görmedin benim içimdeki fırtınaları bu hale sen getirdin dedim.
Öncelikle sunu kabul edin,evliliğin ilk 1 yılı kabustur genelde.
Gelmesin siz gidin ailenize?
O da kendikilere tek gitsin bisüre.
İnanın zaten olmayacagını anlayacak,size hak verecek.

Ne kendi ailen icin nede eşinin ailesi icin kocamla yüz-göz olup muhabbetinizi bozmayın.sen onun ailesine gitmek zorunda değilsin oda seninkine. sakin ol. ilk aylar boyle oluyor .daha fazla eşinin içindeki canavarla yüzleşme.bu ilişkinizi yıpratmaktan başka biseye yaramaz. Sus küs
. ona incindigini göster inadına gitme sakin ol. Bekle
Keşke şu yorumu 6 yıl önce yeni evliyken görüp ders alabilseydim bir çırpıda okudum ve hepsini yaşadım deli gibi aşık olduğum evlendiğinde ayağının altına kurban olurum dediğim adamı şuan evde görünce cinlerim tepeme cikiyo nefret se nefret ne bilmiyorum derseniz ne var aile probleminden başka bisi degil

Her ne ise...
Her neyse...

Ilk zamanlar bu tarz tartışmalar çok oluyor çözümü iki tarafa da fazla gitmemek bi evliliğe alışın sonra kendinden rayına oturuyor.

Benime simde si irliylen dusunmeden konusur. Cok konusur,bos konusur ,cok.fazla tekrar eder kendini, gereksoz yere konusir. Anlatabildim umarim :KK70: ben (5 yildir evliyiz) cirkeflesemem iyi aile terbiyesi almis biri olarak.kavuguma cekilirim. Konusmam . Yuzune dahi bakmam icimdem gelmez. Bana dokunmasina musade bile etmem. Yaptigi yanlisi anlayimca ozur diler. Af ister. Sonra yine aynisi yapar gervide ya i boyle iste. Evlenmissin birkere napcan. Hem sonra sonra alisiyor insan. Tencere kapak misali birbirinizi "döve döve" uyumlu hale getiriryoraunuz. Sabirli ol. Fazla coddoye alma. Emin ol bundan 2 yil sonra hatirlayip guleceksiniz ne sacma seylere kavga ettik diye

İlk 1-2sene bu senin ailen benim ailem kavgası oluyor.
Merak etme bi süre sonra eşinde evden çıkmak istemicek.bizimkide ilk zamanlar 2 güne bir giderdi.
Şimdi ben demesem gitmez.
Biz bu soruna kural koyarak çözüm bulduk.
Haftada 1 gün onu annesine 1 gün bizimkilere gidelim yemek yiyip çay içip dönelim şeklinde.
Bayramlardada bi onun ailesine diğer bayramda bizimkilere gidioduk sorun çmzülmüştü.
Tabi iki tarafta çözüm arıyorsa ,ortak nokta bulunuyor.ama bi taraf diretiyorsa orda bir problem vardır.

Aileniz ne lafı sokmuş ki eşinize? Bence ailelere bu kadar sık gelip gitmeyin en azından bir süre. Kavgayı da bu kadar kırıcı şekilde uzatmayın

Her ne ise...
Her neyse...

İlk başta oluyo canım ama ikimizde çalışanının oturun evinizde benim boşandı koca anlamıodu ben 30 yıl onlarla yaşadım diodu sanki silah dayadim kafasina

Bu çok yanlış bakış açısı.
Erkeklerin en tehlikeli taktiği.
Evlenmeden önce annesine rest çeker bu tipler. Evlenince karısına idare et der.
Şehir değişse de farketmez. Kv evinize yatılı gelip huzur kaçırdığında sürekli alttan almanı ister.
Alıştırma arkadaşım. Nasıl alıştırırsan öyle gider. Alttan alma ve idare eden taraf sen olma. Az deli ol bırak onlar seni idare etsin. Yoksa çok pişman olursun.
Helal olsun sanaaa bende delirenlerdenim.kapımın önünden geçemiyor.cnkü kedilerden nefret ediyordu.kedilerden korkan ben kv savar olarak eve kedi aldım.okdr mutluyumkii kediye dokunuyorm diye beni bile cagırmıyorr.eşimde kediye düşkünleşti sürekli sarmaş dolaşlar.onunda fotolarını görebilcegi yerlere atıyorum ki oglundanda sogutcam az kaldı ahahahahaha

konu "yunus idu hızır idu" kavgasına dönmüş..
gitmeyin yahu zırt pırt sürekli ailelerdesiniz başbaşa vakit geçirin adam haklı bende olsam "eeehh yeter be" derdim.
ayrıca ailenize tek gidebilirsiniz dilerse kocanızda tek gitsin bu kadar birbirinizi niye bunalıma sokuyorsunuz..

Ayni durumun degisini yasadik bizde kaynanam benim dun calistigimi bildigi halde bana solemeden plan yapmis. Saat 2de oglunu arayip size gelcem demis. Iyi dedim apar topar gittim hazirlik yaptim 3de aradi ben yegenime geldim onlarla teyzenlrr falan gelcez dedi yaklasik 20 kisi ona da tamam dedim. Sonra kayinpeder kucuk kaynim ve yegen geldiler. Saat 6oldu yok 7 oldu yok aradik biz gelmiyoruz ben size gelmicem diye trip atti. Neymiş bizi oraya cagirmis onu almaya gitcekmisiz ve hepbirlikte alsam geri doncekmisiz gelemem dedim missfirim var ki bu arada bizim arabamiz yok abimim arabasını isimiz oldukca kullaniyoruz
Kayınpeder aradi tamm dedi esim 9da gitti almaya geri gondermis biz gelmedik die. 10da bidaha aynısını yapti en sonunda ben arayip ne ölüme ne ölüne oglunu da beni arama sana hakkkm helal degil dedim icin oglunu arayip cagirmis tabi farkli anlatmis esim de bana bagirdi cagirdi bizde ilk defa büyük kavgamizi ettik gece 12de yine cayinu meyvesini koydum yatağını hazirladim. Bu son bidaha sizle gorusmek istemiyorum huzurumu bozuyosunuz dedim diye agladi yikti ortaligi yalandan gece 3gibi yattik 11de kalktim diye solendi salonda yatirmistim yatagi bile kaldirmadi. Kahvaltisinu yapti yedigi gibi oglum beni suraya getir dedi. Bende abimi arayip arabayi verme dedim diye esim bana parladi taksiyle goturum bilmemne saydi bana ki persembeden beri hergun kaynanamdayim. Is çıkışı ondayiz. Bugun planimiz vardi bizim hic oldu bende esyalarimi alip anneme geldim bosanmaya karar verdigimi belirttim. Şimdi yalvariyolar ama vazgecme gibi bi istegim yok bi kere kalp kirildimi olmuyor. Cok sabrettimbende sizi cok iyi anlıyorum.
Kusura bakmayin bende cok dolmusum.
Affedin böyle zamanlarda bi anda tamam diyip boşanabilir cnkü suan ailesi yedi yirmidört sana karşı dolduruor.kv sevindirirsin baska bişey degil yani.bence evine geri dön ve o kadını kahret! Dönerim ama daha ailenle görüşmem diye şartını koy.bundan daha iyisi olamaz

konu "yunus idu hızır idu" kavgasına dönmüş..
gitmeyin yahu zırt pırt sürekli ailelerdesiniz başbaşa vakit geçirin adam haklı bende olsam "eeehh yeter be" derdim.
ayrıca ailenize tek gidebilirsiniz dilerse kocanızda tek gitsin bu kadar birbirinizi niye bunalıma sokuyorsunuz..

Biz çok güzel gidiyorduk o kadar dengeliydi ki. Ne kimse kırılıyor ne de kendimizi yorup üzüyorduk. Ama tatmin olmayan insanlar huzurumuzu kaçırdı. 1 aydır evin gündemi bu oldu sırf o yüzden. Kendi ailemi gayet dengeli tuttum ama o bunu başaramadığı gibi bir de üstüne ihmal ettik sizinkileri bile diyemedi. Ben tek giderken olmayan sorun o giderken aramız bozuk sanmasınlara döndü. Tahammül her zaman aynı olmuyor ben de patladım. Yoksa her gün birine gidelim modum hiç yoktur 10mgün ideal benim için mesela

Biz çok güzel gidiyorduk o kadar dengeliydi ki. Ne kimse kırılıyor ne de kendimizi yorup üzüyorduk. Ama tatmin olmayan insanlar huzurumuzu kaçırdı. 1 aydır evin gündemi bu oldu sırf o yüzden. Kendi ailemi gayet dengeli tuttum ama o bunu başaramadığı gibi bir de üstüne ihmal ettik sizinkileri bile diyemedi. Ben tek giderken olmayan sorun o giderken aramız bozuk sanmasınlara döndü. Tahammül her zaman aynı olmuyor ben de patladım. Yoksa her gün birine gidelim modum hiç yoktur 10mgün ideal benim için mesela

Kayınvalide ile karşılıklı oturuyoruz bu kadar görüşmüyorum kendisiyle. Eşim çocuklarla veya tek kendisi gidip geliyor benim ailem şehirdışında en son dört ay önce görmüş olabilirim,çok özlersem haftasonu kendim gidip görüp dönüyorum. Karşılıklı yalnız gitmelere alışın bence. O mesela bırakın evde uyusun siz gidip ailenizle takılın. Onu bekle bunu bekle sonra ona git orda çık bunu yap derken çok bunalırsınız. Hiç gerek yok böyle şeylere

Şu büyük kavga kısmı hariç sanki kendim yazdım zannettim. Eşimin tarafı özellikle annesi benim bir ailem yokmuş gibi davranıyor. Sürekli emrivaki planlar yapıyor. Her hafta sonuna bize sormadan plan yapıyor. Bende elimden geldiğince bozmaya çalışıyorum. Çünkü bizden fikir almadan kızım gideceğiniz geleceğiniz yer var mı bir planınız var mı demeden ayarlıyor. Sinirlerim alt üst oluyor. Bizimkilere gidince hadi kalkalım geç oldu yoruldum bilmem ne. En son annem geçen gün neden her geldiğinde hadi diyor esin yabancı ev gibi diyince sinirlerim bozuldu esime. Bende söyledim.

Şu büyük kavga kısmı hariç sanki kendim yazdım zannettim. Eşimin tarafı özellikle annesi benim bir ailem yokmuş gibi davranıyor. Sürekli emrivaki planlar yapıyor. Her hafta sonuna bize sormadan plan yapıyor. Bende elimden geldiğince bozmaya çalışıyorum. Çünkü bizden fikir almadan kızım gideceğiniz geleceğiniz yer var mı bir planınız var mı demeden ayarlıyor. Sinirlerim alt üst oluyor. Bizimkilere gidince hadi kalkalım geç oldu yoruldum bilmem ne. En son annem geçen gün neden her geldiğinde hadi diyor esin yabancı ev gibi diyince sinirlerim bozuldu esime. Bende söyledim.
Bende 5 aylık.evliyim

Affedin böyle zamanlarda bi anda tamam diyip boşanabilir cnkü suan ailesi yedi yirmidört sana karşı dolduruor.kv sevindirirsin baska bişey degil yani.bence evine geri dön ve o kadını kahret! Dönerim ama daha ailenle görüşmem diye şartını koy.bundan daha iyisi olamaz
Ne olusune ne olume dedim tamam dedim ama inanasim gelmiyor cunku annesi yine yapicaktir yapicagini.

Ben sizi haklı gördüm. Yazdıklarınızdan ılımlı ve uzlaşmacı biri olduğunuz anlaşılıyor, kaynana milleti ekseriyetle fena oluyor saman altından su yürüte yürüte delirtmiştir. Bu yüzden boşanmazsınız tabi ama kararlı ol ve zırt pırt çağırmalarına karşın geri adım atma. Aile ziyaretlerini de görev haline getirmeyin, bazen yalnız bazen birlikte ziyaret edersiniz ailelerinizi ama eşinizin de uzlaşmacı olması lazım. Hep bize hep bize olmaz.

4.5 yillik evliyim evliliğimin ilk 3 yılı gayet sakin kayinvalide sozu dinleyen ve onlara cevap vermeyen bir tiptim cok ezildim cok sozlu siddete maruz kaldim bu 3 sene boyunca da esim.her hafta anasinin doldurusuna gelip srni bosayacagim git evden vb laflar ederdi. Ama son 1.5 yilda da nasil bi aydinlanma yasadiysam her bosayacagim dediginde bosa beni lan diye yanit verdim her evden git dediginde bu evde ki tum esyalar benim buyur sen git diye yanitladim, yuzu asiksa yüzümü astim yani uzun lafin kisasi bana ne yapilirsa bende kendi gururumu kirmadan kalitemi dusurmeden karsiligini verdim.... Benim bu hale gelmem 4.5 yilimi aldi... Umarim sen benden once aydinlanir ve kendini ezdirmemeyi ne esinin ne de ailesinin mali olmadigini anlayacak seviyeye akillica zekice ulasirsin :KK16:

X